Travkrönika 19/8-2008

Folktomt på travläktarna, trenden alltmer tydlig att sommartrav (V75) i semestertider lockar folk... men bra hästar på vardagarna lockar inte folk. Till och med lördagens topptrav på Romme hade skamligt lite folk. Var själv på Örebrotravet i torsdags där inte ens riktiga topphästar lockade speciellt många... vet inte var felet ligger, men det känns inte som banorna är tillräckligt offensiva... har man gett upp?

E3 på Romme
Fantastisk E3-final i öppna klassen... rena rallykörningen mellan favoriterna bäddade för storskrällen Conrads Epilog, var kom han ifrån? Lord Capar fick en tung resa och tröttnade, jag som inte trodde han kunde bli trött.  I stoklassen vann Lily Kronos och Ludde tog en trippel... imponerande! I Consolation visade Lou Kronos att han tillhör toppen i treåringskullen.

Övrigt i veckan
Shorthanded Goal plockade ned Dust All Over på Skellefteå på ett mycket bra sätt.

Treårige talangen Reven d'Amour hade uppvisning på Solvalla... ser mycket mäktig ut.

Örebro i torsdags med fina tävlingar... duellen mellan Adrian Chip och Sahara Dynamite vanns i starten när Sahara tog spets och sedan fick bestämma, vass avslutning där Rune US avslutade vassast av alla. I övrigt var Lugdunum  bra vid seger från dödens och treårige Herr Ratzeputz såg maffig ut när han lunkade undan i ledningen, även Big Star får överbetyg för sin seger.

Fartfesten på milebanan i Tingsryd regnade bort, men Going Kronos såg som vanligt fin ut när han slapp motstånd.

Internationellt
Hambo-vinnaren Deveycheatumnhowe tog 16:e raka och frågan är om han går obesegrad in i avelsboxen... tragiskt att vi troligen inte år se honom tävla mer efter den här säsongen, men så är travlivet i USA.

Missa inte...
Staro Allentown i V64-avslutningen på onsdag, han kan inte förlora!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0