Internationell travrapport

Europa

Offshore Dream vann Prix d'Amerique, men kungen i Europa är ändå Elitloppsvinnaren Exploit Caf. Här kan ni kolla in när han vann Prix de France i vintras.

Annars är holländske Russel November den mest intressante i Europa, och det är meningen att han ska starta på Jägersro i Hugo Åbergs Memorial... se och njut när Russel visade upp sig på Bjerke i maj.

Om ni har möjlighet ska ni besöka Jägersro och Hugo Åbergs-dagen för det är den största fartfesten i Sverige efter Elitloppet. Kolla in 2007 års upplaga så får ni se själva.

Nordamerika

I USA är det treåringarna som tilldrar sig det stora intresset. I år finns det två riktigt bra treåringar; obesegrade Deveycheatumnhowe (13 raka från debuten) och Snow White som förra året hade en makalös säsong med världsrekord för tvååringar på 10,1ak och över 1 miljon dollar insprunget. Tyvärr verkar det inte som dom kommer att mötas i Hambletonian Stakes eftersom Snow White troligen väljer att gå ut mot stona i Hambletonian Oaks.

Som avslutning rekommenderar jag denna fantastiska film när Nevele Pride (en av amerikansk travsports största genom tiderna) vinner Hambletonian 1968 med halva upploppet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0