Travkrönika 4/11-2008


Yield Boko... oj vad fin han var i Breeders Crown, definitivt veckans höjdare. Annars har väl travveckan varit så där... det är november nu och vintermeetinget i Paris har inletts. För min del lockar dock Travrondens vinternummer ännu mer... kura ihop sig i en soffa och läsa om travåret är ju en tradition för travnördar.

Var på plats i Eskilstuna (Sundbyholm snarare) i det fina höstvädret, lite kallt men solen värmde. Stod i kaffekön bakom en påpälsad Sven Melander... tror han också köpte kaffe för att värma sig!? Varenne var också på Sundbyholm för att visa upp sig, den gamle mästaren såg trött ut... för mycket fruntimmer kan ha den effekten. 

Det är värmningarna som är bäst med livetrav, stå vid staketet och känna närheten och höra hovarna smattra är underbart... att Yield Boko skulle bli svårslagen såg man till exempel tydligt redan i värmningen.


Yield Boko i värmningen. Foto: Gunnel Jakobsson

Dagens höjdare, förutom nämnde Yield Boko, var läckra Jaded som defilerade hem gulddivisionen i härlig stil.


Jaded i ledningen dryga varvet kvar. Foto: Gunnel Jakobsson

Veckan som gått...
Frillan Filiokus är en riktigt fin typ, och vilket lopp hon gjorde i torsdags på Åby... ut i dödens och plättlätt seger, det finns definitivt utveckling i det stoet.

Breeders Crown-finalerna tappade lite dragningskraft redan innan p.g.a. viktiga strykningar på Maharajah, Lie Detector och Wellino Boko... men Sahara Dynamites löphuvud imponerade när han svarade kanonspurtande Clear Sign, och Bobtail var bara bäst från dödens. Båda dessa höll dock på att få stryk. En som däremot vann lätt och gjorde ett kanonlopp var Yield Boko - 13,8am efter småtryck hela vägen var riktigt bra... hade en Maharajah i toppform klarat av honom? Caddie Dream tog hem treårsstonas avdelning genom att spurta ned Annicka (åter bra).

Stig H och Timo Nurmos vann alla Breeders-finaler... Nurmos är en fantastisk tränare som ständigt växer och Stig H kan tydligen än.

I onsdags på Solvalla luftades Opal Viking, men han var chanslös mot formtoppade Steel Pepper. Tintomara Hornline vann enkelt samma dag och såg jättefin ut.

Internationellt...
I Amerika har Enough Talk kommit i gång ordentligt, världsrekord nyligen och nu en ny storseger. Deweycheatumnhowe laddade upp inför Breeders Crown (hans sista föreställning) med att hålla lekstuga i billigt sällskap på Vernon Downs.

Vintermeetinget i Frankrike har startat och treårskungen Ready Cash vann buslätt på Vincennes, och i ett stolopp för treåringarna slog Royal Crown åter kulldrottningen Return Money. Fyraåriga stjärnstoet Qualita Bourbon var tillbaka i hetluften och spurtade till seger. 

Missa inte...
V75-finalerna på Gävle till helgen... litet guldfält, men Commander Crowe mot Jaded är en intressant match

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0