November...


November hånas alltid, och oftast med all rätt... men när det är snö, sol och några minus är det en fin tid. Nu är det just så. I såna stunder kan jag förlåta november för nästan allting, men bara nästan. Det har utlovats plusgrader, och då blir det slask och elände som vanligt... men i november gäller det att suga i sig alla korta glädjestunder. Klart godkänt hittills.

Såg ni debatten på SVT som handlade om pretentiösa människor? Om inte, se den på SVT Play... fantastisk underhållning med ironins mästare Henrik Schyffert och de lätt uppblåsta Kay Pollack och Björn Ranelid. Vilken underbar kulturkrock... stor underhållning och riktigt roligt. Men inte vet jag om man kom fram till speciellt mycket, å andra sidan är det väl inte alltid det viktigaste!?

Robins på SVT är stundtals riktigt bra...

Babben Larsson är en pärla, inte nog med att hon är rolig hon kan sjunga också.

Måste eventuellt göra om min topplista på musik... lyssnade på en samling med Eldkvarn häromdagen, och efter Costello är dom ju mina husgudar. Måste lyssna på Smiths och Cure igen... Topplistan på filmer har varit på gång länge, men filmintresset är svalt just nu... måste ta mig samman.

Har precis läst Tom Alandhs krönikor... några krönikor är ruggigt bra läsning. Är det en slump att Alandh är travintresserad?

Barn är underbara... sambon berättade förra året för sin son att hon samlade på registreringsnummer, "jag har redan sett alla nummer" sa han. Sambon förklarade att man måste se dom i nummerordning, "varför då" svarade han. Ja, vad svarar man på en sån fråga? Sambon gjorde det enda rätta och slutade med tramset...

Svensson Svensson tröttnar jag aldrig på... Gustav Svensson slänger filosofiska guldkorn omkring sig hela tiden, och förbannat roligt är det också.

På Nyhetsmorgon i Tv4 brukar det stå nån och skrapa trisslotter... är det verkligen bra tv-underhållning?

Hur kan det komma sig att hantverkare är så förbannat nonchalanta? Dom hör inte av sig som lovat och allting tar längre tid än de lovat... om det överhuvudtaget blir utfört. Inte fan är det konstigt att billig arbetskraft börjar ta sig in över gränserna...


***

Kommentarer
Postat av: Micke

Det kanske du ska. Eldkvarn har ju nyligen släppt plattan "Hunger Hotell", som innehåller poppärlan "Fångade i tiden som går". Svår att värja sig emot!

2008-12-01 @ 21:28:55
Postat av: travfilosofen

Håller med, bra låt. Har inte hunnit utvärdera Eldkvarns placering än... det är svårt med listor, dom ändras i takt med sinnesstämningen.

2008-12-03 @ 21:08:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0