Travkrönika 15/10-2008

Härlig duell mellan mellan Triton Sund och Commander Crowe... och Enough Talk sprängde drömgränsen 1.50 när han satte världsrekord (08,1ak omräknat i kilometertid) i USA.

Det är viktigt med drömmar, och unga talanger som Maharajah och segermaskiner som Commander Crowe gör att fantasin skenar och gränserna för vad som är möjligt suddas ut... tills förlusterna kommer och man inser att de faktiskt inte var oslagbara. Det är jobbigt, men jag tänker fortsätta hoppas på Commander Crowe... det var trots allt en stark prestation och som man säger "en gång är ingen gång".

SM på Åby...
Den upphauusade duellen mellan Commander Crowe och Triton Sund motsvarade verkligen förväntningarna... dom två topphästarna stred sida vid sida över upploppet och när mållinjen skars hade Triton nosen först, därmed var Commanders segersvit bruten. Det blev 23 raka från debuten, och han var stor i nederlaget även om jag trodde det skulle dröja längre innan förlusten kom.

I Sm för ston blev det storskräll genom Soraya Laday... i klass II imponerade Friday Starlight när han blåste runt motståndet sista 500.

Övrigt i veckan...
Fina lopp på Mantorp... Noras Bean spräckte Bring Me Luck US segersvit när han vann Sikta mot stjärnorna. Rune US vann ett bra snabblopp före fint spurtande Caramba Hall och comebackande Adams Hall.

Småtrevliga lopp på Vallas V64:a... Dig For Dollars slog relativt enkelt duktige Beanie MM, Sharapova åter smått överlägsen och Superior As tillbaka i vinnarcirkeln.

Breeders-försök på Gävle och den klart lysande stjärnan var Yield Boko... visserligen saknade han motstånd, men han såg verkligen bedårande ut.

Internationellt...
Världsrekord av Enough Talk, och nu pratar vi det absoluta världsrekordet... 08,1ak (första häst under 1.50 på "milen") på Colonial Downs i Virginia, banan med enbart en kurva (hästskobanan) som på 90-talet byggdes just för värdsrekord.

Missa inte...
Formtoppade Turnaround som idag går ut på Valla i ett 1140m-lopp, och Milord de Melleray som går ut över mastiga 4000m.

Topploppen i Breeders-semifinalerna för fyraåringar på Gävle i morgon, dessutom bra lopp på Åby... verkligen läge för Atg-live.

De fyraåriga stonas Breeders-semifinaler på Axevalla på fredag.

V75 på Hagmyren med en spännande gulddivision.

Treåriga stonas Breeders-semifinaler på Färjestad på söndag.

***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0