Travkrönika 28/10-2008


Commander Crowe fick revansch och satte världseliten på plats. Västerbo Paradise imponerade i 15:e raka, Sharapova lysande på Solvalla och Debbie Brodda sensationellt bra när hon slog Russel November. Härlig travvecka bakom oss och till helgen körs fyra Breeders Crown-finaler på Sundbyholm.

Känns rätt skönt att man fortfarande kan hoppas på att Commander Crowe är vår nästa världshäst... visserligen blev det ett billigt lopp, men han slog ändå L'Amiral Mauzun relativt enkelt i Müllers. Fast ska jag vara riktigt ärlig börjar jag tveka på att det är så. När man tänker på Exploit Cafs suveräna Elitloppstriumf är det svårt att se Commander rubba honom, men jag ger inte upp än.

Nu ska äntligen V64-kavalkaden på tv4 på onsdagskvällarna gå i graven... ett så fullständigt värdelöst försök att sammanfatta V64 har jag aldrig sett, vem har kommit på den genomruttna idén???

Direktsändning av V64 på tv4-sport... hmmm!?

Kolla in den uppdaterade topplistan på trav 2008...

Veckan som gått...
Tvåårige Juggle Face överlägsen i tvååringslopp på Jägersro, kan vara vinnaren i Uppfödningslöpningen.

Topptävlingar på Solvalla i onsdags... Västerbo Paradise kanonfin på 12,4ak från dödens och Sharapova lysande när hon mosade Welat Boko. Kul också att Harpers Joker vann i comebacken före en tapper SJs Photocopy. 

Lördagens stortrav på Jägersro bjöd på kanonväder och flera strålande prestationer. Huvudnumret Müllers blev inget höjdarlopp men ändå kul att Commander Crowe relativt enkelt slog L'Amiral Mauzun. V75 international med Russel November som dunderfavorit kördes i rasande inledningstempo och det bäddade för skrällen Debbie Brodda som var sensationellt bra, men nog borde Russel November hållit bättre... hur är det med moralen? I övrigt imponerade Cantab Hall DE när han rundade alla på slutvarvet, ruskigt bra var också Chimall TT när han enkelt tog ned Friday Starlight från dödens och Excallibur såg dunderfin ut i silver.  

Internationellt...
Luddes Turnaround lekte hem anrika Kosters Memorial i Danmark.

Missa inte...
Alla fina hästar som dyker upp i torsdagens V65:a från Åby... Earl Tilly, Khao Manee, Noras Bean och Juggle Face förgyller olika lopp i omgången.

V75 på Sundbyholm utanför Eskilstuna med fyra Breeders Crown-finaler. Som helhet en av årets bästa V75-omgångar... Allhelgona får ursäkta, men lördagen är gjuten för trav.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0