Travkrönika 28/4-2009

Mellanvecka efter urladdningen i Olympiatravet, men nu är det dags för Åby igen... Kungapokalskval (ja, Drottning Silvia inte att förglömma) på torsdag med hyperintressanta lopp.

Det är många som gnäller över att vissa årgångslopp tillåter utlandsfödda hästar, men jag är enbart positiv... Ska bli oerhört intressant att se 4-åringarna i den svenska toppkullen möta några intressanta utländska hästar. Micro Mesh, Maharajah, Reven d'Amour, Lovely Lidob, Spring Erom i möten med amerikaner som vi inte känner till och det i sig är oerhört spännande.

Måste säga att Åby har hittat ett fantastiskt koncept med två av dom bästa storloppsdagarna under den årstid då det är som mest spännande. Tur eller skicklighet?

Elitloppet ser just nu ut att bli en duell mellan Igor Font och Oiseau de Feux... jag hade förhoppningar om att Brioni och Västerbo Paradise skulle ta ett till kliv, men nu ser det mörkt ut. Russel November verkar inte heller vara den där superhästen som jag inbillat mig. Hetaste svensk är långdistansaren Triton Sund... ja, det säger väl allt!?

Hänt i veckan...
Bob Hope fick äntligen visa hur bra han är när han i en blixtrande avslutning på Solvalla gick undan med klar marginal, Viking SS i samma lopp gjorde också ett bra lopp. Ludde har som vanligt en uppsjö av talanger, i tisdags imponerade 3-årige Majestic Kronos. Sir Remington har hittat en härlig formtopp. 3-årige You Bet Hornline vann på Bollnäs och är lovande. En annan 3-åring som glänser enormt är Sanity (en av hästarna i Rix-tävlingen) som nu tog andra raka i bländande stil.

På tal om Rix-hästar så vann Clouds Above överlägset på Hagmyren inför ögonen på Gert Fylking och Robert Aschberg. You Bet Hornline tog tredje raka på Umåker där Brutus Sund åter visades upp i strålande skick, Brutus tillhör topparna i den starka 2005-kullen.

Acclaim tog hem Guld i V75, men omgångens häst var Bull Trap som höll storstilat till andraplatsen i Brons efter tung resa. I söndags på Solvalla imponerade Iceland vid seger.

Internationellt...
Ett av Europas största 4-åringslopp (Gran Pemio Europa) gick av stapeln i lördags med Lord Capar på startlinjen. Tyvärr floppade Lorden i ett lopp där det krävdes 11,1am för att vinna... Lisa America profiterade på hårt tempo och spurtade till lätt seger.

Orlando Sport vann efter imponerande spurt i Frankrike. Igor Font åkte till Finland och bollade med lättviktigt motstånd i Finlandia Ajo. Megaman Neo hade uppvisning i Norge och kan vara en häst för Oslo GP.

Elitloppsaktuelle Arch Madness tillbaka i vinnarcirkeln... Lucky Jim tog sjunde raka och är obesegrad i år.

Missa inte...
Onsdagens Solvallatrav med riktigt fin sportslig klass... V64-1 är ett Elitloppstest, jag vill se Dig For Dollars barfota och laddad till tänderna. Alvena Pele möter bl.a. Turbo Viking i 3-åringslopp, och i V64-avslutningen får vi se Snazzy Hot Rod, Harpers Joker, Bob Hope, Standpoint och Rune m.fl. i ett riktigt kalaslopp.

Kungapokalskvalen på torsdag som jag redan nämnt... det är travgodis i stor skala och jag får fundera på hur jag ska slippa stå och stirra på en eld i tre timmar och istället sitta vid tv:n (eller datorn) och njuta.

Helgens travfest på Örebro... fredag och lördag bjuds det på V65 och V75. Gratis hoppborg för barnen på lördag! På V75 ska det bli kul att se Maid For Tag, Chimall TT och Giant Superman... ingen superklass men spelvänliga lopp.

***

Topplista - Filmer


Favoritfilmer (och favoritregissörer) genom tiderna... vill dock "varna" för att listan är högst preliminär. Filmerna efter plats 7 kommer delvis med för att regissören gjort flera bra filmer. Finns säkerligen synpunkter på listan, men här kommer i alla fall ett gäng fantastiska filmer.

1. Lone Star - John Sayles (1996)
En lågmäld, spännande dramathriller som har allt... underbara karaktärer och miljöer... en fantastisk historia som tar upp familjerelationer och samhällsproblem på Sayles lågmälda sätt. John Sayles har gjort flera sevärda filmer, men ingen i närheten av detta mästerverk.

2. Pulp Fiction - Quentin Tarantino (1994)
En makalös film där olika människoöden vävs samman. Lysande dialog, galna karaktärer, bra musik och oerhört bra skådespeleri. Tarantino är en av modern tids största med mängder av kanonfilmer i bagaget.

3. Livet är underbart - Roberto Benigni (1997)
En film som handlar om andra världskriget och förintelsen, låter oerhört jobbigt... men filmen är otroligt nog en riktig humörhöjare. En fullständigt bedårande saga om livet och hur man kan påverka även de mest tragiska situationer.

4. Vem är rädd för Virginia Woolf - Mike Nichols (1966)
Fruktansvärt cyniskt om relationer. Kanske mest känd för samspelet mellan det då äkta paret Richard Burton och Elisabeth Taylor. Dialogen är i alla fall knivskarp. Nichols har på 2000-talet gjort en annan riktigt bra cynisk relationsfilm - Closer - samt några andra kända filmer.

5. Chinatown - Roman Polanski (1974)
En deckarhistoria med politiska och sociala bottnar från 30-talets Los Angeles. Skarpa detaljer och en lysande Jack Nicholson lyfter filmen... oerhört fängslande film.

6. Myteriet på Caine - Edward Dmytryk (1954)
Fantastisk film om det mänskliga psyket... Bogart lysande men i princip alla skådisar glänser i den här filmen. Varenda scen är på liv och död, magisk pratfilm. Humphrey Bogart har varit med i mängder av klassiker som förmodligen platsar bättre på mer seriösa filmlistor.


7. Guds stad - Fernando Meirelles/Katia Lund (2002)
Oerhört stark film om ungdomar, kriminalitet och fattigdom i Rio. Våldsam och sitter kvar länge i huvudet. Senare kom den lika hyllade tv-serien Människornas stad som är en sorts uppföljare till filmen.

8. Köttets Lustar - Pedro Almodovar (1997)
Har ingen större lust att berätta vad den handlar om, vissa filmer gör sig bättre utan den vetskapen... men som vanligt med Almodovar är märkliga relationer en viktig del i handlingen. Skulle kunna valt en annan av Almodovars alla suveräna filmer, men det här är nog min favorit.

9. Fight Club - David Fincher (1999)
En filosofiskt laddad film där man inte ska låta sig avskräckas av våldstemat. Den är tänkvärd och som alla Finchers filmer oerhört snyggt filmad... Fincher har förresten en lysande filmkatalog, Seven och The Game är i princip lika bra som Fight Club.

10. L.A. Confidential - Curtis Hanson (1997)
Filmad efter en James Ellroy-bok, och det här är utan tvekan bästa Ellroy-filmen. Utspelar sig i 50-talets L.A. och är en ruskigt tät och hårdkokt kriminalhistoria som trollbinder. Curtis Hanson har flera filmer på meritlistan, den lysande Wonder Boys hade lika gärna kunnat vara med på listan.


***
Ja, jag vet... Chaplin, Orson Welles, Billy Wilder, Hitchcock, Bergman och alla andra legender borde givetvis vara med? Men som ni ser är det främst 90-talet som fångat mig... såg väl helt enkelt mycket filmer då.

***

Inga svenska filmer på listan, men det finns faktiskt en del bra... gamla klassikern Hets är en grym film och Bergman har gjort flera bra med toppar som Scener ut ett äktenskap (mer serie än film kanske?) och Fanny och Alexander. Mannen på taket och Mannen från Mallorca är suveräna polisfilmer. Moodyssons Fucking Åmål en av tidernas bästa ungdomsfilmer. Jag gillar Ulf Malmros (Smala Sussie är sjukt kul). Tic Tac var på sin tid nyskapande för att vara svensk och Det nya landet är en pärla.


***
Kom gärna med synpunkter, det är som sagt en levande lista...

***

Travkrönika 21/4-2009

Olympiatravet motsvarade alla förväntningar och duellen mellan Oiseau de Feux och Triton Sund riktigt häftig... båda krigade stenhårt och landade på fenomenala 11,1am.


Trav är en märklig sport och form är färskvara... Åke Svanstedt hade haft stallet i makalöst slag och så sent som i onsdags vann han "allt" på Solvalla. Några dagar senare gick inte hästarna ett dugg och trots Torvald Palemas tredjeplats i Olympiatravet var nog besvikelsen stor i stallet.


Men det blev en folkfest (över 17 000) i toppenväder och stor underhållning i huvudloppet. Triton Sund fick sitt höga tempo och kunde avgöra på styrka och inställning. Men loppets häst var Oiseau de Feux som såg bländande ut när han klippte iväg med 1.10 första varvet, tempot blev givetvis för högt men han stred oerhört tappert ända in på linjen... var det Elitloppsvinnaren vi såg?

 

Hänt i veckan...

Svanstedt dominerade på Solvalla... Mystic Lady US bäst för dagen efter urstark prestation i dödens. Langeweg kom till Jägersro med treårige Marco di Jesolo och vann på starka 14,3am, riktigt bra den här tiden på året. Luddes Sultan November imponerade när han vann på 14,5al.

 

Robert Bergs nya jänkare Production debuterade på Bergsåker med enkel seger och såg fin ut, på Rättvik imponerade Bergharns Real de Rabut i Sverigedebuten. Clear Sign imponerade stort på Boden och Chivas Bluegrass riktigt vass på Årjäng i årsdebut på 13,0ak.

 

Olympiatravsdagen bjöd på fin travsport... Dame Arrow toppfin i Stoeliten när hon brisade undan i spets, Lovely Lidob urstark när han vann Klass III-finalen på 13,5am och Strong Boy DE imponerade när han via open stretch enkelt speedade till seger på 12,7am.

 

I söndags på Örebro visade Vanessa du Ling åter sin stora kapacitet och treåriga Alvena Pele var mycket fin vid seger.

 

Internationellt...
Nouba de Saptel slog till i storlopp i Frankrike, hon är definitivt aktuell för Elitloppet. I italienska Modena segrade Ghibellino i en tät slutstrid med Opal Viking.

Missa inte...

Finlandia Ajo på lördag med Igor Font i favoritposition... loppet visas troligen i samband med V75-redovisningen på lördag!?

 

V75 på Umåker med Clear Sign som sund spik i V75-inledningen, han var dunderfin senast.


***

Resultat av V75-spelet

Som jag befarade blev V75-omgången för svår... men dagens dubbel satt som en smäck och gav rejäla 233 gånger tillbaka!

Det som började katastofalt med 0 rätt efter tre V75-lopp avslutades med en formidabel succé på dubbeln... Nouvelle Pelle och Strong Boy DE fixade 2 333 kronor till bolaget, 233 kronor per andel.

En godkänd start på spelet, och nu tar vi nya tag till V75-finalerna på Solvalla under Elitloppshelgen.

Nästa spel lördag 30 maj!

@ travfilosofen

***

V75 - Åby, lördag 18 april 2009

Underbara V75-finaler på Åby med Olympiatravet som höjdpunkt... vädret är fantastiskt och vi kan se fram emot fina tävlingar. Missa inte livesändningen på tv4+ klockan 14.00... observera att det är tv4+!!!

Knepiga lopp tycker jag, ingen given vinnare och systemet har luckor... men vi håller tummarna.

V75-system
-----------------

Avd 1. 3, 8
Avd 2.
1, 3, 4, 9, 10
Avd 3. 2, 8
Avd 4. 4, 9, 10
Avd 5. 2, 4, 5, 8, 9, 10
Avd 6. 4, 6, 10, 11
Avd 7. 6

----------------------------------------------------
1 440 rader x 1 x 0,50 kr = 720,00 kr


På dagens dubbel chansar jag till det lite, eventuella odds på 150-300 gånger insatsen.

Dagens dubbel
---------------------
DD-1. 2, 3, 8, 9
DD-2. 1, 10

------------------------------
8 x 10,00 kr = 80,00 krLycka till önskar
@ travfilosofen

***


Travkrönika 15/4-2009

Underbart vårväder, glänsande hästar och offensiva kuskar... enda molnet på himlen är alla tveksamma årsdebuter. Men vi får glädjas åt formhästarna som glänst i helgen. Och på lördag är det en av årets höjdpunkter - Olympiatravet.


Påsken består av flera lediga dagar, är rätt så kravlös (räcker med lite godis åt barnen) och som grädde på moset luftas av tradition många av travstjärnorna... kan en högtid bli bättre!?Men som den sanne kritiker jag är måste jag nämna alla misslyckade årsdebuter. Först ut var Brioni (flera veckor sedan) som siktade på storlopp men gick över i passgång och nu rehabiliteras. Sen kom Commander Crowe som siktade mot Olympiatravet men tappade luften totalt. I onsdags kom obesegrade Västerbo Paradise och skulle ta 17:e raka men en hejdlös galopp stoppade segerraden... jag som hade hoppats få se alla tre i Elitloppet. Nu känns det himla osäkert.


Just nu regerar Svanstedt... stallets hästar går som skållade råttor och brukar varje år vara som bäst i samband med Olympiatravet. Men den här gången blir det ingen trippel i Olympiatravet... max en bland de tre om ni frågar mig.


Hänt i veckan...

Micro Mesh och Glide Kronos visade positiva takter i tisdags på Jägersro. Västerbo Paradise galopperade visserligen bort sig i onsdags, men i värmningen såg han spänstig och fin ut... hoppet lever trots allt. Lavec Kronos (fin i ledningen) och Lost Without You (ruggig avslutning i spåren) bäst på V64:an.

I torsdags imponerade Reven d'Amour när han besegrade Lord Capar. Beanie MM visade fina takter på Sundbyholm i fredags.

Långfredagstrav på Färjestad i härligt väder.


Bäst på Färjestad var fine Standpoint som gick utvändigt ledaren och vann på 11,6ak, positiv tvåa var Latitud. Bra betyg även till Quasimodo Face, Caddie Dream och Quantum Joyride (11,8ak) vid respektive segrar.


Standpoint med Stig H i värmning.Rommes V75:a på påskafton bjöd på 17 grader och sol... bäst förutom vädret var Finders Keepers som var kusligt bra (skaplig formförbättring) när han dansade undan på 11,0ak. Jaded gick med skor och var chanslös på segern.


Finders Keepers i fin stil i värmningen.


På V75 var även Access Tooma och Carmen Launcher bra... men det bästa var offensivlustan som präglade hela tävlingsdagen.

I måndags var det fina tävlingar på Halmstad... Korvet Klintholm och Skogans Joker löpte dött lopp på 11,4ak och travmaskinen Bring Me Luck US årsdebuterade med lätt vinst och såg lika fin ut som vanligt. Luddes treårssto Moonlight Kronos glänste igen och verkar inte vansläktas.

Internationellt...

Ludde åkte till Norge och vann storlopp med Lily Kronos och Camilla Highness gjorde som vanligt och vann i Finland.

Elitloppsklare Enough Talk imponerar inte over there... målfotoförlust i Su Mac Lad och han känns inte direkt som en segerkandidat i Elitloppet.

Missa inte...

En av årets höjdpunkter... Olympiatravet på Åby på lördag. Sänds live på tv4+ (alltså INTE tv4) från klockan 14.00.

Brutus Sund som årsdebuterar på torsdag på Boden... och på fredag går Harpers Joker ut på Kalmar.

Örebros fina tävlingar på söndag med massor av intressanta 3- och 4-åringar på V65.an.

Speltips...
V75:an på Åby ser knepig ut, två potentiella spikar i Einar Celeber och Quarcio du Chene men sedan ser det grymt lurigt ut. Kom ihåg att Åby har två open stretch! Dessutom... Svanstedts stall är i ruskigt slag, glöm inte det när ni tippar V75.

Egentligen borde man hålla käft, men med tanke på hur få läsare jag har kan jag riskfritt skrika ut att Dig For Dollars vinner Olympiatravet till 20 gånger pengarna... men med min tur är det väl som vanligt nån s.k. spelexpert som sitter i nån tv-studio och säger samma sak och sänker oddset dramatiskt!?

***


Nu lägger jag skidorna på hyllan...

Säsongens sista vinteraktivitet, galna präster och Lagerbäck...

Skidresa till Sälen och visst är det härligt med frisk luft och skidor på tvären och längden...... men nu lägger vi skidorna på hyllan, plockar av vinterdäcken och väntar på att uteserveringarna slår upp portarna.

***
Kommer ni ihåg Alexander Östlund som över en natt förvandlades från ordinarie till bortglömd i Lagerbäcks landslag!? Klart ni gör, och nu har vi ett nytt mysterium i Sebastian Larsson... ja det är ju inte direkt nytt, började redan under EM-slutspelet 2008. Vad har Lagerbäck emot grabben? Tar han för mycket plats eller vad rör det sig om? Jag får i alla fall inte ihop det, grabben gör ett helgjutet intryck på mig varje gång han spelar i landslaget och han har en magisk högerfot. Trots det ställs han ständigt åt sidan när alla tror att han får spela från start, Lagerbäck (som normalt vägrar alla födda på 80-talet och senare) plockar t.o.m. in mer eller mindre oprövade kort för att slippa spela Sebastian från start när det gäller... varför?

***
Enligt Metro har en präst i Göteborgs stift fuktat mängder av post-it lappar med sitt könsorgan och placerat ut på ett kontor... det är många frågor man vill ha svar på när man läst det. Till att börja med varför? Vad bestod fukten av? Hur uppdagades det hela? Och kanske framförallt, hur gick karln tillväga?

Ni noterade väl att det var mängder av post-it lappar... huvva!

***
Häromdagen tog jag kort till körkortet, det måste vara det mest förnedrande man kan göra... man sitter på helspänn och försöker se normal ut och vet att man ska leva med körkortet i tio år, kan det bli annat än eländigt!? Det blev det inte kan jag säga.

***
Sveriges hockeyynglingar regerar, Tedenby glänser i HV/71 och ni har väl inte missat Linus Omarks magiska straff i landslaget!? Kolla in magin...

***
Popcirkus har tydligen fått mycket skit, och jag har heller inte varit imponerad... men sista programmet med Lykke Li, The Sounds och Peter, Bjorn och John var riktigt bra. Det behövs verkligen ett tv-program med livemusik, och jag hoppas det fortsätter med fokus på svensk musik. Finns ingen anledning att ta dit utländska band när vi har så mycket bra svenska... men låt gärna Per Sinding få ta ut svängarna och tipsa om utländsk musik, Per är förresten underbar när han berättar anekdoter och håret står åt alla håll. Klassisk tv när han kopplade ihop läktarkultur och musik.

***

Travkrönika 7/4-2009

Strålande väder på Sundbyholm och en publik på nästan 7 000 fick se offensiva styrningar i vårvärmen... härlig travvecka väntar med topprace onsdag, torsdag, fredag och lördag.

Årets lopp blev ett häftigt race där Torvald Palema vann på lysande 11,9am före toppspurtande Dig For Dollars. Adams Hall, Copper Beech och Lie Detector (störd flera gånger) gjorde också godkända insatser. Däremot var Commander Crowe en stor besvikelse när han tröttnade totalt sista biten.

Torvald Palema just nu landets bästa häst?
 

Järvsöfaks förlorade och Jan-Olof Persson såg riktigt chockad ut, Commander Crowes tränare Petri Puro såg också bedrövad ut... när det gäller Commander fick jag en känsla av att utvecklingen kan vara slut, nu måste han övertyga mig om motsatsen.

Undersköna Lie Detector fick ett struligt invändigt lopp och spurtade bra.


Med bara knappt två veckor kvar till Olympiatravet finns tre huvudkandidater till segern: Triton Sund, Torvald Palema och allt bättre Dig For Dollars. Med några intressanta wildcard kan loppet bli riktigt kul... varför inte Igor Font, nån fransk häst och norskan Maid For Tag?

Copper Beech är en oerhört vacker travare, värt hela entrépengen bara att se honom.
  

Hänt i veckan...
På Solvalla i onsdags visade Goop upp treårige Global Limousine som imponerade i debuten. I V64 svarade Cadeau K för en kanoninsats när han plockade ner Fama Currit från dödens. På Jägersro var det Steen Juuls fyraåring News Of Hanke som var stjärnan, Juul påstår att han har två andra fyraåringar som är bättre... jisses!

V75 på Sundbyholm har jag redan skrivit om, men bland alla fina lopp under dagen måste också vinsterna för Hilda CD (ser toppfin ut just nu) och Joel Cortina (lätt via open stretch på 11,8ak) nämnas. Det var för övrigt uppfriskande att se offensivlustan hos kuskarna under hela dagen.

Spring Erom vann på lysande 13,5am i sin sjunde start, riktigt imponerande av fyraåringen som är nära släkt med Spring Ray. Einar Celeber fortsätter vinna på bra sätt och Flea Southwind var vass när hon speedade ner Camilla Highness på Åby. Q Forty Five övertygade i årsdebut på Örebro och treåriga Viola Silas satte nytt banrekord åkandes på Kalmar.   

Det är inte ofta träningsjobb uppmärksammas här, men tydligen var Maharajah superb i ett jobb inne på Solvalla... Hultman toklyrisk och årsdebuten blir givetvis intressant.

Internationellt...
Igor Font höll undan för Offshore Dream i franskt storlopp.

Meaulnes du Corta rapporteras skadad och Nordenturnén verkar inte bli av, om den nu nånsin varit aktuell?

Missa inte...
V64 på onsdag med bra 3- och 4-åringslopp samt Västerbo Paradise i årsdebut, mumma!

Lord Capar i årsdebut på torsdag på Gävle, det har jag väntat på.

Färjestads klassiska långfedagstrav med bl.a. Laddie, Rune US, Snazzy Hot Rod och Standpoint i ett fantastiskt sprinterlopp.

V75 som körs i vanlig ordning på Romme under påskhelgen.

***

Trav - sammanfattning 1:a kvartalet 2009

Jag har dissat Travrondens topplistor och lovat presentera en mer spännande, men jag har kanske spänt bågen för hårt!? Avgör själva... här kommer i alla fall en sammanfattning av första kvartalet och en topplista över bästa prestationer i Sverige.


Oerhört subjektiv lista med några som levererat flera bra prestationer och några där en prestation räckt... när året är till ända är möjligen 2-3 av dessa kvar på listan.


Topplista


1. Vanessa du Ling (s4 e. Love You) - Starter 2009: 5  4-0-0, 308 000 kr.

- Imponerat kolossalt på Solvalla.


2. Hoity Toity Face (s5 e. Egon Lavec) - Starter 2009: 6  3-2-0, 295 000 kr.

- Flera tokbra prestationer, en riktig färgklick.


3. Quarcio du Chene (h5 e. Capriccio) - Starter 2009: 3  1-1-0, 212 500 kr.

- Vann på V75 efter tung resa på 11,4ak, årets prestation och ruskig fart i kroppen.


4. Torvald Palema (h8 e. Alf Palema) - Starter 2009: 1  1-0-0, 60 000 kr.

- Såg himmelsk ut i årsdebuten.


5. Triton Sund (h8 e. Viking Kronos) - Starter 2009: 3  1-0-0, 200 000 kr.

- Imponerade direkt i årets första Sverige-start, kan vinna Olympiatravet.


6. Bull Trap (h5 e. Super Arnie) - Starter 2009: 4  3-0-0, 370 000 kr.

- Bättre och bättre, fin typ.


7. Marshland (h4 e. From Above) - Starter 2009: 4  4-0-0, 600 000 kr.

- Liten kämpe som verkligen förtjänar en plats.


8. Maid For Tag (s8 e. Tagliabue) - Registrerad i Norge.

- Ruskigt fin vid V75-seger.


9. Teaser Elegance (h8 e. Arnaqueur) - Starter 2009: 3  2-0-0, 382 000 kr.

- Spurtkanon som verkligen imponerat.


10. Standpoint (h5 e. Andover Hall) - Starter 2009: 2  1-0-1, 57 500 kr.

- Amerikakimport som glänst i enkla gäng, intressant att följa.


Internationellt...
Meaulnes du Corta har dominerat vintermeetinget totalt och vunnit rubbet han ställt upp i. I övrigt var Qualita Bourbon bra i Prix d'Amerique och fyraårige Ready Cash är en av de mest intressanta hästarna som kommit fram i Frankrike på senare år. Italienske Igor Font är en häst för Elitloppet.

***


Travkrönika 1/4-2009

Jag vann en miljon på dubbeln igår och samtidigt gick jag all-in i en stor pokerturnering och drog även där in en miljon... och när jag vakna var det 1 april och allt var ett enda stort skämt.

Det har uppdagats att jag, en språkpolis och travsnobb, i mina travkrönikor stavat fel på Meaulnes du Corta (jag har skrivit Meulnes du Corta)... jag är oerhört tacksam för påpekandet men säger som alla andra hycklare: "det var inte jag". Det är sant, det måste vara Travronden eller någon annan lallarblaska som skrivit fel och så har stackars jag hakat på i all okunskap.

Nu är det vår på allvar... kanonlopp hela föregående vecka och till helgen bränner det till nåt alldeles grymt på Sundbyholm när Commander Crowe, Torvald Palema och Lie Detector möts i kval till Olympiatravet !!! Lie Detector kanske ni tycker är utfyllnad i loppet, men vänta till säsongen är över innan ni skriker alltför mycket. Gulddivisionsloppet är utan tvekan årets lopp i Sverige... hittills alltså.

Svanstedtaffären lever och nu sitter alla givetvis och funderar på alla förvandlingsnummer Svanstedt presenterat. Jag lägger min röst på Jubileumspokalen 1998 där Zoogin visade upp en explosivitet till slut som han dittills aldrig varit i närheten av. Zoogin var i alla avseenden en formidabel häst och jag hoppas verkligen innerligt att Svanstedt är oskyldig.
 
Hänt i veckan...
Vilka avkommor Bell Power lämnar, senast i raden är Luddes Moonlight Kronos som glänste vid seger och nu laddas mot Hambletonian Oaks.

Marshland åter en stark insats, hur bra är den lille knatten? Vanessa du Ling slog meriterat motstånd på Solvalla, i samma  lopp såg Lie Detector pigg ut efter en lugn styrning. Master Danchip är en läcker travare. Staro Capricorn riktigt bra på Mantorp. In Cap N'Gown riktigt fin i comebacken.

Triton Sund var sig lik i Olympiatravskvalet, fram utvändigt ledaren och säker seger. Fina prestationer även av Carmen Launcher, Hoity Toity Face och Strong Boy DE... i den sistnämndes lopp var Quarcio du Chene tapper efter tung resa.

Läckre I Saw You åter finfin, det börjar släppa för talangen. Scarlet Knights lillebror Redneck Lavec mycket bra på Åby och i det fina fyraåringsloppet imponerade Knockout Rose när han kämpade ned Revenue JR. På Bergsåker gästade fine Standpoint och segern blev enkel, inget motstånd men det ser att finnas mycket fart i honom. 

Internationellt...
Opal Viking vann i Italien, hört den förut eller!? Amerikanske Enough Talk rapporteras klar för Elitloppet.

Missa inte...
V75 på Sundbyholm på lördag, det är ett fantastiskt uttagningslopp till Olympiatravet och även i övrigt småtrevliga lopp.

***

RSS 2.0