Travkrönika 21/4-2009

Olympiatravet motsvarade alla förväntningar och duellen mellan Oiseau de Feux och Triton Sund riktigt häftig... båda krigade stenhårt och landade på fenomenala 11,1am.


Trav är en märklig sport och form är färskvara... Åke Svanstedt hade haft stallet i makalöst slag och så sent som i onsdags vann han "allt" på Solvalla. Några dagar senare gick inte hästarna ett dugg och trots Torvald Palemas tredjeplats i Olympiatravet var nog besvikelsen stor i stallet.


Men det blev en folkfest (över 17 000) i toppenväder och stor underhållning i huvudloppet. Triton Sund fick sitt höga tempo och kunde avgöra på styrka och inställning. Men loppets häst var Oiseau de Feux som såg bländande ut när han klippte iväg med 1.10 första varvet, tempot blev givetvis för högt men han stred oerhört tappert ända in på linjen... var det Elitloppsvinnaren vi såg?

 

Hänt i veckan...

Svanstedt dominerade på Solvalla... Mystic Lady US bäst för dagen efter urstark prestation i dödens. Langeweg kom till Jägersro med treårige Marco di Jesolo och vann på starka 14,3am, riktigt bra den här tiden på året. Luddes Sultan November imponerade när han vann på 14,5al.

 

Robert Bergs nya jänkare Production debuterade på Bergsåker med enkel seger och såg fin ut, på Rättvik imponerade Bergharns Real de Rabut i Sverigedebuten. Clear Sign imponerade stort på Boden och Chivas Bluegrass riktigt vass på Årjäng i årsdebut på 13,0ak.

 

Olympiatravsdagen bjöd på fin travsport... Dame Arrow toppfin i Stoeliten när hon brisade undan i spets, Lovely Lidob urstark när han vann Klass III-finalen på 13,5am och Strong Boy DE imponerade när han via open stretch enkelt speedade till seger på 12,7am.

 

I söndags på Örebro visade Vanessa du Ling åter sin stora kapacitet och treåriga Alvena Pele var mycket fin vid seger.

 

Internationellt...
Nouba de Saptel slog till i storlopp i Frankrike, hon är definitivt aktuell för Elitloppet. I italienska Modena segrade Ghibellino i en tät slutstrid med Opal Viking.

Missa inte...

Finlandia Ajo på lördag med Igor Font i favoritposition... loppet visas troligen i samband med V75-redovisningen på lördag!?

 

V75 på Umåker med Clear Sign som sund spik i V75-inledningen, han var dunderfin senast.


***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0