Travkrönika 28/4-2009

Mellanvecka efter urladdningen i Olympiatravet, men nu är det dags för Åby igen... Kungapokalskval (ja, Drottning Silvia inte att förglömma) på torsdag med hyperintressanta lopp.

Det är många som gnäller över att vissa årgångslopp tillåter utlandsfödda hästar, men jag är enbart positiv... Ska bli oerhört intressant att se 4-åringarna i den svenska toppkullen möta några intressanta utländska hästar. Micro Mesh, Maharajah, Reven d'Amour, Lovely Lidob, Spring Erom i möten med amerikaner som vi inte känner till och det i sig är oerhört spännande.

Måste säga att Åby har hittat ett fantastiskt koncept med två av dom bästa storloppsdagarna under den årstid då det är som mest spännande. Tur eller skicklighet?

Elitloppet ser just nu ut att bli en duell mellan Igor Font och Oiseau de Feux... jag hade förhoppningar om att Brioni och Västerbo Paradise skulle ta ett till kliv, men nu ser det mörkt ut. Russel November verkar inte heller vara den där superhästen som jag inbillat mig. Hetaste svensk är långdistansaren Triton Sund... ja, det säger väl allt!?

Hänt i veckan...
Bob Hope fick äntligen visa hur bra han är när han i en blixtrande avslutning på Solvalla gick undan med klar marginal, Viking SS i samma lopp gjorde också ett bra lopp. Ludde har som vanligt en uppsjö av talanger, i tisdags imponerade 3-årige Majestic Kronos. Sir Remington har hittat en härlig formtopp. 3-årige You Bet Hornline vann på Bollnäs och är lovande. En annan 3-åring som glänser enormt är Sanity (en av hästarna i Rix-tävlingen) som nu tog andra raka i bländande stil.

På tal om Rix-hästar så vann Clouds Above överlägset på Hagmyren inför ögonen på Gert Fylking och Robert Aschberg. You Bet Hornline tog tredje raka på Umåker där Brutus Sund åter visades upp i strålande skick, Brutus tillhör topparna i den starka 2005-kullen.

Acclaim tog hem Guld i V75, men omgångens häst var Bull Trap som höll storstilat till andraplatsen i Brons efter tung resa. I söndags på Solvalla imponerade Iceland vid seger.

Internationellt...
Ett av Europas största 4-åringslopp (Gran Pemio Europa) gick av stapeln i lördags med Lord Capar på startlinjen. Tyvärr floppade Lorden i ett lopp där det krävdes 11,1am för att vinna... Lisa America profiterade på hårt tempo och spurtade till lätt seger.

Orlando Sport vann efter imponerande spurt i Frankrike. Igor Font åkte till Finland och bollade med lättviktigt motstånd i Finlandia Ajo. Megaman Neo hade uppvisning i Norge och kan vara en häst för Oslo GP.

Elitloppsaktuelle Arch Madness tillbaka i vinnarcirkeln... Lucky Jim tog sjunde raka och är obesegrad i år.

Missa inte...
Onsdagens Solvallatrav med riktigt fin sportslig klass... V64-1 är ett Elitloppstest, jag vill se Dig For Dollars barfota och laddad till tänderna. Alvena Pele möter bl.a. Turbo Viking i 3-åringslopp, och i V64-avslutningen får vi se Snazzy Hot Rod, Harpers Joker, Bob Hope, Standpoint och Rune m.fl. i ett riktigt kalaslopp.

Kungapokalskvalen på torsdag som jag redan nämnt... det är travgodis i stor skala och jag får fundera på hur jag ska slippa stå och stirra på en eld i tre timmar och istället sitta vid tv:n (eller datorn) och njuta.

Helgens travfest på Örebro... fredag och lördag bjuds det på V65 och V75. Gratis hoppborg för barnen på lördag! På V75 ska det bli kul att se Maid For Tag, Chimall TT och Giant Superman... ingen superklass men spelvänliga lopp.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0