Iceland och Yield Boko...

Iceland har utvecklats enormt under året och Yield Boko framstår alltmer som en av de absolut finaste hästar jag sett.

Visserligen kördes Jubileumspokalen i lågt tempo som gynnade fronthästarna, men Icelands kämpaglöd när han avgjorde på målfoto var i sanning imponerande. Han slog elitloppshästen Igor Font och det imponerar av en häst som ännu inte debuterat i Guld.

Yield Boko har jag hyllat tidigare, men det är alltid lite osäkert med hästar som är så kompletta så dom får mycket gratis. Känslan har dock alltid varit att det är en grym häst, och i tisdags när han lattjade med Marshland i Derbykvalet från dödens och klippte med öronen över mållinjen fick vi se att han inte är någon bluff. Det jag gillar mest med Yield Boko är hur han agerar på banan... underbar i aktionen, explosiv och fullständigt reglerbar. När fysik och psyke sitter på plats är travhästar en överlägsen upplevelse.


Yield Boko på Solvalla en varm julikväll.

***
Hetast senaste tiden...
Iceland toppfin när han snuvade bra spurtande Igor Font på segern i "nya" (enbart för 5-åringar) Jubileumspokalen. Derbykvalen där framförallt Yield Boko såg superb ut, men där även Spring Erom imponerade.

Får heller inte glömma Nellie Vingboons och Bamse Gema som imponerade enormt på V75 på Mantorp, och 3-årige Sergei Hanover som blir allt bättre.

***
Mera trav...
Iceland imponerade i Jubileumspokalen, men samma dag var det också kul att se 3-årige Juggle Face tillbaka i form.

Lord Capar får en sista chans hos Mats Karlsson på Örebro, vi håller tummarna för att supertalangen kommer tillbaks.

Lucky Jim och Buck I St Pat vann Breeders Crown för äldre i Amerika, och i Frankrike tog Ilaria Jet en ny triumf när hon slog Premiere Steed och Russel November.

V75 på Mantorp där Nellie Vingboons och Bamse Gema imponerade kolossalt och befäste den sjuka form dom visat senaste tiden.

Rune Thuresson, amatören från Arvika som bl.a. hade Frances Marie, har gått ur tiden.

Derbykvalen i tisdags bjöd som väl var inte på några överraskningar... den vansinnigt fine Yield Boko övertygade stort när han med klippande öron bollade med Marshland från dödens. Av övriga imponerade Spring Erom mest, och Maharajah vann enkelt och ska givetvis räknas till den stora finalen.

Witasps 3-åring Sergei Hanover imponerar i varje start, förra fredagen på Romme och igår på Bergsåker. Witasp har förresten en annan 3-åring - Castor Race - som också imponerar, i onsdags på Solvalla visade han fin inställning.

***
Missa inte...
Idag, lördag, när Sundsvall Open Trot avgörs på Bergsåker.

Att Västerbo Paradise startar på Solvalla på onsdag.

Startlistorna till nästa helgs Derbyfest, topptrav hela helgen med V75 på lördag och Svenskt Travderby på söndag.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0