Travblogg, 30/12-2009Järvsöfaks har gjort sista starten.

Måste förstås hylla Järvsöfaks som i måndags gjorde sin sista start, den skedde på Romme och givetvis avslutade han med seger... den 201:a i karriären.

Järvsöfaks (h. f. 1994 e. Trollfaks-Järvsö Anna e. Lapp Nils) har haft en sagolik karriär... 234 starter 201-16-4, 21 288 570 kr i insprungna pengar och 17,9ak som rekordnotering. Fullständigt makalöst av ett kallblod... det sägs att inget är oslagbart, men jag vet inte i det här fallet.

Morfar Lapp Nils var förresten min första favorit bland kallbloden och är själv en av dom absolut största kallbloden i modern tid. Lapp Nils, som ofta belastades med hopplösa tillägg, vann 97 av 184 starter och tjänade över 2 miljoner på 80-talet.

***
Hetast i julveckan...
Förutom Järvsöfaks avsked får jag nämna vackre Never Again.

***
Mera trav...
V75-finalerna på Solvalla i lördags bjöd på rätt trevliga lopp... mest iögonfallande den kolossalt pampige Never Again (h3 e. Viking Kronos-Bourbon Eyes e. Smokin Yankee) som såg ruskig ut i dödens, trots att han var nära galopp på slutet var det en skönhetsupplevelse. I övrigt småtrevlig sport, men inget som stack ut.

På Vincennes kördes Criterium Continentale och vinnaren Rolling d'Heripre imponerade stort vid överlägsen seger, favoriten Ready Cash kom bort efter ett fult påhopp och "vår" Nu Pagadi galopperade bort sig direkt i starten.

***
Missa inte...
V64:an på Solvalla som sänds live i tv4-sport från klockan 19.00 idag.
V65 på Åby på torsdag med ett bra snabblopp i V65-1.
V75 på Axevalla på lördag.
V65 på Solvalla på söndag med bl.a. fine Västerbo Realkiss.

***
DD-tips till Solvalla 30/12...
Nu lägger jag ned platsspelen, har spelat för cirka 5 000 och vunnit lika mycket... ett nollsummespel som jag härmed lägger ned. Tänker satsa på det jag alltid varit bäst på - dagens dubbel. V64:an på Solvalla är sådär sportsligt, 2-åringsloppet i V64-3 lyser upp det hela.

Dagens dubbel inleds det med ett formlöst gäng, Magellan Bay har dock form och kan vinna... men jag rekommenderar gardering. I andra avdelningen tror jag mest på Wiona, men kolla om hon kan köras barfota fram... det är tydligen viktigt.

DD-1: 5,7,9,11 - (ta med alla om ni vill ha fler)
DD-2: 3 - (1,2,11 vid gardering)

Generellt brukar jag vilja ha en idé i ena DD-loppet, annars är det inte värt att spela... den här gången är det Wiona, men kolla upp så hon kan köras barfota fram.

***

John Blund

Om ni är i samma ålder som jag kommer ni säkert ihåg den här figuren...... just den här växte jag upp med hos mormor, sen han kom hem till mig sover jag bättre än någonsin.

Barnen hemma känner inte till John så jag tänkte höja den kulturella medvetenheten genom att visa en artikel från DN på hans 50-årsdag. 

---------------------------------------------------

John Blund fyller 50

Publicerat 2009-11-05 13:03John Blund fyller 50. Här i tomteluva tillsammans med sin svenska röst Lennart Swahn.

En skäggig östtysk docka fyller 50 - ett jubileum som förmodligen också får svenska 40-plussare att drabbas av nostalgi.
Läs mer...

***
SOV GOTT...

***

Svart eller vitt?

Det blev en vit jul i år...... det var väl skönt, för några andra problem har ju inte vi medelklassvenskar att brottas med.

Nu får vi bara hoppas att barnen blev nöjda med alla julklappar, vi vill ju inte att dom stackarna ska känna sig sämre än klasskamraterna när dom kommer tillbaks till skolan 2010.

Nu är det dags för mellandagsrea... undrar om jag ska köpa en till platt-tv eller skänka pengar till hemlösa?

GOD FORTSÄTTNING...

***

Travblogg, 24/12-2009

Jag går mot strömmen... gillar open stretch, avskyr jackpot och anser givetvis att ström i arslet på hästar är djurplågeri.


Sundbyholm i april 2009.

Åby behåller open stretch, och det är ingen hejd på besvikelsen hos landets travtyckare... jag gläds åt att det fortfarande finns en travbana som vågar gå mot strömmen, och hävdar dessutom att Åby är årets bana. Min uppfattning är att det tävlas mer på Åby än t.ex. Solvalla och Jägersro. I lördags på V75 vann bara en från open stretch och åtminstone två från kön... har även tidigare noterat att det minsann inte alls är svårt att vinna bakifrån. Lähdekorpi får läsa på eller kanske träna hästarna bättre.

Jackpot ger kulor till travet, men det är orättvist och lurar småspelarna till ökade insatser... blä.

Ström i arslet är givetvis djurplågeri... och dessutom fusk och förbannat mygel.

***
Hetast i veckan
Vanessa du Ling som ägde Solvalla i onsdags tillsammans med tränaren Timo Nurmos.

***
Mera trav
Ottens Vigo överraskande bra i comebacken på Axevalla. Topptrav på Solvalla i onsdags... stjärnan var Vanessa du Ling som verkar ha hittat tilllbaks till vårformen, eller var det Nurmos-effekten? Timo Nurmos hästar tog hela 4 av 6 lopp inom V64, imponerade. Vid sidan av Nurmos springare var det Jodas Julia som visade mest, hon är riktigt bra just nu... topp 5 i landet av de som är i farten? Dreamalittledream svarade för en femstjärnig insats på Åby i torsdags. Staro Capricorn övertygade på Kalmar i fredags.

V75:an på Åby var svårfunnen, sportsliga höjdaren var Gulddivisionen där friskt dragande Copper Beech fick ge sig mot bra spurtande Bobtail.

Forne Elitloppstvåan JR Broline har avlidit i en ålder av 25 år, och senaste världsmästaren His Majesty har också fått sluta sina dagar 19 år gammal. His Majesty vann International Trot ("VM") 1995 och var en fröjd att skåda på banan.

***
Missa inte...
... V75-finalerna på lördag med bra travsport... i princip alla sju loppen håller hög klass.
... Criterium Continentale på Vincennes på söndag, Ready Cash mot Nu Pagadi... mums.
... Järvsöfaks avskedsföreställning på Romme på måndag.

***
Travfilosofen - bäst på plats
Senaste platsspelen har floppat och saldot dippat till -15 kr (4 585-4 600). Det ska bli ändring på det nu, insatsen ökas och på lördag blir det 300 plats på 2 Vanessa du Ling i V75-1. Bobtail har vunnit Guld och blir favorit, men Vanessa blåste förbi Spring Erom senast och är bästa hästen i loppet.

V75-finalerna på annandagen är överlag riktigt intressanta... bästa spiken måste vara
Vanessa du Ling i inledningen (favoriten Bobtail överskattad enligt mig) och ett livsfarligt långskott är Glory Southwind i V76-6.

V75-1: Vanessa du Ling ruggig senast, vinner trots Bobtail som kommer från Guldseger.
V75-2: City Hall och Zyrano Boko är topphästar, men varning för dåliga spår.
V75-3: Global Investment svårslagen, Jodas Julia, Super Light och Skogans Joker utmanar.
V75-4: Spika Robin K eller gardera rejält... lutar åt gardering för mig.
V75-5: Axelite och Never Again två snackhästar, tror mest på Axelite.
V75-6: Chimall TT är en kanon... Bamse Gema, Trade East och Glory Southwind utmanare.
V75-7: Mycket svårt... varnar för storskrällen Speedy Gold.

Många tänkbara spikar, men vassa utmanare ger mig bryderier... gäller att välja rätt. Ska ta ett långbad och analysera loppen rejält innan jag bestämmer mig.

***

Jackpotbluffen...

Så här såg det ut i fredagens Travronden inför lördagens jackpot...... hysterin lär inte minska inför onsdagens extra V75 där ytterligare en jackpot läggs till.

Men det kan vara en bluff...
Alla drömmare lär springa till spelkioskerna som skållade råttor... trisskraparna hoppas på mirakel och dom insatta hävdar att jackpot ger bättre utdelning, är det verkligen säkert? Förvisso stämmer det om man i efterhand tittar på hur hästarna var streckade, men det dom glömmer är att allt extra fokus på jackpotomgångarna också gör att vinnarna generellt borde streckas mer än vanligt... alla extra analyser och proffsspelares stora system gör helt enkelt att streckfördelningen påverkas, och konstigt vore det väl om inte spelkollektivet spelar bättre en sån gång.

Är det bara jag som tänkt på att en vinstrad som utan jackpot gett 20 tusen på 7:orna kanske inte ger nåt mer med jackpot... men om man vänder på det hela och flyttar omsättning och streckfördelning från jackpotomgången till det som skulle varit samma omgång utan jackpot hade den omgången istället gett typ 15 tusen. 

Är V75 verkligen så bra?
Det skanderas dessutom alltid ut hur fantastiskt V75 är... bullshit enligt mig. Sant enligt storspelarna och dom lyckliga triss (förlåt Harry Boy) vinnarna. För travsporten är det bra med alla pengar som dimper in, men för en travfantast som vill ha rättvisa tävlingar och spel är det skit. Det är djupt orättvist att inte dela ut vinstpengarna till den/dom som tippat bäst i en V75-omgång, skicklighet ska belönas och det görs inte i
V75 och andra jackpotspel.

Det kanske gynnar omsättningen, men frågan är om det i längden är bra för travsporten?

Jag prioriterar sporten...
Sporten och spelet går för det mesta hand i hand och ska så också göra, bra travsport ska självfallet generera mer intresse och spel... undantaget är jackpotomgångarna.

På onsdag är det en riktigt lågklassig V75-omgång som jag tänker stå över, sparar mig till lördagens V75-finaler då det vankas bra sport... jag prioriterar sporten, sen får det vara hur mycket jackpot det vill.

***
Sen kan man fråga sig hur småspelarna tänker? Det duger tydligen inte att vinna 10 miljoner utan jackpot, nej det krävs en möjlighet att vinna 30-40 miljoner för att det ska vara värt att spela... tror dom att chansen att bli ensam på sju rätt ökar eller är 10 miljoner för lite pengar?

Chansen minskar när fler spelar kan jag meddela... och 10 miljoner ger tillräckligt med problem för dom flesta.

***

V75-tips, lördag 19 december 2009

Jackpot på V75, igen, och dessutom dubbel sådan... det förändrar inte mitt spelande även om det kan bli bra utdelning på en enklare rad. Om jag vinner 30 eller 60 miljoner är faktiskt irrelevant. Kallt idag så håll koll på banunderlag och skoinfo.

***
Travfilosofen - bäst på plats...
I onsdags sprack chansningen Surtees Hanover rejält, var bara dålig. Den här gången spelar jag på en gammal goding.

Summering innan aktuellt spel: +185 kr (insats=4 400, vinst 4 585)

Lördagens spel blir 200 plats på 9 Skogans Joker i V75-3. Gamlingen är i snuskig form, hur det än blir kört sveper han hela fältet på bortre lång och jag sitter i fåtöljen och ler.

***
Mera funderingar och långskott…
Jag satte 7:an sist, utdelningen motsvarade en tonårings månadspeng eller en halvhyfsad whisky. Svårt idag, bästa spiken Local Conch (V75-7). Rania (V75-2) och Skogans Joker (V75-3) är chansspikar... långskotten finns i V75-1, V75-5 och V75-6.

V75-1: Toköppet lopp... långskottet är Ravello.
V75-2: Rania var bra senast och kan vinna, men kom ihåg att det är ston i låg klass.
V75-3: Skogans Joker bättre än någonsin, går inte att tippa emot.
V75-4: Muscles rose före Evil Jagg på bättre läge.
V75-5: Svårt stolopp igen... långskottet är Sanne Rivner.
V75-6: Lite lurigt... långskotten Frillan Filiokus (kanonform) och Casander Boy (rätt årstid).
V75-7: Local Conch grym just nu, vinner normalt.

Dubbeln kan ge bra odds, trots favoritseger i DD-2... dryga 30 gånger med mina långskott i DD-1.

Lycka till ! 

***

Sidbloggen med Zlatan

Sidbloggen är bland det mest fräscha på nätet just nu... kolla bara den här bloggen som handlar om Zlatan i brittiska fotbollsmagasinet FourFourTwo.
  
***
Zlatan in på skinnet

Zlatan in på skinnet

Redaktionen

Brittiska fotbollsmagasinet FourFourTwo brukar räknas som världens största. Den har edititoner i länder som Brasilien, Korea, Nigeria och – sedan november 2002 – även i Sverige. Det senaste numret har Zlatan Ibrahimovic på omslaget. Bilden är tagen vid hans Barcelonadebut mot Atletico Bilbao. En bit in i andra halvlek tar svensken emot ett inlägg med bröstet, slänger upp benen i luften och klipper till på volley. Rubriken på det stora jobbet lyder “De 99 bästa filmklippen hittills…” och, kombinerad med den här länken, är det den mest underhållande fotbollsjournalistik vi har läst på länge. FourFourTwo slår egentligen bara fast det vi alla redan vet: att Zlatan är som allra intressantast ute på planen. 99 videoklipp i rad slår vilken exklusiv intervju eller närgånget reportage som helst.

FourFourTwo finns på Pressbyrån.

***


V64-tips, onsdag 16 december 2009

Riktigt bra lopp på Solvallas V64:a... fina 3- och 4-åringar,  spännande batalj i V64-4 och Guldklass i V64-avslutningen.  Inte helt lätt att bena ut omgången, men jag har gjort ett litet försök.

***
Travfilosofen - bäst på plats...
Zyrano Boko vann från dödens i lördags, 1.40 i platsodds är bra. Den här gången lirar jag lite på chans, hittar ingen riktig klaring.

Summering innan aktuellt spel: +285 kr (insats=4 300, vinst 4 585)

Onsdagens spel blir 100 plats på 6 Surtees Hanover i V64-5. Surtees svek lite senast, men jag ger inte upp än. Jag medger att det är en liten chansning och jakt på bra odds.

***
Mera funderingar och långskott…
Det är som sagt lurigt... svårt hitta spikar, men kanske Alvena Pele i V64-3 och Axelite i
V64-4? Enda långskottet jag hittat är Surtees Hanover i V64-5. Har också lite feeling för Center Run i V64-1 och Finn Knight i V64-2, ingen av dom är favoriter... chansspikar? 

V64-1: Öppet... Center Run och Jeans Broline rankas högst.
V64-2: Ännu svårare... har lite feeling för Jim Frick:s Finn Knight.
V64-3: Alvena Pele är bra, men motståndet är vasst.
V64-4: Kanonlopp... Axelite, Wiona och Omega Boko har alla imponerat.
V64-5: Flera 4-årskanoner, Spring Erom mot Lavec Kronos... långskottet Surtees Hanover?
V64-6: Bra klass... Jodas Julia tror jag mest på.

***

Årets häst - Torvald Palema

Svanstedt omänsklig, open stretch avvecklas och årets häst borde utan prut bli Torvald Palema.

Svanstedt slår alla möjliga rekord som tränare i år, vet inte om det är imponerande eller vad det är... men dom flesta andra hade nog underpresterat. I vilket fall borde Torvald Palema blir årets häst, men Maharajah är allas älskling och får troligen utmärkelsen trots att han har svagare meriter.

Open stretch ryker på allt fler banor, synd om ni frågar mig... men de flesta verkar gilla taktikloppen i Sverige. Vi skryter när utländska (mest amerikanska) kuskar kommer hit och gör bort sig för att dom inte förstår vår taktik, själv spyr jag över tråkiga lopp. Svenska travtävlingar är som italiensk fotboll.

***
Hetast...
Tja, Marshland i Big Noon Pokalen och Global Investment i Gulddivisionen är värda att nämna. 

***
Mera trav...
Marshland stark när han vann Big Noon Pokalen från dödens. Fine City Hall tog andra raka efter comeback och 2-årige Prada Pellini var toppfin vid seger.

Super Light och Frillan Filiokus övertygade på Sundbyholm. Wiona, Axelite, Pinepower Rose och Local Conch var alla övertygande på V75 i Halmstad. Bamse Gema övertygade på Solvalla. Järvsöfaks tog 200:e segern... förmodligen oslagbart. 

Amour Rapide glänste i 2-årslopp på Jägersro. 2-årige Bolgheri och Rumbleinthejungle övertygade på Mantorp. 3-årsstoet Vitesse d'Inverne ser ut som en kulltopp, på Bergsåker i fredags var hon riktigt bra.

Global Investment, Never Again, Zyrano Boko och Bamse Gema var alla stora behållningar på Bergsåkers V75:a. 3-årige No Hurry övertygar mer och mer. I söndags övertygade Ronda Brick och Nova Zet på Örebro.

***
Internationellt...
Quarcio du Chene gjorde ett enormt lopp när han hämtade upp en stor galopp och var tvåa efter Ready Cash.

New Star F.K.S vann Italienska uppfödningsloppet före tappra Noak LB... vinnarens mamma är för övrigt den fantastiska Drottning Sund, stoet som i unga år var i klass med kullkamraten Queen L.

Quarla vann Prix de Bourbonnais och kvalade in till Prix d'Amerique. Ready Cash tog femte raka och kan vara hästen att slå när de stora drabbningarna kommer efter nyår. Sun Ceravin vann franska 3-årskriteriet.

***
Missa inte...
Topploppen på Solvalla i morgon... det kryllar av fina unghästar och V75-meriterade hästar.

Fine City Hall som gästar Gävle på torsdag.

V75 på Åby... dunderjackpot och open stretch, njut så länge det varar.

***

PSL - Taken By Trees

Lyssna på det här om ni vill ha det lite finstämt inför julen...... och läs mer här.

V75-tips, lördag 12 december 2009

Jackpot på V75 och hyfsade lopp på Bergsåker... många stora favoriter, luktar låg utdelning lång väg. Jag bjuder på bästa spikarna och några välriktade långskott, häng med!

***
Travfilosofen - bäst på plats...
I lördags var mitt spel Glory Southwind nära att vinna, platsoddset på 1,35 godkänt. Nu lirar jag en favorithäst som jag har stora förväntningar på.

Summering innan aktuellt spel: +245 kr (insats=4 200, vinst 4 445)

Lördagens spel blir 100 plats på 7 Zyrano Boko i V75-6. Zyrano är helcool, lite sämre senast men nu är det enklare motstånd och förhoppningsvis vassare form. Bra chans.

***
Mera funderingar och långskott…
Sist trodde jag på bra utdelning, blev tvärtom... nu tror jag på låg utdelning, hur blir det då? Spikförslagen är Global Investment i V75-3 och Zyrano Boko i V75-6. Kolla in långskotten i V75-1, V75-2, V75-4 och V75-7.

V75-1: Öppet lopp... långskotten är Junction och Speedy Gold.
V75-2: Favoriterna svårbedömda, långskottet kan vara La Bonne.
V75-3: Global Investment har varit bra, bör vinna.
V75-4: Det skriks om Never Again, långskottet är Miskos Padus.
V75-5: Kallblod... ser ut som de fyra mest streckade gör upp.
V75-6: Zyrano Boko har spår långt ut, men jag tror han vinner.
V75-7: Bamse Gema är bra och stenhårt betrodd, långskottet Vinnalt Herkule?

***

PSL - The Church

Som försvarare av det hånade 80-talet måste jag visa det här fantastiska ögonblicket i tv-historien...... läs mer här.

***

V75-tips, lördag 5 december 2009

Trista lopp på V75, dubbelloppen visserligen hyfsade... men Gulddivisionen är exempelvis helt utan profiler, och V75-5 håller riktigt låg klass.

***
Travfilosofen - bäst på plats...
I onsdags var mitt spel City Hall kanonfin och vann enkelt, oddset på 1,32 var väntat lågt. I V75:an måste jag lira en häst jag gillar, dessutom med en kusk i storform.

Summering innan aktuellt spel: +210 kr (insats=4 100, vinst 4 310)

Lördagens spel blir 100 plats på 5 Glory Southwind i V75-6. Glory har imponerat länge, och med kusk i form och perfekt läge ser det bra ut på förhand.

***
Mera funderingar och långskott…
Favoriter i fara... kan bli bra utdelning. Spikförslagen är Axelite i V75-2, Pinepower Rose i V75-4 och Glory Southwind i V75-6. Kolla in långskotten i V75-1, V75-3 och V75-7.

V75-1: Wiona stor favorit, men läget? Långskottet är fina Lobby La Marc.
V75-2: Axelite bra i ny regi, Uhrberg optimist på Reagan Ås.
V75-3: Omöjligt lopp, långskottet Kocabar?
V75-4: Pinepower Rose utmanas av Ridgehead Cahore.
V75-5: Hopplöst och lågklassigt, avstår att tippa.
V75-6: Glory Southwind motiverad favorit, Giddson stark utmanare.
V75-7: Dagens bästa lopp, Local Conch mot Hanoi... långskottet Nicolas Cake?

Spik i DD-1 och tre hästar i DD-2... 5-3 på dubbeln kan ge hyfsat!?

***

Barnidrott, miljö och tomtar...

Elitsatsande barn (föräldrar) och miljöhysteri... två diskussioner som visar på hyckleriet i samhället. Och snart är julen här, men är det sotaren eller tomten som kommer?

Ekdahls debattprogram på tv4 med Birro som sidekick är ofta kul, om man gillar debattprogram.

I onsdags diskuterades barnidrott och hycklandet visade inga gränser, föga överraskande pratade alla om barnens egen drivkraft... det är ju lätt för ett barn med föräldrar som tagit OS-guld att ha en egen drivkraft, bara det faktum att dom inte gör revolt och ägnar sig åt nåt helt annat är tragiskt.

Har ingen aning om hur föräldrarna som var med i programmet behandlar barnen, säkert bra eftersom dom ställer upp... men alla idiotföräldrar som inte var med i programmet, dom tittade nog på en annan kanal igår eller hånskrattade!?

Vad säger förresten dom som bestämde att vi skulle borsta tänderna i två minuter och äta si och så många brödskivor, finns inga rekommendationer på antal träningstimmar?

***
Birro är en kul typ med rapp mun och stundtals bra åsikter, men igår ondgjorde han sig över alla bloggare som kastar skit på föräldrar som elitsatsar med sina barn... Birro verkar överhuvudtaget inte gilla att det finns en massa tyckare på internet. Det han helt verkar missa är att han är en av de stora föregångarna till tyckeriet. Han har gjort sig känd som tyckare på tv, radio och i tidningar långt innan bloggandet fanns... att han skriver böcker är inte lika känt, hur många har t.ex. läst en bok av Birro? Inte jag heller kan jag meddela.

Men hela Birros image bygger på inkonsekvens och tyckande åt alla håll, det är honom förlåtet att han ibland kastar sten i sitt egentillverkade glashus. Birro jobbar med känslor, inte rationellt tänkande.

Då är det värre med alla som hånat folk i åratal och sedan vänder på kappan och blir populära för att dom är så kloka... Henrik Schyffert hade en hel show som egentligen var ett enda stort förlåt, men han erkänner i varje fall och dessutom var showen bra. Birros trätobroder Alex Schulman är ett värre exempel, han som tidigare hånat allt och alla och nu plötsligt blivit hela Sveriges myskille... blä.

***
Läste en uppfriskande insändare i NA (Nerikes Allehanda) idag, det handlade om miljöhysteri och skrämselpropaganda... kan inte säga att jag håller med, men det finns en hel del friska poänger och det var kul skrivet. Som det här:

"Massor av folk tjänar massor av pengar på att nästan skrämma livet ur folk. Själva flyger de land och rike runt med sin skrämselpropaganda. Då är det inte tal om att vara "miljösmart". Muppar."

Just "muppar" på slutet var hysteriskt roligt...

Läs hela insändaren här, och kolla alla väntade kommentarer...

Som sagt, det finns en del poänger om man orkar se längre än näsan räcker... att det stundtals är rätt hysteriskt och att hyckleriet är stort håller i alla fall jag med om.

Själv försöker jag värna om miljön, men lite humor har väl aldrig skadat... Skrämselpropagandan kanske växer i vårt samhälle för att vi inte längre får skrämma barnen med att tomten inte kommer och att dom ska se upp för fula gubbar... fast det senare sköter media ganska bra. Det finns helt enkelt ett behov av att skrämmas.

***
Tomten har förresten aldrig funnits... det är sotaren som supit sig full, klätt ut sig och stulit gröt av alla som inte haft riktiga takbryggor på taket. Varför skulle annars skorstenen vara inblandad i tomteriet?

Eller också är det tomten som är utklädd till sotare... ni kanske ska kolla om det blev bättre julklappar efter att takbryggan monterades, jag ska kolla i år.***     


V64-tips, onsdag 2 december 2009

Inte lika vassa lopp på V64 den här veckan, men Big Noon-pokalen är intressant. Tipsformen vacklar just nu.

***
Travfilosofen - bäst på plats...
I lördags svek min rysare Surtees Hanover, den här gången tror jag mest på City Hall som var bra i comebacken senast.

Summering innan aktuellt spel: +146 kr (insats=3 900, vinst 4 046)

Onsdagens spel blir 200 plats på 5 City Hall i V64-1. City Hall är en kapabel häst som imponerade i comebacken, bra läge nu och lopp i kroppen... bra chans.

***
Mera funderingar och långskott…
Mycket osynade hästar i omgången, V64-1 kan bli en duell mellan City Hall och Incredible Accent. I V64-6 (Big Noon-pokalen) har jag en idé, Copy Tooma var bra senast och starthästarna har ofta fördel i det här loppet.

V64:an avstår jag denna gång, men en dubbel skulle kunna se ut så här:

DD-1: 3,5,8,9,10
DD-2: 4 


***

Nu Pagadi sagolik...

Nu Pagadi är definitivt vackrast i landets elit, och efter onsdagens uppvisning kanske han även måste betraktas som den bäste? Rättegången mot Svanstedt är däremot sorglig...

Det är synd att man inte kan få glädjas åt Nu Pagadis uppenbarelse utan att nämna den tragiska rättegången mot Svanstedt. 

Experter (veterinärer) på området grisfösare säger att man visst kan få en "positiv" effekt av ström och att man inte alls behöver se vilka hästar som råkat ut för den vidriga behandlingen... men Stig H och Tarzan verkar ha en annan erfarenhet, undrar var dom fått den i från? 

Samtidigt som rättegången mot Svanstedt är i full gång strömmar (ursäkta ordvalet) hästarna in till stallet och i tisdagens Travronden uttrycker de nya tränarna sin beundran över Åke Svanstedt som tränare... inom travet verkar all uppmärksamhet vara bra.

Nej, han är inte dömd... men nog är det märkligt att inte fler tvivlar.

***
Hetast...
Nu Pagadi i fullständig särklass denna vecka.

***
Mera trav...
Wiona och City Hall var båda riktigt bra på Färjestad. Having Said That gjorde en bra insats på Jägersro vid enkel seger.

Nu Pagadi var sagolik på Solvalla i onsdags, piggt på bettet utvändigt om Yield Boko och över upploppet lämnade han allt motstånd och kom i mål på strålande 12,3am... en fantastisk insats av den vackra hingsten efter Love You. Nu går han till Frankrike för storloppet Criterium Continentale, men det lär knappast bli Prix d'Amerique för honom heller.

V64:an på Solvalla bjöd även i övrigt på toppsport... Honest Prayer speedade sylvasst i 3-åringsloppet, i stoditot imponerade orutinerade Vitesse d'Inverne efter tuff resa och i stoloppet för 4-åringar var Target Hoss mycket bra från dödens.

I torsdags på Åby var Insect Face och Arras de stora glädjeämnena. På Bergsåker i fredags var Latitud riktigt bra när han drog hårt i ledningen och kom hem på fina 12,1ak.

Uppfödningslöpningen i lördags vanns som väntat av Raja Marchi, sonen till Viking Kronos var helt överlägsen och blir intressant att följa. I övrigt på V75:an kan nämnas Global Investment som vann Guld i bekväm stil, och duellen mellan Trade East och Chimall TT... Trade East vann, men båda gjorde riktigt bra insatser.

***
Missa inte...
Big Noon-pokalen i morgon på Solvalla, ett kul lopp... vinner Copy Tooma?

***

RSS 2.0