GRATTIS på 50-årsdagen !

Den 28 februari 1959 gifte sig mamma och pappa, det är 50 år sedan... 50 år, det är stort och verkligen värt en rad på min blogg.

Det här är en hyllning till mamma och pappa på deras 50:e bröllopsdag...



En dalmas och en värmländska som träffades i Falun och fattade tycke för varandra. Två godhjärtade människor som kämpat sig fram och fostrat två barn på ett beundransvärt sätt. Dom har tillsammans gått igenom ett byte till högertrafik, oljekriser, finanskriser och inte minst två tonårskriser. Hela tiden med fötterna på jorden och ekonomin i balans.

Mamma och pappa har aldrig kostat på sig några extravaganser utan givmilt sparat pengar för att kunna bistå sina söner när dom behövt hjälp. Vi har aldrig varit bortskämda med saker, men vi har alltid vetat att det finns backup om det skulle krisa... en trygghet som inte är alla förunnat.

Resor och prylar har det inte spenderats pengar på, men det har inte snålats heller... god mat och tidningar har det exempelvis alltid varit gott om. Vi får tacka uppväxten för vår lust att äta och läsa, det har gett oss stark benstomme och stor kunskap.
 
Förutom teaterresor till Stockholm har våra kära föräldrar roat sig med restaurangbesök i allehanda städer. Men nåde den restaurang som inte serverat fin potatis... det är otaliga gånger dom kommit hem och uttryckt besvikelse över maten, men i nästa sekund ändå glatt utropat  "men potatisen var fin". Fin potatis kan i deras ögon rädda det mesta, är fin potatis månne hemligheten bakom det långa äktenskapet?

Självklart kommer våra kära föräldrar att fira sin 50-årsdag genom att åka ut och äta god mat tillsammans, det vore väl konstigt annars!?

Vi hoppas att ni får en alldeles fantastisk dag, det är ni verkligen värda... och återigen ett stort tack för att ni alltid ställt upp för oss och gjort oss så bra.


GRATTIS på den 50:e BRÖLLOPSDAGEN !!!



Önskar Jan & Per med familjer


***

Kommentarer
Postat av: Mor & Far

Tack för alla fina ord.

Grattis på 45-års dagen i morgon.

2009-02-28 @ 16:28:12
Postat av: :)

hejj:)

2009-02-28 @ 17:57:00
Postat av: Lisbeth

Men va mycket ni har att fira! Du 45, Jan fyller väl snart (något äldre)...o mor o fars 50-åriga krig som min pappa skulle ha sagt! ha de så bra!

Grattis till alla!

2009-03-02 @ 19:39:31
Postat av: travfilosofen

Jan fyller dessutom också 50!!!

2009-03-03 @ 12:39:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0