Travkrönika 20/2-2009

Travgnäll, travtjat och mysig livesändning på TV4-sport... våren börjar närma sig.

Det gnälls oerhört mycket i svenskt trav... några få tränare som dominerar för mycket, prispengar som uteblir och så Gävle och Kalmar som är på krigsstigen efter STC:s beslut om minskat vintertrav. Min uppfattning är att det var ännu större dominans från några få tränare på 70-talet, har jag fel? Allt annat gnäll kanske är relevant, men det snackas så förbannat... strejka eller gör något drastiskt om det är så illa, annars kan ni dämpa rösten tycker jag.

Sen var det ett evinnerligt tjat om Peter Untersteiners tjuvstart på V75 med Carmen Launcher för några veckor sedan, "jag mådde dåligt ett tag" säger Untersteiner. Kära nån, nog händer det väl värre saker än att man blir utkörd för tjuvstart. Det var ju inte direkt Elitloppet eller Stochampionatet, då hade jag förstått tjatet. Nu vill jag inte höra mer om den där förbannade tjuvstarten!

Trav på tv kan vara riktigt mysigt, sändningarna från Solvalla på onsdagarna är ett sånt exempel. Kan man inte visa V75 live på tv på vintern istället, på sommaren vill man göra annat på en lördag eftermiddag. På sommaren ska folk vara på travbanan, inte i soffan... på vintern har jag faktiskt förståelse att man hellre är i soffan.

Veckan som gått...
Välstammade 4-årsstoet Vanessa du Ling övertygade på Solvalla vid överlägsen triumf. Mr Lebo imponerade stort på Jägersro. Fraternity Party var riktigt fin på Eskilstuna vid seger.

Riktigt fina V75-tävlingar på Solvalla i lördags... Maid For Tag såg fantastiskt fin ut när hon sprintade undan i stoeliten på 12,1ak. Einar Celeber åter bra när han vann från omöjligt läge, och Crown Kemp riktigt bra i guld som han vann trots flera tryckare i ledningen. Får heller inte glömma att Superior As gjorde det riktigt bra när han fick sin välförtjänta V75-seger.

Åby körde fina lopp förra torsdagen... Adams Hall visade gryende form efter vassa sista 700, och formtoppade Hasse Molar glänser varje gång han visar upp sig. Lill Egon övertygade på Bergsåker. Staro Conch stark på Örebro och Mary Bright var kvällens behållning på Färjestad. På Umåker var Västerbo World överlägsen konkurrenterna.

Solvalla i förrgår och Vanessa du Ling återigen ruggig, kanske inte så hårt emot men hon ser grym ut. Hyggliga lopp överlag, men jag blev lite besviken på Rea Montana som jag trodde hårt på... visserligen galopp och tempotorsk och ändå tvåa, orimliga krav från mig?

Gift To Europe är en hårding, borta för skador länge och nyss comeback och i tisdags krigade han sig in i vinnarcirkeln... starkt! 4-åriga Kelly Jo visade sjuk form på Mantorp när hon hann fram trots galopp i slutsvängen. Acclaim såg fin ut i billigt gäng på Eskilstuna, nu laddas han mot Olympiatravet.

Internationellt...
Prince Gede vann styrkeprovet Prix de Paris enkelt sedan enda hotet Paris Haufor galopperat bort sig.

Missa inte...
15 minuters-dokumentären om Going Kronos på SVT på söndag.

V75 på lördag som även denna vecka håller bra klass... nu på Axevalla.

De fina unghästloppen nästa onsdag på Solvalla...

***
 

Kommentarer
Postat av: PÅGGE

Bigeon körde som en idiot bakom Paris Haufor, han hade ju inte skuggan av en chans på segern ändå drev han på som fan, hade han bara tagit det lugnt hade han ju andraplatsen som i en liten ask, Prince Gede var överlägsen!

2009-02-20 @ 17:23:12
Postat av: Sam Bo

Apropå gnället inom trav-världen. Vad ska de annars fylla ut tv-tiden med i alla dessa travsändningar som förpestar kvällarna nuförtiden? :-)

2009-02-21 @ 13:20:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0