Sveriges fantastiska hockey-juniorer!!!


Vilka fantastiska hockeyjuniorer Sverige har, efter en makalös vändning i semin mot Slovakien är Sverige i final i år igen... och vilken underhållning!!!

Förra året led jag något enormt när Sverige förlorade i sudden mot Kanada. Det svenska laget hade då bjudit på en fantastisk hockey och förtjänade verkligen det hett åtråvärda guldet. I år är flera av fjolårets spelare med igen och bjuder åter på suverän underhållning... jag har inte sett så här rolig ishockey sedan Sovjets giganter snurrade på 80-talet.


Nu blir det final, troligen mot Kanada på deras egen hemmaplan, vilken match det kan bli... och även om det inte blir det måste jag tacka Sverige för en hejdlöst vacker ishockey. Visst kan man vara kritisk och klaga på det defensiva arbetet, men jag älskar den här tokoffensiven och frejdigheten... det är det här jag kallar sport. Det ser nästan ut som när man var liten och dom kasta in en boll eller puck på rinken, ni vet när alla ögon blev stora och bara hade ögon på gummitrissan... alla vill ha puck och ingen verkar vara rädd för att misslyckas.


Vinner Sverige mot Kanada (eller Ryssland) i finalen ska det till en oerhört vass prestation under året för att hindra dessa juniorhjältar från att ta hem Bragdguldet... åtminstone om jag finge bestämma.


Såg ni Tedenbys dragningar på offensiv blå vid förspelet till Sveriges 4-2??? Krobbe, Foppa och Kenta Nilsson, släng er i väggen... det var helt sjukt att se!!! Tedenby, Backlund, Pääjärvi, Ullström, Hedman och Karlsson (ja, hela laget för den delen) visar upp ett mod och en spelglädje som är helt sanslös. Par Marts (som han heter i Nordamerika) ska ha cred för sitt ledarskap, tror han har stor del i framgångarna!?


Att se det här laget spela ishockey är som att se The Hives live...


Och ni som avfärdar junior-VM ska veta att det är ruggigt stort i ishockeyns mecka Kanada... att slå Kanada här i junior-VM är riktigt, riktigt stort. Dessutom är dom bästa med i det här VM:et, det är inte så ofta vi får uppleva det i seniorsammanhang.


Så till alla er som följer elitserien i ishockey, Tour de Ski, världscupen i utförsåkning och skidskytte vecka efter vecka... lägg dom söndertävlade och trötta sporterna åt sidan och koncentrera er på en final som är på riktigt, det är här och nu och för dom allra flesta är det sista chansen.


Det kan också vara sista chansen att se juniorerna spela med hjärtat innan taktik, pengar och sarg ut blir deras vardag...

***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0