Travkrönika 11/1-2009

Julmaten ligger fortfarande som en livrem runt magen och det händer inte så väldans mycket på svenska travbanor, det franska vintermeetinget närmar sig sin höjdpunkt och som uppvärmning kördes i söndags världens största preparélopp Prix de Belgique.

Prix de Belgique... loppet ingen vill vinna, men som alla vill vara med i och jag undrar varför!? Tror det kan vara vidskeplighet som ligger bakom, man har helt enkelt fått för sig att man måste vara med och spela en undanskymd roll för att senare kunna vinna Prix d'Amerique. Det är ju inte riktigt sant, men stämmer ändå rätt bra. Det har helt enkelt blivit en självuppfyllande profetia.

Plåt-Sven har avlidit, denne fantastiske hästkarl som plockat fram så många bra travare... lysande exempel är genombrottshästen Abbey Rozz, kulltoppen Seth Bowl och förra årets superhäst Lord Capar. Det finns flera andra också och jag kommer att sakna profilen från Dalarna.

Veckan som gått..
Ludde var fullständigt omutlig på årets första V75-dag... fyra segrar körde han hem till stallet och hästarna såg grymma ut. Bäst i Luddes kvartett var Staro Borderline och i övrigt var Copper Beech och Orso de som glänste mest.

På nyårsdagen på Åby var Hasse Molar och Oceans Eleven riktigt bra.

Internationellt...
Nyblivne fyraåringen Ready Cash fortsätter att dominera årgångsloppen i Frankrike.

Missa inte...
Att avstå trav i ett par veckor... är det nån gång man ska ta semester från travet är det nu.

Om knappa två veckor är det Prix d'Amerique och helgen efter V75-finaler från Örebro, sen ramlar det på med storlopp i Frankrike och de första vårtecknen kommer när klassdjuren börjar årsdebutera i slutet av mars. Sen blir det som vanligt ett elände att få ihop familjeliv och allt stortrav, sambon tycker förresten ordet stortrav är kraftigt devalverat.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0