Premiere Steed och Stochampionat...

Premiere Steed sanslöst bra på Mikkeli och Lucky Jim tog 15:e raka i Kanada. Brott lönade sig i Stochampionatet och Glenn Hysén tillgänglig på arbetsmarknaden.

***
Jan Hellstedt var en frisk fläkt i onsdagens V64-sändning på tv4 sport... ett exempel är förklaringen han gav till varför hästar kan gå bättre i ny regi: "Vid tränarbyte får den nye tränaren lite mer tid att förbereda hästen". Låter hur rimligt som helst, men den förklaringen har jag inte hört från Nilsson och Forsgren trots att dom babblat i tv oavbrutet sen förra seklet.

***
Örjan blev bestraffad för att ha kört direkt ojust mot Annicka i Stochampionatet, efter loppet tyckte Örjan att han och Westholm (kusk till Annicka) fick ta på sig det gemensamt... svagt av Örjan att inte ens kunna erkänna störningen. Örjan vann loppet med Calamara Donna och Annicka fick loppet förstört, och återigen fick vi ett bevis på att brott lönar sig.

Upprinnelsen till händelsen i Stochampionatet var att ingen ville ha dödens, den förbannade rädslan för dödspositionen gör mig illamående. Det sitter en massa mesar på innerspår (vissa i halvspår) och så fort någon attackerar bakifrån kastar sig gamarna ut för att få andra par utvändigt... i alla fall en sak som är bättre med open stretch, men det skulle aldrig open stretch-hatarna erkänna!?

***
Det här är visserligen en travblogg, men att Glenn Hysén skrivit in sig på arbetsförmedlingen måste nämnas... Glenn har tydligen inga pengar kvar efter alla proffsår, hmm... läge för tv4 att testa en parhäst till Benny Haag på onsdagarna. Finns säkert bidrag att söka för den samhällsinsatsen?

***
Hetast i helgen...
Premiere Steed var sanslöst bra på finska Mikkeli, och Minos Vang övertygade stort på Axevalla i fredags. I Nordamerika fortsätter 3-årige Muscle Hill och den något äldre Lucky Jim att övertyga.

***
Mera trav...
Black Gold travade 11,0ak på Åby i torsdags, enligt rapporterna grymt bra. På Örebro var gamlingen Leffe Blanche snärtigare än nånsin när han flög ifrån allt motstånd. 3-årige Action Wind Ås övertygade på Solänget i fredags.

I fredags på Axevalla inleddes trippeltravet med några fina uppvisningar. 3-åriga toppstoet Viola Silas var som vanligt förkrossande bra när hon med sin låga huvudhållning mosade allt motstånd. Lika bra var Indigo Broline vid sitt segerlopp... men kvällens behållning var Minos Vang som från dödens plockade ned Rune US och höll undan för piggt avslutande Skully Gully, oerhört bra prestation av Luddes dansk. Utanför V65 hade 4-årige Västerbo Prestige uppvisning, Flemming Jensen lyrisk över insatsen.

Lördagens V75:a på Axevalla bjöd på hyfsad sport, bäst för dagen var Teaser Elegance som trots dödens vann Gulddebuten och Cash Winning Vita som efter en hård duell kunde tugga ned ledande Jos Cortina. Näst bäst var att vi slapp ännu en jackpot, grattis till alla som fick 36 spänn på femmorna... själv hade jag fyra.

Stochampionatet 2009 blev tyvärr en tråkig föreställning där brott lönade sig och Calamara Donna vann en svag upplaga av Stochampionatet. Dagens mest imponerande vinnare på V65 var Sergei Hanover som säkert avgjorde ett bra 3-åringslopp från dödens för Leif Witasp... undrar om Witasp campade på bortre som vanligt?

***
Axevalla får ursäkta, men helgens prestation stod formtoppade fransyskan Premiere Steed för när hon vann i finska Mikkeli på 09,6ak. Visst är Mikkeli-banan hypersnabb och draghjälpen från tokheta Fama Currit var gynnsam, men Premiere Steed gick ändå två svängar i dödens och var riktigt bra.

***
När det gäller amerikansk travsport är det svårare att bedöma prestationer, men när Lucky Jim tog 15:e raka i försök till Maple Leaf Trot på 09,5ak var i alla fall Amou Ami chanslös. Lika chanslös var Glen Kronos i ett annat försök, Triton Sund kvalade dock in till finalen via en andraplats i sitt försök. 3-årsfantomen Muscle Hill övertygade stort vid överlägsen seger på 09,8ak och lämnade jämnåriga motståndare mil bakom sig, hur ska han kunna förlora Hambletonian?

***
Missa inte...
4-åringstestet på Sundbyholm på tisdag, som jag nämnt tidigare, med mängder av fina hästar... vet inte vem som vinner (det vet jag i och för sig aldrig), men snyggast är Spring Erom.
***
Onsdagens V64:a, åter på Valla, där Nurmos luftar Yield Boko och Red Hot Dynamite.
***
Norrlands Grand Prix på Bergsåker på torsdag med Nu Pagadi som dunderfavorit.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0