Midsommar och Maharajah...

Förra veckan hyllade jag Yield Boko och nu är det dags att hylla Maharajah som på Rättviks midsommartrav sprang 12,3am utvändigt ledaren... vilka dueller det kan bli i fyraåringsloppen!

Midsommaren bjuder av tradition på fint trav ända från Kalmar till Norrland. Bäst under helgen var utan tvivel Maharajah som på Rättviks vackra sommarbana visade att Yield Boko minnsann ska få jobba för att ta kungatronen i den fina 2005-kullen. Jörgen Sjunnesson satt upp bakom styrkefenomenet och njöt förmodligen enormt när han krossade Yanantin Boko och försvann i överlägsen stil  på topptiden 12,3am.

***
Övrigt under midsomarhelgen...
Adrian Chip glänste i enkelt gäng på Danneros midnattstrav i torsdags.I fredags på Hagmyren övertygade Sundbo Lava vid överlägsen seger på 12,3ak.

Förutom Maharajahs uppvisning på Rättvik kan även nämnas att Amour Ami tog hem Midsommarloppet på Rättvik. På Skellefteås midsomartrav dominerade Robert Bergh med fyra segrar: Real de Rabut, Juan Carlos, Mac Kindley och You Bet Hornline är alla fina hästar i Berghs armada.

I söndags var det som vanligt V75 på Kalmar och Svanstedt dominerade med tre segrar, annars var 4-årige Staro Capricorn den mest övertygande med en överlägsen seger i klass III.

Berth Johansson har gått ur tiden, eleganten i sulkyn och mannen bakom mängder av segermaskiner... alla minns väl Big Spender, men för mig var 70-talsstjärnan Song Key den stora profilen med 74 segrar på 156 starter. Song Key var så oerhört snabb över upploppet att Berth brukade se det som en sport att avvakta så länge som möjligt för att se om speedkulan skulle hinna fram ändå, oftast gjorde han det. Berth Johanssons hästar presenterades ofta i härligt skick och Berth var en av de tvåbenta idoler jag hade på 70- och 80-talet.

***
Missa inte...
V64 ikväll med finska unghästar av hög klass och en intressant match mellan topphästarna Staro Allentown och Device.

Finska fartvidundret Skully Gully som på torsdag gör debut i Stig H Johanssons regi, Åby är banan och det är Skully Gullys första start sedan Elitloppshelgen 2008.

E3-finalerna på Gävle fredag-lördag och V75-finalerna på samma bana på lördag... kan bli finskt även i E3 genom Lisas Big Boy.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0