Travkrönika 14/6-2009

Elitloppet är över och så även min två veckors långa paus från travbloggande... men jag har förstått följt travet och imponerats av flera härliga hästar. Nu laddar vi om inför hela den härliga travsommaren som ligger framför oss.

Det skriks så himla mycket just nu, senast om att Svanstedt blev frikänd för styrningen i Drottning Silvias. Ska man ifrågasätta frikännandet kan man väl åtminstone lägga undan känslorna och försöka se strikt juridiskt på det hela!? Jag är ingen jurist, men visst är det väl så att ingen kan bli dömd enbart på ett erkännande (speciellt inte om man tagit tillbaks erkännandet)!? Och vad jag förstått hade inte måldomarnämnden ens tittat på Svanstedts styrning om han inte "försagt" sig till TV4. I efterhand är det ju jävligt lätt att säga att det syntes tydligt att han körde för att gynna sin andra häst.

När det gäller stallkörningar vet alla att det förekommer, en lösning är att förbjuda hästar från samma stall och ägare att delta i samma lopp... det är knappast realistiskt så då återstår stallspel, dvs. hästar från samma stall ingår i samma spel. Eller ska vi helt enkelt ta med stallsamarbete i beräkningarna?

***
Svenskt trav (1/6-14/6)...

Ludde i högform på Jägersro, bäst var Minos Vang som var svettigt bra på 12,4ak trots galopp och tuff resa. Även Avec Degato var riktigt bra. V64 på Halmstad (sommar-V64) och Bring Me Luck US lyste upp med en fin prestation. På Gävletravet imponerade Roadshow och comebackande Raging Fool. Björn Goop visade upp två toppfina hästar på Örebro - 4-åriga Poppy och 3-årige Leonas Yannic.

4-årige topptravaren Brutus Sund avlivad efter olycka i hagen.

Luddes Lorenz Caf och Fisher King bjöd på uppvisningar i fredags på Östersund. V75 Östersund: Glen Kronos grymt imponerande när han lätt vann Jämtlands Stora från dödens på 11,8am, Adrian Chip svek och visade på nytt sin ojämnhet.

Viola Silas vann Guldstoet den hårda vägen, utan tvekan en av kullens toppar bland stona. Knockout Rose tog hem topploppet Ina Scots Ära på Mantorp, godkänt får även Spring Erom som vandrade i dödens. Timetosaygoodbye gladde tränare Fredrk B Larsson på Gävle i tisdags.

Staro Allentown är en favorithäst, strul med galopper på senaste tiden och så även i onsdags på Solvalla men han imponerade när han kom tillbaks och lekte med motståndet över upploppet.

I fredags på Bergsåker svek åter Lord Capar och lämnade fältet fritt för Real de Rabut.

V75 Boden: Global Glide satte nosen före tappre Scarlets Aino i Gulddivisionen, överbetyg till båda... underbetyg till hur galopperande Shorthanded Goal störde nästan hela fältet på bortre långsidan. Vet inte vems felet var, men tråkigt var det. Mutola Bob avslutade V75 med en imponerande seger på sprinterdistans.

***
Internationellt...
3-årige superhästen Muscle Hill imponerade i årsdebuten när han lekte på 10,3ak, dominanten från förra året är dunderfavorit till Hambletonian.

Med Peter Ingves i sulkyn vann givetvis Commander Crowe Kymi Grand Prix, Ingves har en enorm träffsäkerhet i de finska storloppen. Segern underlättades av att Jaded galopperade bort sig in i första sväng.

Copenhagen Cup: Sol i Köpenhamn och seger till Triton Sund i huvudloppet, Örjan hade stenkoll från dödens och vann lätt... Quarcio du Chene strålande trea från omöjlig position i det låga tempot. Bäst annars under dagen var Korvet Klintholm som satte danskt rekord på 11,3ak.

***
Missa inte...
E3-försök på måndag på Romme, underbart med nästan enbart 3-åringar till start... duellen mellan Lisas Big Boy och Copy Tooma i V65-5 blir intressant liksom Moonlight Kronos som går ut utanför V65-spelet. Bygg dagens dubbel på 4 i DD-1, DD-2 är också ett topplopp... 3,4 räcker långt.

V64 på onsdag på Solvalla, Yield Boko från bakspår i DD-1 mot bra hästar är bara oddshöjande... ska bli oerhört spännande att se. DD-2 väldigt öppet.

Midsommarens alla travpärlor... V65 på Rättvik på lördag alltid en höjdare, Maharajah ska ut där. V75 på Kalmar på söndag brukar också vara en höjdare.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0