Sprintermästaren...

Vet inte hur det är för er andra, men jag får i alla fall kluvna känslor över Svanstedts alla framgångar just nu. Sprintermästaren är i alla fall kul och i år verkar det dessutom bli bra väder.

Tänkte skriva om Svanstedt, men det är för deprimerande... tänkte istället utse mina tre favoritminnen från det i dagarna aktuella Sprintermästaren.

The Onion 1983
Prestationen när The Onion travade 12,0ak i Sprintermästarens final 1983 kan mycket väl vara det värsta som setts på en svensk travbana genom alla tider. En 4-åring som krossar det gällande världsrekordet på 1000m-bana och sänker löpningsrekordet med över två sekunder... helt makalöst! Tiden står sig fortfarande skrämmande bra. The Onion vann Eliltoppet som storfavorit året efter.

Copiad 1993
Men han vann väl inte Sprintermästaren!? Jag vet, men det var i Sprintermästaren jag för första gången förstod att Copiad kan vara en blivande världsstjärna. I finalen fick han ett blytungt lopp och höll makalöst bra, moralisk vinnare har aldrig varit mera korrekt än 1993. Redan samma år visade Copiad hur bra han var och i två år hade Copiad en lysande karriär. För mig är han den bästa svenskfödda travaren någonsin.

Charme Asserdal 1977
Den finska stjärnan var redan som 4-åring en världsartist och vann Sprintermästaren obrukad med halva upploppet. Hon utvecklades ytterligare och tillhörde i flera år den absoluta världstoppen. Hon vann aldrig Elitloppet och är kanske därför lite bortglömd.

***
Övrigt...
Forus Open i söndags bjöd på strålande väder och galna öppningar... Torvald Palemas seger i huvudloppet imponerade och just nu får han anses vara Europaetta. Navy Seal US vann åter på ett bra sätt och blir bara bättre och bättre.

I USA börjar det hetta till mer och mer inför sommarens drabbningar, Muscle Hill gäller som storfavorit till Hambletonian och den äldre Lucky Jim tog nyligen 13:e raka och verkar omöjlig att slå.

3-årige Main Wise As, som imponerade under Elitloppshelgen, har vunnit nya storlopp och imponerar.

***
Missa inte...
Att Reven d'Amour har en toppchans att ta hem Sprintermästaren, Holiday Credit? Och segern går till... Smoking Gun och Åke Svanstedt?

Device i V75-7 på lördag... att han fick stryk av Staro Allentown ska ni inte ta så hårt på, det är en kanon. Han blir bortglömd nu!

Att dricka mycket vatten i värmen, ta det lugnt med ölen... själv har jag en vit vecka, bara för att se om jag klarar det.

***

Kommentarer
Postat av: Johan

Du borde blogga på Travfans.se!

2009-07-06 @ 15:44:13
URL: http://www.travfans.se
Postat av: travfilosofen

Hej Johan, ska kolla på travfans.se... kanske kan vara något!?

2009-07-07 @ 01:12:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0