Travkrönika 11/3-2009

V75 är ett överskattat spel och Dig For Dollars kan vara en häst för Elitloppet... Europas kung heter Meulnes du Corta.

Professorn, Nybrink och alla andra "spelexperter" skriker alltid om vilket fantastiskt spel V75 är... struntprat om man inte har bonntur eller massor av tid och pengar att spendera. Sanningen är att det är ruskigt svårt att tippa sju lopp med skicklighet, det krävs antingen tur eller dyra system och massor av tid till analyser av loppen.

Vi vanliga travintresserade som har lite kunskap, men inte så mycket tid, ska hellre spela på de idéer vi har och framförallt spela dagens dubbel. Har man en idé i ett av dubbelloppen (strecka 1 eller 2 hästar) kan man krydda på i det andra, det är påfallande ofta det går in och oftast till hyggliga odds. De få gånger (numera) jag tippar V75 är jag oftast helt chanslös... drömmen om miljonerna gör att V75 är ett populärt spel, men kom inte och påstå att det är så fantastiskt.

Dessutom är vinstfördelningen på 7, 6 resp. 5 rätt upplagd för att gynna miljonvinster. Som travfilosof och ekonom skulle jag inte råda "småspelare" att spela V75, men tillhör man den trisslottköpande kategorin är kanske V75 ett bra alternativ!?

Apropå V75 ska det tydligen köras även Elitloppssöndagen... pengar, pengar, pengar. Kanske inte har någon negativ inverkan på det sportsliga, men lik förbannat känns det inte bra. Fördelen är väl att tv-sändningen kommer att innefatta fler lopp. Men Elitloppet står som en bastion för sporten, alltid ett argument att ta till när skeptiker påstår att det inte skulle vara nån som tittade på trav om inte spelet fanns. Vad ska man nu säga när Elitloppet och V75 går ihop? Jag tror inte att omsättningen kommer att öka nämnvärt heller, är man seriös kan man inte tippa V75 två dagar på raken utan väljer en av dom... tur att Harry Boy finns. 

Senaste nytt...
Bull Trap övertygade i V75-finalerna på Mantorp... i höstas under Åby Stora-dagen var han inblandad i en otäck olycka och såg då inte ut som en topphäst, men i vinter har han övertygat varje gång. Teaser Elegance tog enkelt hem den upphaussade Silverdivisionen, men Quarcio du Chene såg finfin ut som fastlåst efter sin startgalopp.

Dig For Dollars årsdebuterade med en grym prestation på Örebro i söndags... inledde med startgalopp, sedan svepte han hela gänget på bortre och såg riktigt mäktig ut. Ska han få ett internationellt genombrott i år? Storvuxne I Saw You svarade för en rejäl avslutning vid sin seger. Formtoppade Bellini slog överraskande Clear Sign på Bergsåker.

Internationellt...
Europas kung Meulnes du Corta vann även Grand Criterium de Vitesse, segern blev enkel på tiden 11,2ak och tvåa efter smygresa var Igor Font... Opal Viking i ledningen kunde inte freda sig mot övermakten och slutade femma.

Missa inte...
Att V75 den här veckan går på norska Momarken... stå över spelet om ni inte har bra koll på norska kusarna.

V65 på Solvalla på söndag, riktigt bra klass på loppen... och särkild koll ska ni ha på Vanessa du Ling i V65-6, ruggig i senaste starterna och lämplig spik på dubbeln.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0