Travkrönika 3/3-2009

V75-finaler till helgen och intressanta årsdebuter... det är nu i mars travsäsongen börjar på allvar.

V75-finalerna på Mantorp ser spännande ut, men ännu mer spännande blir det att se Global Glide på onsdag och Brioni nästa vecka. Stjärnor som gör första starten efter vila skapar enorma förväntningar och pirr i kroppen.

Snart är det väder att ta med nya kameran ut till travbanorna och börja fota... ska bli kul. Fick en dricktermos på födelsedagen som passar perfekt i kameraväskan. Se upp Tarzan!

Hänt i veckan...
V75 kördes på Åby och mest imponerade Casander Boy som såg tokfin ut, och Qualentino som vann säkert trots att han såg slagen ut redan i sista sväng. Måste även nämna Lovely Lidob och skadedrabbade Gift To Europe som bägge svarade för bra prestationer.

Scargel riktigt fin på Solvalla i ny regi. I torsdags på Åby kördes fina tävlingar, treårige Hot Southwind läcker och Master Danchip stark tvåa i avslutningen där Sensational vann på bra sätt. På Bergsåker gjorde Western Heikant en stark comeback. Bellini vann på Boden och ser bra ut just nu.

Internationellt....
Fyraårsfantomen Ready Cash förlorade i helgen mot Rolling d'Heripre, vinnaren var bra men Ready Cash heroisk tvåa efter tung resa. Synd att avelsarbete verkar hindra Ready Cash från att komma till Sverige och Elitloppshelgen.

Missa inte...
V64 på onsdag där bl.a. Global Glide gör en intressant Sverigedebut.

V75-finalerna på Mantorp med rader av topplopp, speciellt kul ska det bli med silverfinalen där Quarcio du Chene ska försöka upprepa senaste tokloppet... fina hästar överlag.

Brioni som gör årsdebut om en vecka.

***

Kommentarer
Postat av: marie

Hej på dej!



Kan man kanske få va med på spel nån gång?



Ta o jobba på nu!!!1

2009-03-05 @ 10:22:46
Postat av: travfilosofen

Hej Marie,



Jag tippar sällan trav, skriver mest om trav... men jag har lite funderingar på att dra igång ett V75-bolag, i så fall hör jag av mig.



Ha det gött!

***

2009-03-06 @ 09:01:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0