Heltäckningsmattor och annat viktigt...

Design, dubbla skärmar, girighet, medelåldern och meningslösa undersökningar... finns hur mycket som helst att reta upp sig på om man har den läggningen.

Heltäckningsmattor är ruskigt underskattade, när den hysteriska hygienmanin lagt sig kommer mattorna att göra en formidabel comeback. Varför skulle vi inte välja mjukt, ljuddämpande, mysigt och varmt underlag framför det kala, bullriga och kalla trägolvet? Förutom rädsla för damm är det designen det handlar om, vissa tycker heltäckningsmattorna är fula... hur nu det är möjligt?

Det är egentligen likadant med kaklingen i dusch- och badrum. Ja, inte att det ska vara heltäckningsmatta... men plastgolven (heter det våtrumstapet på golvet?) är ju bra mycket bättre än det eländiga kaklet. Mjukare, varmare och mer hållbart (hållbarheten har jag egentligen ingen aning om, men det känns så). Vad är då fördelarna med det populära kaklet? Det är ju så snyggt, design går före allt i dessa inrednings- och antikrundetider... sen att det inte ens är snyggt är en helt annan femma.

***
Det blir allt vanligare på vår arbetsplats att man använder två skärmar till sin dator, varför undrar ni säkert? Bra fråga svarar jag. Att prylbögar vill ha två skärmar förstår jag, men att man på fullt allvar hävdar att det underlättar arbetet begriper inte jag... vad hände med alt+tab?

Hur tänker dom som går hem med huvudvärk kl. 14 på eftermiddagen? Alla vet ju att dom går hem just då för att slippa karensdagen, den enda frågan man vill ställa är: "Var du sjuk redan i morse eller räknar du med att vara sjuk i morgon?" Och det tragiska är att det inte i första hand är dom med dålig ekonomi som utnyttjar den här möjligheten... nej, det är dom snåla typerna utan skam i kroppen.

***
Är medelåldern tiden då man gett upp alla drömmar och bara glider omkring i vardagen utan långsiktigare mål än att spara pengar till nästa semesterresa? Vet inte, men det låter skönt... slippa alla hysteriska förväntningar och planer och vara nöjd med det man faktiskt har. Jag har alltid haft svårt för de stora stegen... ni vet lämna förfesten för den riktiga festen osv. Så fort man börjar känna sig hemma ska man vidare till nästa grej, obehagligt... vad är det för sjuka krafter som driver en del av oss människor? Drömmar är jättebra, men nånstans i livets mitt kanske det är dags att odla det man har istället.

Det finns så mycket småsaker man kan ändra på om man vill ha spänning... ta en annan väg till jobbet, gömma musmattan för arbetskamraterna eller varför inte busa till det rejält genom att dra ut kontakten till kollegans ena skärm.

***
Nu har det återigen kommit en undersökning som visar på sambandet mellan längd och lön, är det viktigt att veta? Inte direkt nåt man kan påverka, inte längden i alla fall. Möjligen kan politikerna se till att det föds fler barn med gener innehållande kort längd... bra för inflationen om inte annat.

Ska bli intressant att se vilka beslut som kommer att tas utifrån den här undersökningen... kanske JÄMO tar tag i frågan, korta människor (framförallt korta killar) är ju faktiskt en av de mest diskriminerade grupperna (är det en grupp?) i samhället.

***
Till sist några högoktaniga kulturtips:

- Snyggare än YouTube, och riktigt bra... Dailymotion.
- Såg Illusionisten nyligen, blev riktigt fängslad... Edward Norton är en pärla.
- Den 3 april har Frozen River premiär på Bio Roxy i Örebro... har en magkänsla att det är en höjdarfilm.

***

Kommentarer
Postat av: Marie

Tänkvärda ord du skriver!

Men helt rätt!

2009-03-15 @ 18:49:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0