Inför Elitloppet - Söndag 31 maj

Elitloppet blir en duell mellan Buck I St Pat och Igor Font... 3- och 4-åringseliten (både öppna och stoloppen) håller riktigt hög klass. Tror dagen kommer domineras av franska hästar.

Söndagens lopp är ojämna, Elitloppet och framförallt 3- och 4-åringseliten (alla fyra loppen) sticker ut rejält med toppklass... men det är också några lopp för mycket där klassen inte riktigt är den vanliga en Elitloppsdag.

***
Lopp 1:
Förmiddagsloppet ser ut som en duell mellan Lamborghini ST och Sultan November.

Lopp 2:
Montélopp... gillar jag inte och tänker heller inte tippa. Men i ärlighetens namn var fjolårets uppvisning av Hot Tub en av helgens höjdare.

Lopp 3:
Lärlingslopp där sköna Hoity Toity Face sticker ut, vinner om hon hittat tillbaka till formen.

Lopp 4:
Elitkampen utan Järvsöfaks... som Dry Martini utan oliv. Har ingen aning vem som vinner.

Lopp 5:
Försök 1 i Elitloppet
håller klart sämre klass än försök 2. Känns ovisst, men jag har lite feeling för Offshore Dream. Kan ändå bli ett roligt lopp där Sahara Dynamite och Scarlets Aino kör om ledningen... vad gör Oiseau de Feux från spår åtta?

Lopp 6:
Försök 2 i Elitloppet
... och här blir det åka av när Buck I St Pat ska försöka svara ut Torvald Palema. Igor Font och Nimrod Borealis drar nytta av det hårda utgångstempot, men Buck I St Pat vinner.

Lopp 7:
Moonlight Kronos
är en snackhäst som imponerat, ska bli kul att se och hon förlorar knappast om ryktena stämmer. Fjolårets 2-årsdrottning Zimba Boko gör intressant årsdebut.

Lopp 8:
3-åringseliten
är alltid spännande och här kommer mitt bästa tips under hela helgen, Sanawa såg dunderfin ut i Oslo och jag kan inte se hur hon ska kunna förlora. Det snackas mycket om Main Wise As, men jag tror stenhårt på Sanawa som tillhör topparna i den franska kullen.

Lopp 9:
Ett ganska blekt lopp för att vara en sån här dag... har heller ingen känsla för vem som vinner.

Lopp 10:
Elitloppsfinalen
... och duellen står mellan Buck I St Pat (spelas till favorit efter imponerande försöksvinst) och Igor Font (bortglömd efter försiktig styrning från sitt dåliga läge i försöket). Igor Font vinner till tio gånger pengarna.

Lopp 11:
4-åringseliten för ston måste vara ett av de bästa som körts på länge. Tyvärr ströks Royal Crown, men det är ändå franska Royale de Crepon mot Svanstedts toppduo Mystical Ann och Mystic Lady US. Jag tror stenhårt på fransk vinst och mitt drag är Royale de Crepon som imponerade stort i Oslo.

Lopp 12:
4-åringseliten
är också ett riktigt bra lopp... jänkaren Holiday Credit med Tim Tetrick mot Nu Pagadi (grym senast), Marshland, Rapide du Bois och Reven d'Amour. Ska bli oerhört spännande och jag lutar även här åt fransk vinst för Rapide du Bois, känner visserligen inte till hästen men han har mött kulltoppar och körs nu av Bazire.

Lopp 13:
Avslutningsloppet på Elitloppshelgen bör gå till Indigo Broline. Två raka galopper oroar lite, men går han felfritt bör chansen vara god till vinst för den här fina talangen.

***
Har ni inte kommit ihåg det tidigare är det hög tid att ringa mamma... mors dag ni vet!?

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0