Travkrönika 16/5-2009

Nu börjar Stenby få ont om Elitloppsbiljetter... hoppas för hans skull att Nimrod Borealis inte sviker. Varför prioriteras inte våra grannländer?

Commander Crowe, Nimrod Borealis och Offshore Dream klara för Elitloppet... med tanke på att en biljett går till segraren av guldfinalen veckan innan finns nu bara två plaser kvar. Inget utrymme för övriga Norden, vilket jag tycker är synd även om det inte finns någon riktig stjärna. Två platser... Jaded, Sahara Dynamite, Standpoint och kanske Year In Review får kämpa om dessa. Det kan blåsa kring Stenby om både Sahara och Year In Review svarar för topplopp och inte får plats. Sportchefen har skötts sig bra fram till den här veckan då han lite väl frikostigt bjudit in creti och pleti. Allt är inte guld som kommer från Frankrike.

Men det finns inga riktiga profiler att tillgå så vi får som vanligt haka upp oss på vilka som får de sista utfyllnadsplatserna... Igor Font vinner förresten Elitloppet , nu vet ni det.

***
Resultat måndag-torsdag...
Commander Crowe gick med lättare balans och visade startsnabbhet och såg rappare ut än vanligt på Halmstad, men helhetsintrycket var trots segern inte så imponerande... men det är kul att han är klar för Elitloppet.

I tisdags på Jägers imponerade Luddes Moonlight Kronos (lillasyster till Going) och Sultan November.

I onsdags på Solvalla var Sundons Gift chanslös från kön trots nytt rekord... segern till Global Glide från dödens, en riktigt bra insats men Svanstedt tror att Torvald Palema är 40 m bättre. Kvällens höjdare var utan tvivel 4-årige Nu Pagadi som krossade allt från dödens och såg himmelskt bra ut på 12,6am, en vansinnigt imponerande insats.

Torsdagens Åby-trav med pokallopp och V75 bjöd på härlig sport. Drottning Silvias Pokal lite överraskande till lovande Mystic Lady US. Svanstedt dominerade totalt under kvällen och Åkes Victory Love pulvriserade Västerbo Paradise på grymma 12,0am, gynnad av tempot men ändå kusligt bra... Västerbo Paradise blev rejält avklädd. Svanstedt körde även Vodoo Hornline och Cash Winning Vita till imponerande segrar, tre kusksegrar och fyra tränarsegrar inom V75. Dagens huvudlopp Kungapokalen vanns av gedigne Knockout Rose efter en vass avslutning, kul för Stig-Erik med en storloppsseger. Lite struligt lopp efter lite incidenter sista halvvarvet men en värdig vinnare.

***
Missa inte...
Sahara Dynamites Elitloppstest på Dannero på lördag, själv ska jag på 60-årskalas... men det finns som tur är eftersändning. Se förresten upp för Year In Review i samma lopp som Sahara.

Adrian Chips årsdebut på Bollnäs på måndag.

***
Sammanfattning av året så här långt...

Topplista - prestationer på svensk mark

1. Triton Sund (h8) - Vann Olympiatravet på fenomenala 11,1am.

2. Oiseau de Feux (h7) - Heroisk tvåa i Olympiatravet... kan vinna Elitloppet.

3. Vanessa du Ling (s4) - Sex raka innan galoppen på Åby... landets bästa 4-årssto?

4. Torvald Palema (h8) - Toppfin inledning i år, 3:e-platsen i Olympiatravet möjligen sämre.

5. Harpers Joker (h5) - Vansinnigt imponerande avslutning på Solvalla mot bra motstånd.

6. Standpoint (h5) - Amerikaimport som glänst i enkla gäng, intressant att följa.

7. Quarcio du Chene (v5) - Vann på V75 efter tung resa på 11,4ak i vintras, ruskig fart.

8. Nu Pagadi (h4) - Vacker travare som var sagolikt imponerande på Solvalla på 12,6am.

9. Device (h5) - V75-segern på Rättvik imponerade, här finns potential.

10. Victory Love (h5) - Tokform, 12,0am på V75 (14 maj) var grymt bra.

Internationellt...

Europa: Meaulnes du Corta har dominerat vintermeetinget totalt och vunnit rubbet han ställt upp i. I övrigt var 5-åriga Qualita Bourbon bra i Prix d'Amerique och 4-årige Ready Cash en av de mest intressanta hästarna som kommit fram i Frankrike på senare år. Italienske Igor Font stjärna redan som 4-åring och har utvecklats till en av Europas bästa i år. Russel November vass i Oslo Grand Prix.
Nordamerika: Lucky Jim obesegrad i nio starter... men till Elitloppet verkar Enough Talk, Buck I St Pat och Arch Madness vara de mest eftertraktade.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0