Travkrönika 29/5-2009

Dagen innan Elitloppshelgen börjar på riktigt fick jag se det som kommer att bli kullens kung bland 4-åringarna... nej, det var inte Maharajah utan Yield Boko. Sällan eller aldrig har jag sett en häst vinna så enkelt och sett så fin ut.

Intrycket jag fick av Yield Boko påminde om vilken upplevelse det är att se en riktigt fin travhäst i aktion... nu väntar Elitloppshelgen och när helgen summeras på söndag kväll kommer säkerligen intrycken att vara många.

Förutom Elitloppet är det främst 3- och 4-åringseliten som lockar mig... glöm inte att hålla koll på de franska hästarna i just dessa lopp.

***
Svenskt trav måndag 18/5 - fredag 29/5...

Adrian Chips
årsdebut på Bollnäs imponerade, synd att bågen inte spänts högre i säsongens inledningsskede. 3-årige amerikaimporten Big Cheese var också en trevlig bekantskap.

Andaloux profiterade på högt tempo och spurtade till vinst på snabba 11,2ak i samma lopp som Citation helt ved ner sig i. 4-åriga Spring Erom lunkade hem segern i Derby trial.

V75 på Solvalla i lördags och allt fokus på vem som skulle ta Elitloppsplatsen via seger i guldfinalen... Standpoint vann rättvist men tackade nej, liten besvikelse men ändå ingen katastrof. I övrigt var det en fröjd att se Sahara C Four barfota dansa runt banan i skön stil, och i dagens dubbel-loppen imponerade både Immenso November och Bob Hope. Utanför V75 gjorde tydligen 3-årige Copy Tooma ett ruggigt lopp, 14,3am efter ett allt annat än enkelt lopp.

I söndags på Årjäng gjorde Jos Cortina en stark insats när han trots galopp vann på 12,1ak och Hepburn Broline såg smällfin ut vid sin mycket bekväma seger.

4-åriga Quassia Lascaux lägger enormt mycket mark under sig och ser ut att kunna gå riktigt långt... och på tal om talanger så årsdebuterade 4-årige Yield Boko idag fredag på Hagmyren och såg fullständigt makalös ut, visserligen inget motstånd men som han såg ut kan jag inte se vem i kullen som är bättre. Fina tävlingar även i övrigt och Robert Berghs 3-årige Sinou Madrik var ingen bluff, lufsade undan på ett tilltalande sätt.

Glen Kronos har alltid lovat mycket men sällan fått till det efter 3-årssäsongen... men nu tände det till ordentligt när han utklassningsvann på fenomenala 11,8am.

***
Internationellt...
3-åriga stoet Salsa Beji hade uppvisning på Vincennes.

Lucky Jim tog 11:e raka i Amerika... 09,9ak på tusenmetersbana är starka papper.

***
Missa inte...
Elitloppshelgens alla underbara lopp... live på tv4+ på lördag och tv4 på söndag för er som inte orkar trängas med folk.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0