Lagerbäck överskattad...

Nu när alla kritiker får som dom vill och Lagerbäck avgår kommer hyllningarna som ett brev på posten... men hur bra har han egentligen varit?

Det glöms gärna bort att det faktiskt var Tommy Söderberg som var förbundskapten under mästerskapen 2000, 2002 och 2004... även om Söderberg ville ha delat ledarskap så var ändå Lagerbäck assistent. Bortsett från 2000 gjorde Sverige relativt bra i från sig i dessa tre mästerskap. Betyg mer än godkänt, t.o.m. riktigt bra.

Men när Söderberg lämnade skutan och Lagerbäck tog över har inte mästerskapen varit så bra som det framställs, 2006 gick vi vidare men blev utskåpade av Tyskland och 2008 blev vi utslagna i gruppspelet. Så med det nuvarande kvalet i minne har han varit godkänd, men inte fantastisk.

***
Nu spekuleras det om ersättare... förvänta er inget spännande namn, om inte Roland Andersson tar över blir det nog Jörgen Lennartsson.

Svennis borde givetvis fått frågan för länge sen, och inte minst nu... men som sagt, Lagrell kommer att välja en ur fotbollsfamiljen.

***
Kanal 5 ska vara glada över Pelle Blohm, den ende i hela sändningen som var sansad... Allbäck ansåg att förlusten mot Danmark var ett rån och det tjatades från alla håll om bortdömda mål, kära nån... vid båda målen blåste domaren av INNAN, och dessutom helt korrekt om ni frågar mig.

På läktaren är supportrar allt annat än opartiska, men nog förväntar man sig nyktrare kommentarer i tv-sändningar... var det månne danskarnas frikostiga ölservering som satte spår?

***
Zlatan var förresten helt fantastisk i matchen... harmonisk, jobbade bra, underbara nedtagningar och geniala framspelningar, det finns inte många anfallare i världen som kan uträtta så mycket i ett så offensivt dåligt lag.

Grabben har mognat och börjar mer och mer likna Van Basten när han var som bäst.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0