Foppa och stjärnstatus...

Jag är less på sport, bortsett från den travande varianten på fyra ben, och har egentligen ingen lust att skriva om vare sig sim-VM, friidrotts-VM eller Zlatan… men när Foppas fot dyker upp i media för 111:e gången orkar jag inte hålla mig längre. Dom har tydligen testat en ”grej” med foten, men funkar det inte nu lägger han av… har vi hört den förut eller!?


Snälla Foppa, kan vi inte få minnas dig som en av de bästa ishockeyspelare det här landet någonsin har uppbringat!? Ägna dig åt golfen och travhästarna och lägg ner hockeyn… du har ingenting att bevisa, du har vunnit i princip allt, det är dags att göra något annat.


***
Zlatan i Barcelona, vet inte jag men det är onekligen spännande... igår var det succé för Zlatan, men matchen vände när de små genierna Messi och Iniesta byttes in. Iniesta är förresten den mest underskattade spelaren i världen… har inte sett maken till fotbollsspelare sedan Zidanes storhetstid, och ändå har han inte alls den stjärnstatus han förtjänat. Är man blek och ödmjuk spelar det tydligen ingen roll att man kan trolla?


***
Stackars Helsingborg, det bara tjatas om Henke… borde han inte satsa på film istället, han är briljant i reklamfilmerna

***
Allsvenskan suger förresten, det syns om inte annat i Europacupspelet… svenska lag har aldrig varit längre från Europatoppen.


***
Vi ser ofta upp till idrottsstjärnor för deras briljans på idrottsarenorna, och det är väl okej… men ärligt talat är dom flesta inga föredömen på sidan av planen. Många kan knappt läsa, har taskig musiksmak och egentligen ingen som helst kunskap om livet utanför arenan. Det är inte så konstigt att många har svårt med livet när rampljuset har slocknat… tror faktiskt deras liv är ganska torftiga.


Deras stjärnstatus är egentligen ingenting att eftersträva, är glad att mamma betonade vikten av utbildning… den intellektuella miljön som trots allt existerar på högskolor och universitet är nånting man har med sig hela livet.


Avundsjuk tänker ni, kanske i yngre dar… men ju äldre jag blir desto mer förstår jag vikten av bred kunskap eller snarare kunskapstörst, nyfikenheten på livet och dess beståndsdelar är det som håller i längden. Nå ”framgång” och shoppa är tillfälliga adrenalinkickar som i längden inte betyder nånting.

Visst finns det undantag, men alldeles för många idrottsstjärnor klamrar sig fast i strålkastarljuset alldeles för länge... vad ska dom annars göra?


***
GPS är ruskigt överskattat… tänk vad mycket godbitar man missat om man aldrig åkt vilse!? Sitta och stirra på en skärm när man kan stirra på vackra landskap och miljöer, blä säger jag.


***
Ordförande Persson var omdebatterat när det kom, men om några år när vi ser tillbaks kommer det att framstå som en av de mest briljanta tv-produktioner som någonsin gjorts i Sverige… vilket enastående tidsdokument! Nackdelen är väl att Göran Persson kommer att betraktas som något större än vad han varit.


Sen får man tycka vad man vill om Persson… maktfullkomlig galning eller ansvarsfull pragmatiker,  meningarna går isär har jag märkt.


***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0