Torvald omutlig...

Spekulationerna gick höga om utgången i Åby Stora, men det blev som vanligt en enda stor uppvisning i speed av Torvald Palema.

Det var länge sedan någon dominerade så kraftfullt som Torvald gjort i år... Elitloppet, Hugo Åbergs och Åby stora samt Forus Open i Norge. Över sprinterdistans är han just nu helt överlägsen.


Torvald på Sundbyholm i våras.

Torvald är grym på sprinterdistans, men enligt uppfödare Bender ska han ändå starta i Prix d'Amerique över lång distans... stämmer det ? Vad tycker Svanstedt om att Bender är det som ger besked om det? Å andra sidan får väl Åke skylla sig själv när han inte pratar med vare sig tv eller tidningar.

Annars var det Luddes bråk med Souloy efter andra heatet som var hetast på Åby... själv mår jag mest illa över att Immenso November dödsstörtade i ett V75-lopp.

***
Hetast i veckan…
Torvald Palemas seger i raka heat i Åby Stora överlägset hetast i helgen... men obesegrade Viola Silas 10:e raka seger på Kalmar är också värd att nämnas.

***
Mera trav…
Vid sidan av Torvalds uppvisningar i Åby Stora gladdes jag mest över Greve Bravur och Lamborghini ST, båda vann sina lopp mycket övertygande. Utanför V75 visade Tinita Love varför hon kallas Norges bästa häst. 

I fredags tog underbara Viola Silas 10:e raka, hon är riktigt skön... och detsamma måste sägas om en annan 3-åring - Sergei Hanover - som i Leif Witasps händer imponerar mer och mer. Den enda i landet som kan matcha dom här två är väl Red Hot Dynamite.

Lite från den internationella scenen... Brioni och Quarcio du Chene har båda varit på Vincennes och tagit enkla segrar. Muscle Hill vann Canadian Trotting Classic i överlägsen stil, tror det var 17:e raka för världens bästa häst. I franska kvalen till Europaderbyt imponerade Roc Meslois mest.

Igår kördes kvalen till Europaderbyt i Tammerfors... Maharajah lekte till seger och Yield Boko fick jobba för andraplatsen efter 30-40 meters markförlust, och i första heatet vann Target Hoss trots att hon fick dumstruten Reven d'Amour pullandes på utsidan... hur bra är Target Hoss?

***
Missa inte…
Kvalen till Kriteriet och Oaks som körs på Solvalla ikväll.

Att Bring Me Back gör comeback på torsdag, i lopp 10 på Åby gör talangen första starten sedan december förra året.

***
travfilosofen – bäst på plats
Chimall TT satt som en smäck till fina 1,73 på plats... men tyvärr byggde jag också V75 på honom och det är ju inte kul att spricka på en favorit (Hanoi), borde ha lärt mig att mina vinnare blir tvåa.

Nu är det Kriterie- och Oaks-kval på Solvalla på onsdag, kan bli dåliga platsodds och jag har inget riktigt bra spel. Men i V64-5 är Vincent du Ling inte favorit, det nappar jag på då hästen är bra och har perfekt läge. Det blir 100 plats på 2 Vincent du Ling i V64-5. Men jag kalkylerar med dåligt odds.

Summering innan aktuellt spel: Insats 200 kr, vinst 330 kr = +130 kr eller avkastning på 65%.

***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0