Yield Boko eller Olle Goop?

Commander spöade Torvald och publiksiffran fantastisk på Bergsåker... nästan 20 000. Men det var väl Järvsöfaks alla ville se? Till helgen ska vi i alla fall njuta av det mest klassiska loppet av dem alla.

Commander Crowe tog överraskande (i alla fall för mig) skalpen på Torvald Palema... eller var det Ingves som tog skalpen på Svanstedt? Peter Ingves är en härlig typ och med tanke på hur lite han kör jämfört med de stora kanonerna är det makalöst vilken träffsäkerhet han har i stora lopp. Vilka då undrar ni, Finland säger jag... karln vinner ju nästan alla storlopp där.

***
På tal om storlopp... Svenskt Travderby är kanske det största vi har, åtminstone outstanding för svenskfödda hästar. För unghästar överhuvudtaget (även om 4-åringarna inte är speciellt unga) för den delen.

I media pågår en kamp mellan anhängarna till Yield Boko respektive Maharajah, vem vinner av de två giganterna? Allt kan förstås hända, men Yield Boko borde vara dunderfavorit med tanke på hur han sett ut. Det är ju ett monster, de fyrbentas motsvarighet till Usain Bolt. En travmaskin som verkar kunna allt.

Vinner inte Yield Boko hoppas (och tror) jag på Spring Erom, och det beror givetvis på att Olle Goop sitter i sulkyn. Denne legendariska kuskgigant har ju aldrig vunnit derbyt, och så får han sitta upp bakom en av det mest betrodda på gamla dar... det vore sjukt kul om han vann.

***
Hetast...
Förstås Commander Crowes seger i Sundsvall Open Trot, men Skully Gully och Järvsöfaks var också briljanta i lördags. 

***
Mera trav...
I helgen blev det svensk dubbel (vi säger svensk) i finska derbyt genom Target Hoss och Boulder Classico och svensk seger i danska derbyt genom Nice Little Ärt (vad är det för namn?), dessutom vann Jimmy Takters Judge Joe anrika Yonkers Trot. Tyvärr är loppet inte speciellt attraktivt längre, Muscle Hill vann istället American National i imponerande stil.

I onsdags vann Västerbo Paradise på topptid på Solvalla, men inte blir det den stjärna vi alla hoppades!? Däremot ska vi nog bevaka Nurmos Vincent du Ling i alla kommande sammanhang... påminner han inte lite grann om Yield Boko!?

***
Missa inte...
Derbyhelgen som kommer... topptävlingar på lördagens V75, med bl.a. Zola Boko, Minos Vang, Victory Love, Brioni och Simb Chaplin. Och så har vi förstås Derbyt på söndag.

Onsdagens V64 med bl.a. Nu Pagadi... en hel del fina unghästlopp. Kan nog bli bortåt 2 000 i publik.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0