Maharajah, makalös i Derbyt...

Jag hade fel, bara att medge... Maharajah var överlägsen och sjukt bra när han krossade Yeld Boko från dödens.

Det blev en duell, i  dryga 2 000 meter, men sista halvvarvet fanns bara en häst i Derbyt... Maharajah var bättre än jag trodde och kusligt bra. Löpningsrekordet rök all världens väg och nu kommer det att bli hype kring Maharajah, kan behövas när Järvsöfaks går i pension.

Men jag vill fortfarande inte höra talas om att kullen är den bästa någonsin, det är Maharajah och Yield Boko som sticker ut... men Staro Cold Carat, Knockout Rose och Marshland, är det så otroligt bra hästar? Nog tusan har vi haft kullar med fler stjärnor!? Vi har en tendens att glömma och historielösheten hos travfolket på tv4 är inte förvånande, men nog kunde man kräva lite mer av Herr Nilsson.

Framtiden får utvisa hur bra kullen verkligen är... men ingen tvekan om att Maharajah och Yield Boko kan gå rakt in i världseliten, på olika distanser förstås.

***
Hetast...
Maharajah
.s makalösa Derbyseger förstås helgens höjdpunkt... men 3-årige Zola Boko var också grym när han vann i lördags. 

***
Mera trav...
Vet inte vad Zola Boko käkar för havre, men han var sjukt imponerande på V75, 3-åringen kan inte ha många jämnåriga övermän i Europa. Fler som imponerade på V75 var Yankee Challenge (gamla 3-årsstjärnan) som inte gav Victory Love och Minos Vang någon chans vid spetsseger... och det fina guldloppet vanns av Colombian Necktie (det var han värd) före en tapper Brioni, däremot gjorde Simb Chaplin bort sig med galopp. 

Maharajah stal hela söndagen på Jägersro, och om någon annan förtjänar att nämnas ber jag om ursäkt... har glömt allt som var före Derbyt.

Muscle Hill vann förresten World Trotting Derby i USA.

***
Missa inte...
Solvalla på onsdag, fina 3-åringslopp och ett 4-åringslopp av riktigt hög klass... Nu Pagadi kommer att få jobba från bakspår mot bl.a. Lavec Kronos.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0