Lördagens tv-tips

Donnie Darko
Visas i SVT2, på lördag 1 maj 21:00

Grymt bra film, missa inte den långa inledningsscenen som är briljant...

***

Tragikomiskt

55 procent utseende och kroppsspråk, 38 procent röst och tonläge och endast 7 procent av det vi säger… ja, dom tragiska siffrorna har tydligen forskats fram.

Kolla artikeln här…

Det förklarar varför kvinnor ägnar hela livet till att tolka det som männen säger, eller är det därför vi är otydliga… det spelar ju ändå ingen roll vad vi säger?

***


Croneman om Janne Josefsson

Äntligen någon som är lite skeptisk till Janne Josefssons metoder, och givetvis är denne någon den briljante Johan Croneman på DN.

Läs hans tv-krönika här...

***

TV-tips

Ikväll (lördag) är det två höjdarfilmer på tv... 

TV4+ kl. 20.00 - Little Miss Sunshine
Charmig roadmovie om en minst sagt udda familj som packar in sig i en risig Folka-buss för att åka tvärs över USA till en skönhetstävling i vilken familjens sjuåriga dotter ska delta. Svart humor, dräpande cynismer, träffsäkra iakttagelser om den moderna tidens kvävande konventioner och vad som krävs för att bryta mot dem. (2006)

TV2 kl. 21.00 - Little Children
Om att förstå, förlåta och gå vidare. Med små barn som utgångspunkt berättas historien om en liten amerikansk småstadsidyll som störs av en nyligen utsläppt pedofil. På lekplatsen träffas mammorna och en av dem (Kate Winslet) träffar dessutom sina drömmars man. Välspelad film som berör varje cell i din kropp. (2007)

***
Det är bara att välja, den roliga eller den mer allvarliga... båda filmerna är dock riktigt bra.

***

The Kooks - See The Sun

En dryg halvminut in i den här låten börjar våren/sommaren på allvar ta tag i min normalt odansanta kropp... ni förstår att det är bra, lyssna bara!


Fågelskådning i Tysslingen

En tidig söndagmorgon tog sambon med mig på lite fågelfotande i dypölen Tysslingen utanför Örebro, mysigt även om det blåste lite kallt.

Men var är fåglarna?Fler som är lurade?Oops, där kom det i alla fall en!Det var visst några till...Men lite överskattat är det allt, gillar trav bättre, det är ju omöjligt att se vem som leder!?På väg hem blev det i alla fall lite dramatik...***

Travfilosofen i ny tappning...

Dom här bloggarna ska ni absolut läsa:

http://55procent.wordpress.com/

http://travfilosofen.wordpress.com/

***


Bara på landet...

Herre på täppan...Byns coolaste garage...Definitivt Örebro kommuns snyggaste grålle...***

Kolla in påskens höjdare på nya travbloggen!

Kolla in nya travbloggen där ni bl.a. kan läsa om påskens höjdare och kolla in massor av vackra bilder.

Bloggen finns här...

Som jag skrivit tidigare är allt trav numera på ovan blogg.

***

Efter vinter kommer vår...

Det har varit en hård vinter för oss alla...... lite vackert ocksåMen nog är det härligt när snön smälter...Snart kanske man vågar gå ut...... om det inte vore för dom där hundarna...***

OBS! VIKTIGT MEDDELANDE

Om ni inte förstod förra inlägget så kan jag förtydliga att travet inte längre kommer att finnas på den här bloggen, därav namnbytet, utan finns numera på en renodlad travblogg... här blir det hädanefter renodlat trams, och kanske lite allvar.

Tänkte börja tramset med en fin bild från verkligheten:***

Travfilosofen's nya renodlade travblogg

Från och med nu kommer jag att blogga om trav på ett annat ställe, och det är INGET aprilskämt.

Läs mer på nya travbloggen...

***

RSS 2.0