Hur många?

Eftersom jag är en förvirrad människa funderar jag på förvirrande saker... t.ex. hur många som måste ingå i en grupp för att det ska kallas gruppsex? En grupp kan väl vara två, eller? Men för gruppsex krävs väl minst tre, annars är ju allt gruppsex. Fast om det är tre är det väl trekant...

Diskuterade det här med mina lunchkamrater, fick inget svar. Fick heller inget svar när jag frågade om dom varit med om gruppsex någon gång... jag har det inte, men eftersom ingen av dom andra svarade utgår jag från att dom varit det. Annars hade dom väl svarat nej?

4 av 5 i mitt relativt representativa urval... 80 procent av befolkningen har alltså, lite grovt räknat/uppskattat, varit med om gruppsex... skrämmande siffror, och jag har inte ens blivit tillfrågad.

Får väl trösta mig med att jag en gång, på det glada 80-talet, blev erbjuden knark.

***
Ska bli ruggigt intressant att se hur många läsare det här inlägget ger...

***


Lähdekorpi är en gnällspik!

V75 på Mantorp igår, kul lopp... fem vinnare satt i ledningen och kuskarna kollade mer bakåt än framåt, det var målfoto som hindrade sex spetsvinnare. Det är så trista lopp i Sverige att en toppkusk som Franck Nivard inte vill åka hit och tävla, om det kan man läsa i fredagens Travronden.

Att gnällspiken Lähdekorpi inte vill ha open stretch är förståeligt, det blir svårare med stallkörningar när det inte går att låsa loppen... men travpubliken kan ändå inte mena att loppen blir mer spännande utan open stretch?

Personligen ser jag tråkiga taktiklopp och halvspårskörningar som stora hot mot travsporten, i alla fall betydligt större än att någon enstaka bana bestämmer sig för att göra nåt annorlunda.

Det står var och en fritt att uttrycka sin egen åsikt, men jag hoppas det är Åbys ledning som bestämmer över Åby och inte en gnällig Brynäsare. Lähdekorpi lägger ned oerhört mycket energi på att få alla att göra som han vill... vore det nån stake i kollegerna/konkurrenterna skulle dom bojkotta Lähdekorpi i stället för Åby. Bakrunden, för er som inte vet, är att Lähdekorpi uppmanar andra att göra som han och bojkotta en viss travdag på Åby för att i stället gå på hockey.

Nu behöver Åby inte bry sig om Kari Lähdekorpi för hans hästar duger inte någon annanstans än i svenska taktiklopp under vinterhalvåret. Det enda hot han har är att gå på hockey... när Stig H var som störst var hotet att han skulle flytta till Frankrike, en viss skillnad där.

***

Travblogg 30/1-2010

Spänningen stiger inför Prix d'Amerique... favoriten Meaulnes du Corta (h10 e. Voici du Niel) utmanas av Rolling d'Heripre (h5 e. Dahir de Prelong) och Ready Cash (h5 e. Indy de Vive), den senare har tydligen gått ett monsterjobb utan skor och optimismen är stor runt hästen. Sköne Nils Enqvist startar som vanligt Opal Viking och jag önskar att dom fick en seger, men det är nog långsökt.

Men först är det dags för V75 på Mantorp idag... Prince L (h5 e. Varenne-Queen L) startar och frågan är om det finns någon mer travare i världen med två föräldrar som vunnit Prix d'Amerique? Kanske något syskon, men en stamtavla utöver det vanliga har i alla fall Prince L.

***
Hetast i veckan...
Utan tvivel superjobbet som Ready Cash tydligen gick när han testades utan skor.

***
Mera trav...
Space Yankee (h5 e. Yankee Mustang-Space With Me) bra på Färjestad i måndags.Stensro Julius (v6 e. Smok'n Lantern-Piccadilly Broline) imponerade med en svettig långsida på Jägersro i tisdags. King Of The Moor (h3 e. Credit Winner-Caper Caillie) är en rejäl travare, i onsdags bollade han med jämnåriga och tjänade 100 000 på behagligt sätt.

***
Missa inte...
V75 idag... det finns massor av härliga skrällbud, kolla bara:

Avd 1: 10 Speedy Gold streckad på 8%, jisses va bortglömd!
Avd 2: 9 Miss Tracy streckad på 9%, hon är etta på turordningen och i kalasform.
Avd 3: 10 Copper Beech streckad på 7%, bakspår men det är en kanon i grunden.
Avd 5: 9 Glideagante streckad på 6%, kanske inte toppform men motståndet skrämmer inte.
Avd 6: 6 Harry Haythrow streckad på 6%, han var grym senast... Casher dock bäst i loppet.

Direktsändningen av Prix d'Amerique i morgon 15.30 på tv4+... 17.10 på samma kanal får vi eftersnack och bra V65-tävlingar på Jägersro.

*** 

Musik - First Aid Kit

Syskonen Söderberg levererar en riktig pärla...... läs mer här.

***

Travblogg, 27/1-2010

Till helgen är det dags för Prix d'Amerique, loppet som inte liknar nåt annat... i år utmanas fjolårets suverän Meaulnes du Corta av "ungdomarna" Rolling d'Heripre och Ready Cash.

Prix d'Amerique har körts sedan 1920 och bland vinnarna finns några av historiens stora travare i Europa... sedan jag trädde in i travet 1976 är det här mina favoriter bland vinnarna:

1. Varenne (2001, 2002) - Världens bäste vann förstås den hårda vägen.
2. Ourasi (1986, 1987, 1988, 1990) - Kungen av Vincennes dominerade totalt.
3. Ideal du Gazeau (1981, 1983) - Två segrar trots att Prix d'Amerique inte var favoritloppet.
4. Moni Maker (1999) - Det fenomenala stoet vann en gång, men som hon imponerade.
5. Sea Cove (1994) - Också en oerhört imponerande seger.

Gemensamt för alla på den här listan är att dom vann den hårda vägen... om Meaulnes du Corta imponerar lika mycket i år kan han ta en plats på den här listan.

I senaste numret av Travronden kan ni förresten läsa ett reportage om den fantastiske Ourasi (h f. 1980 e. Greyhound-Fleurasie e. Remember) som hade en lysande karriär: 86 st. 58-14-4, rekordet 11,5ak och 3,3 miljoner euro i intjänade pengar. 30-åringen lever än.

***
Hetast i helgen...
Vintermeetinget i Paris.

***
Mera trav...
Face The Evil (v9 e. Viking Kronos) är Norrlands hetaste just nu. I söndags på Solvalla fick vi se Dedes Brassie (h4 e. Goetmals Wood) imponera, även Bobtail (s6 e. Juliano Star) gjorde ett bra dagsverke.

Monté är ingen favorit, men vinnaren i storloppet Prix de Cornulier måste ändå nämnas... One du Rib (h8 e. First de Retz) vann på bra sätt och kanske även provar i Prix d'Amerique?

***
Missa inte...
V75 på Mantorp... Casher i V75-6 måste ha en bra chans.
Prix d'Amerique på söndag, sänds i tv4 och kaoset brukar vara totalt innan starten går.

***

Travblogg, 23/1-2010

Åsa Elmroth utan konkurrens årets travreporter, och om jag själv år årets tippare överlämnar jag till andra att bedöma... kolla i alla fall in tipsen till dagens V75, det bjuds på en del skrällar.

Hästgalan igår överlämnar jag till andra att skriva om, för dom utanför travfamiljen luktar nog vissa saker illa... tänkte själv utse årets travreporter som utan konkurrens blir Åsa Elmroth. Kunnig, avslappnad, humoristisk och inte rädd att ställa obekväma frågor. Ett riktigt tv-fynd som jag hoppas blir kvar inom travsporten.

***
Hetast i veckan...
Inget som värmt direkt, men jag gillar Kyril Hanovers klassiga utstrålning.

***
Mera trav...
Auktionsdyringen Kyril Hanover (h5 e. Andover Hall-Ken Col Maggie) travar lite knepigt i lägre tempon, men det är onekligen en klassig travare... i onsdags på Solvalla tog han fjärde raka och avgjorde på snyggt sätt. I långloppet vann formhästen Kick Party (v7 e. Fast Photo-Joy Powder) efter vass avslutning.
***
Missa inte...
Dokumentären om Järvsöfaks kl. 16.30 på söndag i tv4.

***
Tips - Lördag 23 januari 2010...
V75 på Åby och jag tänkte bjuda på några rysare. I V75-1 är Manhattan DK och Ridgehead Cahore mest betrodda, men glöm inte 9 Zlatan Bob (8%) som kan få resan här. I V75-3 tror alla på fine Spring Erom, men 9 King Of Lace (3%) och 13 Rocket Power (9%) är livsfarliga på speed. I V75-4 är I'm Alone Face stor favorit, varför undrar jag? Nr 4, 7, 9 och 10 är helt bortglömda.

DD-loppen tyckte jag i början på veckan var enkla, men vid närmare analys ser det värre ut... tror i DD-1 på 6 Milou Zet (13%), gardera främst med 3 Kjell Rivner (31%), 5 Sally Sea (52%) och 7 Pröjsarn (31%). I DD-2 tror jag mest på favoriten 5 Omega Boko (66%), men 6 Lorenz Caf (26%) är ett hett motbud... 2, 3 och 4 är inte heller helt borta.

DD-1: 6, 7
DD-2: 2, 3, 4, 5, 6

I sista sekund ändrade jag mig i DD-1, det verkar bli körning från start och det gynnar 7 Pröjsarn som kan ta dom till slut. I DD-2 garderar jag och hoppas på skräll.

***


Travblogg, 17/1-2010

Prix d'Amerique må betraktas som världens eller europas största lopp, men för mig är det knappt med på tio i topp-listan. Vet inte om det beror på Paris, årstiden eller underlaget?

Varför byggde dom förresten en bana som inte är plan, misstag eller vad var tanken? Underlaget sägs vara underbart för hästarna, men som åskådare är det inget vidare med färgen på kolstybben som gör att hästarna nästan försvinner... och varför kör dom årets stora meeting under den tristaste årstiden på året?

Det är många frågetecken kring Prix d'Amerique... startmetoden och uttagningskriterierna lämnar jag därhän.

***
Hetast den här veckan...
När en 12-åring är så pigg som Super Light måste man imponeras.

***
Mera trav...
Rutger Raket har två raka sedan jag slutade spela på honom, som vanligt är jag rätt ute men ändå fel. Premier League bra på Örebro i tisdags. Trade East åter bra på Jägersro.

Super Light ska tydligen sluta tävla och avslutningen var minst sagt imponerande när han krossade allt motstånd i Gulddivisionen på Bergsåker.

Helgens begivenheter på Vincennes var inte så upplyftande för svenska fans... Nu Pagadi var chanslös mot Rolling d'Heripre och Ready Cash. Rolling d'Heripre imponerar alltmer. Quarcio du Chene gjorde ett kanonlopp som tvåa i söndags, men det krävdes seger för att få starta i Prix d'Amerique. Preparéloppet Prix de Belgique vanns överlägset av Paris Hafour... Opal Viking var en av alla som gömde sig i kön.

***
Missa inte...
Våren, ni vet den som kommer i mars om vi har tur... det är då jag tar kameran och sambon med mig ut på landets travbanor.

***
DD-tips...
Inga idéer på sistone, men på lördag när Åby (open stretch) kör V75 ser det lätt ut. I DD-1 ser 3 Kjell Rivner och 6 Milou Zet bäst ut och i DD-2 bör 5 Omega Boko ha bra chans.

Återkommer i slutet av veckan med närmare analys.

***

Vi borde fanimej skämmas...

Livet är obarmhärtigt grymt för somliga, ena dagen är allt som vanligt och nästa får man veta att man ska dö… i delar av världen lever människor i total misär, just nu är det Haiti där befolkningen drabbats av en förödande katastrof.

Kanske nåt att tänka på när vi sitter och gnäller över alla småsaker i livet.

Svensk tv domineras alltmer av kändisar som beklagar sig… viserligen är allt relativt, men nog finns det andra det är mer synd om. Läs Johan Cronemans krönika i DN…

När ni tröttnat på kändisar som tävlar i På Spåret, dansar och åker skridskor i tv4, babblar i Skavlan och gnäller i Stjärnorna på slottet kan ni kolla på dokumentärer om människor vars liv berör mig betydligt mer.

Hästmannen
Plötsligt i Vinslöv
Plötsligt igen


***
Och på måndag när vi samlas till veckans första fika kommer vi att beklaga oss över hur jobbigt det är att gå upp på morgonen... vi borde fanimej skämmas.

***


PSL - Kommun

Kanske lite tjatig text, men ändå...... läs mer här.

***

Travblogg, 13/1-2010

Kallt så ända in i bängen i hela Sverige... sms:et från brorsan nyligen säger allt: "Överlever ni kylan vi har 27 grader kallt varenda jävla morgon". Mycket frustration där och inte så mycket som värmer på travbanorna heller.

Den här årstiden är det mest sammanfattningar och topplistor som gäller... se t.ex. travfilosofens topplista över travåret 2009.

Läste en artikel i amerikanska travtidningen Hoof Beats om Lucky Jim, det verkar onekligen som dom är sugna på Elitloppet... mycket trevligt.

Jag får fortarande rysningar över Sahara Dynamites Elitloppsförsök 2009, vilken fruktansvärd öppning och att han höll till seger!!!

I helgen såg jag den fantastiska dokumentären om Hästmannen, vilken ljuvlig film... filmen finns att se på SVT Play till 9 februari.

***
Hetast i helgen...
Nej, den här kyliga helgen har ingenting varit hett.

***
Mera trav...
Fransosen Scouby Djob tog tredje raka i fredags på Bergsåker, härlig travare att titta på.

I lördags på Kalmars V75:a var Ridgehead Cahore överlägsen och dagens höjdare. I Gulddivisionen vann favoriten Copper Beech i tveksam stil, men tvåan Super Light strålande från dödens.

I Tyskland tog Bentley Sun 29:e raka segern, inga större lopp han vunnit och sammanlagda vinstsumman endast 22 000 euro.

***
Missa inte...
- Lördagens V75 på Bergsåker, dags för Super Light?
- Prix de Belgique som körs på söndag.

***

PSL - [ingenting]

Per Sinding-Larsen rankar det här som en av decenniets 100 bästa...... läs mer.

***

Travblogg, 8/1-2010

I höstas skreks det om Torvald och Maharajah och det var mer eller mindre klart med svensk seger i Prix d'Amerique... men som vanligt skreks det lite tidigt. Nu har en efter en dragit sig ur och dom franska hästarna börjat röra på sig. Att vi aldrig lär oss!?

När krutröken lagts sig är det som vanligt Opal Viking som är enda hoppet, och han är ju nätt och jämnt svensk... eller vad säger Nisse?Snyggingen Copper Beech startar på V75 på lördag.

Sen måste jag återigen kommentera en av alla dessa open stretch-hatare... insändare i Travronden med rubriken "Varför fortsätta med något så osportsligt som open stretch?"

På vilket sätt är det osportsligt? Förutsättningarna är klara och open stretch kan mig veterligt utnyttjas av alla... att Travronden överhuvudtaget tar in en sån insändare gör mig besviken, men är samtidigt logiskt eftersom dom också hatar open stretch. I stället för att skrika sig hesa om det hemska med open stretch skulle jag vilja ha lite statistiska bevis från open stretch-hatarna... ta fram statistik på att det är omöjligt att vinna bakifrån, om det nu finns sån statistik... mina egna små studier har nämligen inte gett det resultatet. 

Dessutom är det lite märkligt att så många skriker om det osportsliga över något som gäller alla, men att så få vågar dryfta det osportsliga med att fuska... eller är inte ström i arslet fusk?

***
Hetast...
Wiona och Caddie Comet.

***
Mera trav...
- Glen Kronos slutar tävla
- Conny Nobell säljs och går till avel
- 30-årige Joie de Vie är död
- Super Arnie hingstchampion i Sverige för fjärde året i rad

Ridgehead Cahore imponerade så smått på Jägersro förra tisdagen. Wiona är en skön häst, plockade behändigt ned Ronda Brick på Solvalla förra onsdagen. V75 på Axevalla går inte till historien som en av de bästa omgångarna, men Caballion och Prima Stella gladde i alla fall något. I söndags på Solvalla visade Caddie Comet fortsatt form och Västerbo Realkiss imponerade även han, men tyvärr haltade han rejält efter loppet... såg inte alls bra ut.

Dyringen Kyril Hanover tog tredje raka i onsdags på Solvalla.

I Prix de Bourgogne visade Meaulnes du Corta att formen är kraftigt på gång, kan bli andra raka i Prix d'Amerique. Måste också nämna vinnaren i loppet - Olga du Biwetz - som vann mycket enkelt.

***
Missa inte...
V75 på Kalmar på lördag, tv4 kl. 18.00.

***
DD-tips till Kalmar lördag 9 januari...
Okej lopp på V75 för den här årstiden, men rätt svårt. I V75-3 blir Copper Beech mångas spik, men se upp för Super Light som sett lysande ut på sistone. I V75-4 är Dunder Nalan klar favorit... visst kan han vinna, men inte har han imponerat direkt. I V75-6 är det säkert rätt att Sharapova är favorit, men Wiona tänker inte jag spricka på i alla fall... här kan omgångens långskott dessutom vara Prima Stella som just nu är löjligt lite streckad.

Dagens dubbel inleds med Sharapova, Wiona och långskottet Prima Stella. Ett bra lopp där Americandream AT inte heller ska glömmas, tror mest på Wiona. Andra avdelningen är svår, Omega Boko (favorit just nu) litar jag inte helt på... Gift To Europe och Orso är kapabla luringar.

DD-1: 9,13,14 - (9 möjlig spik, 4 vid ytterligare gardering)
DD-2: 1,2,5 - (4,7,8 vid ytterligare gardering)

Även om jag gillar Wiona i DD-1 är hon ingen spik eftersom motbuden är vassa, och DD-2 är svårt med  en favorit jag tvekar lite på och formlösa från bra lägen och formhästar från sämre.

***

Topplista - Trav 2009

Ett starkt år för dom svenska hästarna, stora profiler i alla kategorier och platserna 1-7 ganska lättrankat. Torvald Palema har så många imponerande segrar att han är särklassig etta.


Torvald Palema klar etta i år.

Det var hårt om andraplatsen, Nu Pagadi tog den på flera bra prestationer än Maharajah som varit ojämn, men oj så han imponerat några gånger. Treårsfantomerna Red Hot Dynamite och Viola Silas är givna, Triton Sund och Commander Crowe har gjort det bra och länge.

Platserna 8-10 var svårare, hur jämför man Skully Gully, Iceland och Beanie MM med 3-årige Zola Boko och elitloppsgiganterna Sahara Dynamite och Jaded? Det finns andra (Lavec Kronos bl.a.) som också är nära... men till slut föll valet på Skully Gully (flera imponerande segrar och låg 10-tid), Zola Boko (vansinnigt imponerande i ett par lopp) och Jaded (ojämn, men moralisk vinnare i Elitloppet).

***
Tio i topp - Sverige 2009

1. Torvald Palema (h8 e. Alf Palema-Gina Roy e. Speedy Min)
09,7ak, 9,3 mkr, 12 7-2-3 - Vunnit allt över sprinterdistans, grym i år.

2. Nu Pagadi
(h4 e. Love You-Noblesse Oblige e. Armbro Kaiser)
11,1ak, 2,2 mkr, 12 7-1-1 - Hög kapacitet och vacker som en tavla.

3.
Maharajah (h4 e. Viking Kronos-Chili Khan e. Giant Chill)
12,3am, 4,6 mkr, 8 5-1-1 - Makalös i Derbyt, ruggigt stark.

4.
Red Hot Dynamite (h3 e. Enjoy Lavec-Sopran Sund e. Viking Kronos)
12,6ak, 4,5 mkr, 14 12-2-0 - Suverän i kullen, enkel Kriterieseger.

5.
Viola Silas (s3 e. Lindy Lane-Iza Silas e. Spotlite Lobell)
12,0ak, 2,1 mkr, 12 12-0-0 - Obesegrad, stenhård slugger med härlig inställning.

6.
Triton Sund (h8 e. Viking Kronos-Jade Sund e. Sugarcane Hanover)
09,9ak, 5,3 mkr, 14 4-4-1 - Vann Olympiatravet på fenomenala 11,1am.

7. Commander Crowe
(v6 e. Juliano Star-Somack e. Mack Lobell)
10,1ak, 3,7 mkr, 13 7-3-1 - Segermaskinen är tillbaks, imponerat under hösten.

8.
Skully Gully (s5 e. Yankee Glide-Aupair Affair e. Pine Chip)
10,2ak, 855 000 kr, 9 5-1-1 Tillbaks efter skada och har imponerat.

9.
Zola Boko (h3 e. Goetmals Wood-Big Blue Kitten e. Pine Chip)
11,6am, 1,9 mkr, 10 7-1-1 - Ruggig hos Langeweg, ser ut som dynamit.

10. Jaded
(h6 e. Express Ride-Enough Is Enough e. Mack Lobell)
09.7ak, 1,7 mkr, 9 3-2-1 - Väldigt ojämn, Elitloppsinsatsen var grym.

***
Sverige...
2-åringar: Många fina prestationer, men Raja Mirchi klart bäst.

3-åringar: Red Hot Dynamite överlägsen i kullen, men stoet Viola Silas är också en riktig kanon och obesegrad i 12 starter. Utlänningarna Main Wise As och Sanawa visade stor kapacitet under Elitloppshelgen. Zola Boko och Marco di Jesolo fenomenala i regi Langeweg. Sergei Hanover och Zyrano Boko är båda under kraftig utveckling. Never Again har på vintern visat att han kan vara en kulltopp, oehört läcker vid två V75-segrar.

4-åringar:
Maharajah är kung i kullen och grymt stark. Nu Pagadi var kolossal i starten innan Elitloppshelgen och har imponerat även senare, dessutom makalöst vacker att skåda. Yield Boko är en underbar typ, men har svikit när motståndet hårdnat. Lavec Kronos ruggig i Sprintermästaren och på Åbergsdagen. Spring Erom har hög kapacitet och är en glänsare på banan. Reven d'Amour snabb men snurrig i huvudet. Glory Southwind är en fin häst på uppgång. Vanessa du Ling inledde och avslutade året bra, stor potential i den långbenta damen. Fransyskan Royale de Crepon underbar under Elitloppshelgen.

Äldre:
Torvald Palema överlägsen i år, åtminstone över sprinterdistans där han vunnit allt. Commander Crowe har kommit tillbaks och t.o.m. spöat Torvald Palema, kanonhöst. Triton Sund vann Olympiatravet, och både Jaded och Sahara Dynamite imponerade i Elitloppet. 5-åriga Skully Gully har kommit tillbaks på ett fantastiskt sätt efter skada. Beanie MM utvecklades kolossalt i somras och är kraftigt på väg uppåt.Forne unghäststjärnan Glen Kronos tände till i maj/juni. I lägre klass finns högkapabla duon Staro Allentown och Iceland, framförallt den senare har utvecklats kolossalt.

***
Internationellt...

Topplista - Prestationer i hela världen
Ruskigt svårt att jämföra hästar i olika åldrar från olika länder... de flesta möts aldrig och listan får tas med en nypa salt. Landmarkeringen sätts utifrån vilket land dom har som sin utgångspunkt, alltså inte var dom är födda.

1. Muscle Hill (USA, h3) - Helt överlägsen i kullen och bland det värsta som setts i Amerika.
2. Meaulnes du Corta (FRA, h9) - Dominant i Frankrike i vintras, vunnit i princip allt.
3. Torvald Palema (SVE, h8) - Fruktansvärda speeduppvisningar i mängder av storlopp.
4. Lucky Jim (USA, v4) - Radat upp segrar på imponerande sätt, tangerat världsrekordet.
5. Ready Cash (FRA, h4) - Dominerat i franska kullen, oerhörd kapacitet.
6. Maharajah (SVE, h4) - Kelgris i Sverige, urstark men något ojämn.
7. Marco di Jesolo (HOL, h3) - Stor och mäktig och med enorm fart i kroppen.
8. Nu Pagadi (SVE, h4) - Vacker och kolossalt imponerande i år.
9. Zola Boko (HOL, h3) - Svenskfödd som tänt till hos Langeweg, ruskiga insatser.
10. Holiday Road (USA, h2) - Dominant i kullen i Amerika, mäktig häst.

Europa
: Meaulnes du Corta
dominerade vintermeetinget totalt och har vunnit rubbet han ställt upp i. 4-årige Ready Cash en av de mest intressanta hästarna som kommit fram i Frankrike på senare år. Hugo Langeweg har en oerhört stark trio 3-åringar i Marco di Jesolo, Zola Boko och Main Wise As.

Nordamerika
: Lucky Jim
är ett monster, obesegrad i 15 starter innan förlusten kom, har sprungit 08,5ak... ännu bättre är 3-årige Muscle Hill, vann Hambot på 08,5ak och är en riktig superhäst. 2-årige Holiday Road ser ut att vara en häst med stor potential.

***

Vinter

Nej, jag tänker inte åka Vasaloppet, i år heller... men jag älskar vintersport.Vackert träd tänker ni... men det är sambons skateteknik som är det intressanta, kolla spåren på vägen! Det är poesi kära läsare.

Tänk om hon knöt skorna med samma precision...... här ser ni däremot spår av perfekt knutna skor.År av minutiösa förberedelser, mil av stenhård träning... vi är redo för Sälen.

Om jag förresten nån gång ska åka Vasaloppet tänker jag åka åt rätt håll, dvs. TILL Sälen. 

***

RSS 2.0