Travkrönika 23/12-2008

Mörkret la sig som ett blött täcke över svenskt trav förra veckan... i dessa trovärdighets- och finanskriser ska nog travsporten vara oerhört tacksam över avtalet med staten. Avtalet som för någon vecka sedan var skamligt och oacceptabelt blev plötsligt bra...


Vilket totalt mörker som sänkte sig över svenskt trav när det i Ekdals debattprogram satt två vittnen och hävdade att Åke Svanstedt använt el (grisfösare) i träning... nu var det inte längre bara rykten utan personer som klev fram och vittnade. Äntligen TV4, äntligen kom ni med konkreta saker till skillnad från ryktesspridningen i (Is)kalla fakta... men i ärlighetens namn var det väl Kalla Fakta-programmet som drog i gång karusellen!?


Tror dom allra flesta som såg programmet uppfattade vittnena som ytterst trovärdiga, men visst är det fullständigt ofattbart att en tränare av Svanstedts dignitet ska ha sysslat med detta... Leif Berg:s kommentar i DN var rätt talande "Det krävs en Silbersky i toppform för att rädda Svanstedt ur det här". I folkets ögon är han redan dömd... men det krävs nog mer för att fälla honom i domstolen.   


För er som vill ha en kommentar från någon annan än en travnörd rekommenderar jag Johan Esk:s lysande krönika... men snälla, läs noga och läs hela. Johan Esk är kanske landets bästa sportkrönikör!


Robert Bergh kallade Svanstedt-historien för ren och skär häxjakt... kan Robban garantera Svanstedts oskuld, eller vad menar han?


I travronden skrevs att Opal Viking borde bli årets häst... var då någonstans, i Italien? Opalen har vunnit lopp utomlands, men i Sverige (och Norden i övrigt) har han inte visat nåt av värde... för mig är han inte ens en kandidat till titeln Årets häst... kolla min nuvarande topplista om ni vill veta vad jag tycker!


Veckan som gått...

Hoity Toity Face har haft en remarkabel utveckling den senaste tiden, först imponerande V75-seger och nu dansade hon runt på 12,6ak på Jägersro och var fullständigt överlägsen.


Treårige löftet Sentielo blåste förbi motståndet på Sundbyholm i fin stil.


Fyraårige hetsporren Quasimodo Face imponerade i ett lunchlopp, 14,3am är starka papper den här årstiden.


Fina prestationer i V75 på Solvalla i lördags av segerhästarna Reveur Sand, Verdi Sund och Hanoi. Däremot såg Commander Crowe trist och trög ut vid sin seger.


Internationellt...

Qualita Bourrbon dominerar 4-årskullen i Frankrike och nu vann hon Criterium Continentale... men hur såg hon ut i travet? Trodde att domarna var snabba att diska orent travande i Frankrike, men det gäller uppenbarligen inte alla!?


Missa inte...

Fortsättningen i Svanstedt-härvan...


Den definitiva topplistan för travåret 2008 som kommer här på travfilosofen.blogg.se så fort året är slut...


***

Ha förresten en riktigt god jul, håll igen med spriten och var snälla mot varandra!


***


Kommentarer
Postat av: Simonsson

Är inte det faktum att man har Silbersky som advokat, det största beviset på att man är skyldig?

2008-12-31 @ 16:03:23
Postat av: Micke

Jag kan tyvärr inte hålla med dig om att Esk är landets bästa krönikör. Han kan hockey och alpint vilket var de idrotter som han följde på TT innan han kom till DN. Dock var Esks krönika om Svanstedt mycket bra tycker jag.

//Micke

2009-01-01 @ 22:17:44
Postat av: travfilosofen

Hej Simon... jag vet inte, men det är väl åtminstone ett tecken på att man ligger risigt till och har pengar. Ha det!

2009-01-01 @ 22:43:23
Postat av: travfilosofen

Tjena Micke! Härligt att du hittat kommentar-länken. Jag läser inte så många sportkrönikörer, men jag tycker han är rätt bra... han är överens med mig om Lagerbäcks rädsla för alla under 30 som exempel :-) Vill du läsa andra (mer insatta?) travbloggar ska du läsa dom på travronden, Ekmark är rätt skojig och Ingvarsson är en skön filur som också tycker Opalen är överskattad. Ha en riktigt bra fortsättning!

2009-01-01 @ 22:48:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0