Barnidrott, miljö och tomtar...

Elitsatsande barn (föräldrar) och miljöhysteri... två diskussioner som visar på hyckleriet i samhället. Och snart är julen här, men är det sotaren eller tomten som kommer?

Ekdahls debattprogram på tv4 med Birro som sidekick är ofta kul, om man gillar debattprogram.

I onsdags diskuterades barnidrott och hycklandet visade inga gränser, föga överraskande pratade alla om barnens egen drivkraft... det är ju lätt för ett barn med föräldrar som tagit OS-guld att ha en egen drivkraft, bara det faktum att dom inte gör revolt och ägnar sig åt nåt helt annat är tragiskt.

Har ingen aning om hur föräldrarna som var med i programmet behandlar barnen, säkert bra eftersom dom ställer upp... men alla idiotföräldrar som inte var med i programmet, dom tittade nog på en annan kanal igår eller hånskrattade!?

Vad säger förresten dom som bestämde att vi skulle borsta tänderna i två minuter och äta si och så många brödskivor, finns inga rekommendationer på antal träningstimmar?

***
Birro är en kul typ med rapp mun och stundtals bra åsikter, men igår ondgjorde han sig över alla bloggare som kastar skit på föräldrar som elitsatsar med sina barn... Birro verkar överhuvudtaget inte gilla att det finns en massa tyckare på internet. Det han helt verkar missa är att han är en av de stora föregångarna till tyckeriet. Han har gjort sig känd som tyckare på tv, radio och i tidningar långt innan bloggandet fanns... att han skriver böcker är inte lika känt, hur många har t.ex. läst en bok av Birro? Inte jag heller kan jag meddela.

Men hela Birros image bygger på inkonsekvens och tyckande åt alla håll, det är honom förlåtet att han ibland kastar sten i sitt egentillverkade glashus. Birro jobbar med känslor, inte rationellt tänkande.

Då är det värre med alla som hånat folk i åratal och sedan vänder på kappan och blir populära för att dom är så kloka... Henrik Schyffert hade en hel show som egentligen var ett enda stort förlåt, men han erkänner i varje fall och dessutom var showen bra. Birros trätobroder Alex Schulman är ett värre exempel, han som tidigare hånat allt och alla och nu plötsligt blivit hela Sveriges myskille... blä.

***
Läste en uppfriskande insändare i NA (Nerikes Allehanda) idag, det handlade om miljöhysteri och skrämselpropaganda... kan inte säga att jag håller med, men det finns en hel del friska poänger och det var kul skrivet. Som det här:

"Massor av folk tjänar massor av pengar på att nästan skrämma livet ur folk. Själva flyger de land och rike runt med sin skrämselpropaganda. Då är det inte tal om att vara "miljösmart". Muppar."

Just "muppar" på slutet var hysteriskt roligt...

Läs hela insändaren här, och kolla alla väntade kommentarer...

Som sagt, det finns en del poänger om man orkar se längre än näsan räcker... att det stundtals är rätt hysteriskt och att hyckleriet är stort håller i alla fall jag med om.

Själv försöker jag värna om miljön, men lite humor har väl aldrig skadat... Skrämselpropagandan kanske växer i vårt samhälle för att vi inte längre får skrämma barnen med att tomten inte kommer och att dom ska se upp för fula gubbar... fast det senare sköter media ganska bra. Det finns helt enkelt ett behov av att skrämmas.

***
Tomten har förresten aldrig funnits... det är sotaren som supit sig full, klätt ut sig och stulit gröt av alla som inte haft riktiga takbryggor på taket. Varför skulle annars skorstenen vara inblandad i tomteriet?

Eller också är det tomten som är utklädd till sotare... ni kanske ska kolla om det blev bättre julklappar efter att takbryggan monterades, jag ska kolla i år.***     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0