Staro Allentown och en sann frälsare...

Nurmos håller på att invadera hela mitt travliv, i onsdags Yield Boko och Red Hot Dynamite och i lördags den ytterst kapable Staro Allentown... till skillnad från prästen i lördags dyker Nurmos upp överallt.

Det mest spännande i helgen var annars att prästen inte dök upp på bröllopet jag var på, sånt trodde man bara hände i filmer? Nu kom det en annan präst och räddade hela föreställningen, så med en dryg timmes försening avlöpte det hela väl. Den tänkta prästen hade missat tiden med 2,5 timme, så det var tur att det kom en frälsare... enligt rykten direkt från en fotbollsträning. Nej, det var inte Zlatan.

Dålig anslutning till bilen har jag hört talas om, men det här var i överkant... hur är straffskalan när man missar starten med 2,5 timme? Å andra sidan kanske tjuvstart hade varit ännu värre!?

***
Hetast i helgen...
Staro Allentown imponerade stort i V75-avslutningen på Hagmyren.

***
Mera trav...
Förutom Staro Allentowns uppvisning på V75 har det inte hänt så mycket på svenska banor i helgen. Okej då, Fakse slog Järvsöfaks i samma V75-omgång.

Däremot har det hänt saker i Kanada... San Pail vann Maple Leaf Trot på 09,8a före Arch Madness, därmed fick Lucky Jim sin segersvit bruten. Har var dock gått gåendes när han galopperade som trea på upploppet. Triton Sund galopperade också.

***
Missa inte...
Att bänka er framför ATG-live eller tv:n imorgon, om ni inte är på plats på Jägersro förstås. Som jag tidigare sagt kommer solen och då vinner Jaded.

Att läsa senaste bloggen på travfans.se... den handlar om Solvalla och folkfester.

***

Semestertider och travfans.se...

Nästan hela semestern på tre veckor var en orgie i sol och värme... men sen har det regnat, rätt skönt... läge för lite mys i soffan och sortering av alla semesterbilder.  

Semester och sommarlov kan vara påfrestande när man har barn... vardagen med fasta tider och lite ordning och reda är ibland rena semestern. Jag har sparat ett par semesterveckor till hösten, känns skönt att ha dom kvar.

***
Semesterbilder från Årjäng, Sund och Strömstad...

   
   


Visst ser det härligt ut... 

***
För övrigt tycker både sambon och jag att vintersemester med skidåkning är trevligare än sommarsemester... det är både sportigare och mer avkopplande. Kyla, snor i skägget (mitt, inte sambons) och kvällar i svettiga långkalsonger (inte bara mina) är helt enkelt mysigare än jakt på skugga, handdukar på tork och krig med insekter.

***
Måste också nämna att jag numera även bloggar på travfans.se, debutbloggen finns här.

***
Ha en fortsatt trevlig sommar och glöm inte att kramas, det är lätt att glömma det i all upplevelsestress...

***

Topptrav på Solvalla...

Topptrav på Solvalla i onsdags i strålande sol under semestertider, det borde vara trångt på publikplats men innehåll lockar inte folk. Jag har en teori om varför.

Två av landets hetaste hästar, Yield Boko och Red Hot Dynamite, startade på Solvalla i onsdags. Båda imponerade storligen och borde locka storpublik, men lågmäld tränare (Timo Nurmos) ger inga rubriker och utan mediahype är inte folk intresserade.

Jag har i min enfald trott att Elitloppshelgen var ett bevis på att bra sport lockar publik, men nu har jag insett att det är folkfesten under Elitloppet som lockar, inte bra sport. Man ska vara där när det händer och är det bara en folkfest på gång spelar det ingen roll varför... det gör mig lite mörkrädd.

Yield Boko gör allting rätt..
Den underbart trevlige Yield Boko matchas försiktigt av Nurmos. Det är derbyt som gäller och i dagsläget ser det oförskämt bra ut. Han springer bara och leker med motståndet... det är snärt i steget och när han klipper med öronen och Björn Goop ler i sulkyn anar man framtida stordåd.


Yield Boko innan loppet i onsdags.

Red Hot Dynamite är en mäktig syn...
I långa E3 fick Red Hot Dynamite sitt genombrott och utvecklingskurvan pekar rakt uppåt. I onsdags travade han kriteriedistansen på 14,4a till synes helt okörd. Den maffige hingsten är oerhört mäktig när han stormar fram. I nuläget finns ingen 3-åring som är i närheten av sonen till Enjoy Lavec.

***
Hetast i veckan...
Snygge Spring Erom övertygade i 4-åringstestet på Sundbyholm i tisdags. I onsdags på Solvalla glänste Yield Boko och Red Hot Dynamite och i torsdags var det oerhört läckre Nu Pagadi som ägde hela Bergsåker.

***
Mera trav...
3-årige Joystick Ribb forstätter övertyga på Färjestad.

Sundbyholms fina V65-tävlingar i tisdags där favoriten Reven d'Amour blev tokhet i 4-åringstestet bäddade för läckre Spring Erom, som vann efter en tuff duell med Noras Bean. I ett annat lopp var Leading Lantern grymt bra.

I onsdags på Solvalla var det inte bara Yield Boko och Red Hot Dynamite som glänste. 3-åriga Di Leva Käll och Bamse Gema imponerade också.

I torsdags på Bergsåker hade Nu Pagadi uppvisning i Norrlands Grand Prix, han ser formidabel ut och händer inget oförutsett har Stig H definitivt en Elitloppshäst 2010.

***
Missa inte...
V75 på Hagmyren i morgon, V65 på Bollnäs på söndag och V65 på Rättvik på måndag... trevliga lopp överlag.

En av årets stora höjdpunkter - Hugo Åbergs - på Jägersro på tisdag... det är V75 med bl.a. Hugo Åbergs och utanför V75 startar Lavec Kronos och Marshland i ett 4-åringslopp och Marco di Jesolo i ett 3-åringslopp. Stor sport och jag har en stark känsla för Jaded i Hugo Åbergs, om det blir bra väder alltså.

***

Premiere Steed och Stochampionat...

Premiere Steed sanslöst bra på Mikkeli och Lucky Jim tog 15:e raka i Kanada. Brott lönade sig i Stochampionatet och Glenn Hysén tillgänglig på arbetsmarknaden.

***
Jan Hellstedt var en frisk fläkt i onsdagens V64-sändning på tv4 sport... ett exempel är förklaringen han gav till varför hästar kan gå bättre i ny regi: "Vid tränarbyte får den nye tränaren lite mer tid att förbereda hästen". Låter hur rimligt som helst, men den förklaringen har jag inte hört från Nilsson och Forsgren trots att dom babblat i tv oavbrutet sen förra seklet.

***
Örjan blev bestraffad för att ha kört direkt ojust mot Annicka i Stochampionatet, efter loppet tyckte Örjan att han och Westholm (kusk till Annicka) fick ta på sig det gemensamt... svagt av Örjan att inte ens kunna erkänna störningen. Örjan vann loppet med Calamara Donna och Annicka fick loppet förstört, och återigen fick vi ett bevis på att brott lönar sig.

Upprinnelsen till händelsen i Stochampionatet var att ingen ville ha dödens, den förbannade rädslan för dödspositionen gör mig illamående. Det sitter en massa mesar på innerspår (vissa i halvspår) och så fort någon attackerar bakifrån kastar sig gamarna ut för att få andra par utvändigt... i alla fall en sak som är bättre med open stretch, men det skulle aldrig open stretch-hatarna erkänna!?

***
Det här är visserligen en travblogg, men att Glenn Hysén skrivit in sig på arbetsförmedlingen måste nämnas... Glenn har tydligen inga pengar kvar efter alla proffsår, hmm... läge för tv4 att testa en parhäst till Benny Haag på onsdagarna. Finns säkert bidrag att söka för den samhällsinsatsen?

***
Hetast i helgen...
Premiere Steed var sanslöst bra på finska Mikkeli, och Minos Vang övertygade stort på Axevalla i fredags. I Nordamerika fortsätter 3-årige Muscle Hill och den något äldre Lucky Jim att övertyga.

***
Mera trav...
Black Gold travade 11,0ak på Åby i torsdags, enligt rapporterna grymt bra. På Örebro var gamlingen Leffe Blanche snärtigare än nånsin när han flög ifrån allt motstånd. 3-årige Action Wind Ås övertygade på Solänget i fredags.

I fredags på Axevalla inleddes trippeltravet med några fina uppvisningar. 3-åriga toppstoet Viola Silas var som vanligt förkrossande bra när hon med sin låga huvudhållning mosade allt motstånd. Lika bra var Indigo Broline vid sitt segerlopp... men kvällens behållning var Minos Vang som från dödens plockade ned Rune US och höll undan för piggt avslutande Skully Gully, oerhört bra prestation av Luddes dansk. Utanför V65 hade 4-årige Västerbo Prestige uppvisning, Flemming Jensen lyrisk över insatsen.

Lördagens V75:a på Axevalla bjöd på hyfsad sport, bäst för dagen var Teaser Elegance som trots dödens vann Gulddebuten och Cash Winning Vita som efter en hård duell kunde tugga ned ledande Jos Cortina. Näst bäst var att vi slapp ännu en jackpot, grattis till alla som fick 36 spänn på femmorna... själv hade jag fyra.

Stochampionatet 2009 blev tyvärr en tråkig föreställning där brott lönade sig och Calamara Donna vann en svag upplaga av Stochampionatet. Dagens mest imponerande vinnare på V65 var Sergei Hanover som säkert avgjorde ett bra 3-åringslopp från dödens för Leif Witasp... undrar om Witasp campade på bortre som vanligt?

***
Axevalla får ursäkta, men helgens prestation stod formtoppade fransyskan Premiere Steed för när hon vann i finska Mikkeli på 09,6ak. Visst är Mikkeli-banan hypersnabb och draghjälpen från tokheta Fama Currit var gynnsam, men Premiere Steed gick ändå två svängar i dödens och var riktigt bra.

***
När det gäller amerikansk travsport är det svårare att bedöma prestationer, men när Lucky Jim tog 15:e raka i försök till Maple Leaf Trot på 09,5ak var i alla fall Amou Ami chanslös. Lika chanslös var Glen Kronos i ett annat försök, Triton Sund kvalade dock in till finalen via en andraplats i sitt försök. 3-årsfantomen Muscle Hill övertygade stort vid överlägsen seger på 09,8ak och lämnade jämnåriga motståndare mil bakom sig, hur ska han kunna förlora Hambletonian?

***
Missa inte...
4-åringstestet på Sundbyholm på tisdag, som jag nämnt tidigare, med mängder av fina hästar... vet inte vem som vinner (det vet jag i och för sig aldrig), men snyggast är Spring Erom.
***
Onsdagens V64:a, åter på Valla, där Nurmos luftar Yield Boko och Red Hot Dynamite.
***
Norrlands Grand Prix på Bergsåker på torsdag med Nu Pagadi som dunderfavorit.

***

Rykten är inte kul...

Zola Boko sjukt bra i ny regi, vad gör Stall Langeweg med hästarna? Har vi rätt att undra och sprida tvivel för att det finns gamla dopingdomar och rykten? Vilket ansvar har jag som bloggare?

Zola Boko debuterade för Langeweg efter två veckor i stallet och var kusligt bra, 12,7am i överlägsen stil... det går visserligen fort på Jägers men intrycket var snuskigt bra och man undrar vad Langeweg har för hemlighet? Marco di Jesolo, Main Wise As och nu Zola Boko... har ni en 3-åring är det bäst att sätta den i träning hos Langeweg.

Alla rykten (anklagelser) om Langeweg, Svanstedt m.fl. har tyvärr förstört en del av tjusningen med trav. För mig personligen var Elitloppet 2006 (1:an och 2:an diskade för doping) ett knivhugg i ryggen.

Hur mycket jag än hatar fusk är det ännu värre om oskyldiga pekas ut... så nånstans får man vara jävligt försiktig med anklagelser om man inte har rejält på fötterna.

***
Hetast på travfronten...
Förstås Zola Boko, och riktigt imponerande var även Giddson på Vaggeryd.

***
Mera trav...
Timo Nurmos tog sex stallsegrar på Solvalla i onsdags... V64:an kördes samma dag på Vaggeryd och Giddsons uppvisning på 11,7ak var riktigt imponerande.

Glömde förra gången att nämna Erik Berglöfs nya talang - 3-årige Joystick Ribb - som förra torsdagen hade uppvisning på Färjestad... vann med 40 meter och imponerade stort.

***
Missa inte...
Axevallas trippeltrav som kör igång idag med fina kvällstävlingar... Viola Silas, Indigo Broline och Skully Gully är några av alla fina hästar som visar upp sig. På lördag kör Axevalla V75, och jag fortsätter tjata om Device (V75-7). Söndagens Stochampionat är öppet, men är Looking Flashy lika bra som i kvalen blir hon livsfarlig.

Att bevaka försöken till Maple Leaf Trot som går av stapeln i Kanada på lördag... Glen Kronos, Amour Ami och Triton Sund gör intressanta starter.

St Michel Race på finska Mikkeli i helgen... segertid under 1.10?

Sundbyholms årliga derbytest på tisdag, topphästar rakt över.  

***

Skitväder och mäktige Marco...

Efter all sol och värme har vi nu fått vår beskärda del av svenskt regn, det kommer säkert mera... men med Hugo Åbergs-kvällen kommer solen åter, var så säkra!

Hetast i veckan utan tvivel Scarlets Aino som fick en välförtjänt seger i Årjängs Stora, och så makalöst läcker han är när han borrar ned huvudet och rusar i ledningen. Jag gillar Iceland också, visst är han frapperande lik pappa Scarlet Knight när han bombar fram med låg huvudhållning!?

Apropå het, ni såg väl Marco di Jesolos uppvisning i söndags på tv4 från Jarlsberg!? Hugo Langeweg Jr har jämngamle Main Wise As i stallet också... håll i hatten alla konkurrenter!

Till helgen missar ni inte Axevallas trippeltrav, en av travets pärlor... har ni aldrig varit där ska ni absolut prioritera sommarens travhöjdare.

Apropå skitväder och Stochampionat så är mitt favoritminne från 1988 (så gammal är jag) när Gina Roy och Stig H Johansson vann loppet i riktigt grisväder, det var så blött att det inte gick att vistas utanör öltältet. Ni vet väl förresten att Gina Roy är mamma till Torvald Palema!? Regina Roy som var mamma till Gina Roy (och alltså mormor till Torvald) var förresten också en stjärna. Ibland faller inte äpplet... ja ni vet.

Har svårt att smälta Looking Flashy, ingen visad form och riktigt tuff resa och sen bara går hon undan i kval till Stochampionatet... var det barfotabalansen månne?

***
Övrigt på travfronten...
7-årige valacken On The Top har comebackat med två imponerande vinster, i fredags på Gävle blev han utsatt för toktryck men var ändå helt överlägsen.

Stochampionatskvalen blev inte alls som förväntat med favoritparader. Visserligen vann Calamara Donna och Annicka på det sättet, men sen kom det rejäla skrällar i Looking Flashy (osannolikt bra) och Sweet Rockbank. Mystical Ann spurtade till seger och i sista kvalet svek mina favoriter Quassia Lascaux och Vanessa du Ling och segern gick där till Estepona. Känns vidöppet i årets Stochampionat och jag har ingen aning vem som vinner.

Jag lider med Årjäng, skitväder i år igen. Men bra sport var det i alla fall... speciellt Iceland (het i ledningen och ändå enkel seger) och Årjängs Stora-vinnaren Scarlets Aino (rusade som vanligt undan i spets) imponerade. Sen går det inte att komma ifrån Björn Goop och Örjan Kihlström som tog två segrar var, lysande kuskar båda två men komplett olika i stilen.

Topptrav på norska Jarlsberg i söndags, och dagens prestation stod 3-årige Marco di Jesolo för när han i överlägsen stil vann Ulf Thoresens Minne. Mycket mäktigt intryck och avslutningen sista 500 imponerade stort. Får väl också nämna Sverigebekantingen Cromwell som utan skor var riktigt bra.

***
Missa inte...
V64-cirkusen som på onsdag drar till Vaggeryd.

V65 på Örebro på torsdag... jag har ett roligt drag i andra dubbeln, nr 3 Mundic Hanover.

Axevallas trippeltrav fredag-söndag... en av årets stora folkfester.

***

Costello och Smokey...

Elvis Costellos tv-show som nu gått på lördagar flera veckor är i dagens ytliga mediavärld verkligen annorlunda... ett 50 minuters intervjuprogram med en person där man diskuterar detaljer i deras musikaliska liv är inget annat än fantastiskt nördigt.

Elvis Costello är min stora idol och när han gästas av andra legender, som igår av den makalösa Smokey Robinson, blir det magi. Smokey Robinson hade en fantastisk röst och skrev mängder av grymma låtar... utan tvivel min Motown-favorit.

Hur kan man förresten vara så cool som Smokey Robinson... när jag ser och hör Smokey funderar jag allvarligt på att gå igenom hans verk och revidera min topplista på musik.

***
Även programmet med Lou Reed var intressant och Costellos program är att betrakta som historiska musiklektioner. Programmet kan förresten i sig bli historiskt.

Sen har jag läst tv-krönikörer här i Sverige som förvånats över Costellos proffsighet som intervjuare... men kära nån, han har ju varit stand-in för David Letterman. Dessutom har han i alla tider glänst med sin verbala genialitet och nyfikenhet, så det är väl inte speciellt förvånande att han klarar även det här galant.

***
Har ni inte sett programmen ska ni göra det... ni kan läsa om hela programserien här och även se repriser.

***

"Halvårsrapport", trav 2009

Halvårsrapporter brukar vara fram till sista juni, men den här "halvårsrapporten" gäller fram till 7 juli... så kan det gå ibland.

Eftersom jag jobbar med statistik ska jag också komma med en prognos... Yield Boko toppar listan vid årets slut och seglar upp som en favorit till Elitloppet 2010.

***
Topplista - prestationer på svensk mark
Elitloppshelgen har stort genomslag på listan, 7 av 10 imponerade just den helgen.

1. Torvald Palema (h8) - Elitloppsseger och 3:e-plats i Olympiatravet, superspeedig.
2. Triton Sund (h8) - Vann Olympiatravet på fenomenala 11,1am, vass även i Elitloppet.
3. Jaded (h7) - Ruskigt bra i Elitloppet, riktig hårding och snabbast i Sverige någonsin.
4. Lavec Kronos (h4) - Ruskigt fin i Sprintermästaren, bra även innan.
5. Reven d'Amour (h4) - Ruggig i 4-åringseliten, bra även innan.
6. Royale de Crepon (s4) - Imponerade under Elitloppshelgen, maffig fransyska.
7. Sahara Dynamite (h5) - Knölig aktion, men grym i elitloppsförsök.
8. Glen Kronos (h6) - Äntligen... tidigare talang som imponerat i två segrar på bra tider.
9. Yield Boko (h4) - Underbar travare, 11 segrar på 12 starter... ser oslagbar ut.
10. Nu Pagadi (h4) - Strålande i år, senast bollade han med Maharajah.

***
Sverige...
3-åringar: Magert bland dom "svenska" än så länge, utlänningarna Main Wise As och Sanawa visade stor kapacitet under Elitloppshelgen. Finska Lisas Big Boy har imponerat och Red Hot Dynamite var grym i långa E3.

4-åringar:
Yield Boko
är en superindivid, liksom ibland Maharajah. Vanessa du Ling bäst bland stona och fransyskan Royale de Crepon en potentiell världsstjärna. Reven d'Amour har alltid varit kapabel, och i 4-åringseliten var han helt grym. Knockout Rose är ingen glänsare, men Kungapokalen och Ina Scots Ära är tunga titlar. Nu Pagadi var kolossal i starten innan Elitloppshelgen och har imponerat även senare. Lavec Kronos ruggig i Sprintermästaren.

Äldre:
En avsevärd nivåhöjning från di svenske i år... Triton Sund och Torvald Palema vann Olympiatravet och Elitloppet, och både Jaded och Sahara Dynamite imponerade i Elitloppet. Forne unghäststjärnan Glen Kronos har i maj/juni svarat för två uppvisningar som gett gåshud. I lägre klass finns högkapable Staro Allentown.

***
Internationellt...
Europa: Meaulnes du Corta har dominerat vintermeetinget totalt och vunnit rubbet han ställt upp i. 4-årige Ready Cash en av de mest intressanta hästarna som kommit fram i Frankrike på senare år. Igor Font, Russel November och Torvald Palema har vunnit storlopp i Norden.

Nordamerika
: Lucky Jim
obesegrad i 14 starter och har varit riktigt bra... 3-årige Muscle Hill kan vara en ny superstar.

***

Ludde och vit vecka...

Lavec Kronos vann Sprintermästaren i suverän stil på nya löpningsrekordet 10,7ak, Ludde var påtagligt rörd och är en sån där skön typ som jag verkligen unnar att vinna stora lopp.

Ludde ryckte skorna av Lavec Kronos till finalen och fick exakt det svar han ville ha, rätt hårt utgångstempo och sylvass avslutning lämnade konkurrenterna rejält på efterkälken. Gå ut hårt och öka brukar vara ett vinstgivande recept.

Hetast på travbanorna i övrigt har varit Nu Pagadi (lekte med Maharajah) och Ecco Flax (plättlätt från dödens på V64). Internationellt är det märkligt hur Lucky Jim utvecklats, 14:e raka togs nu av den tidigare mediokre jänkaren.

Strömstad, travmuséum och vit vecka...
Själv har jag haft en vit vecka, ingen alkohol och knappt något trav... nu ingår inte travet (eller frånvaron av trav) i den vita veckan, men ändå. Spel och sprit brukar betraktas som laster så lite hänger det kanske ihop!? Strömstad i högsommarvärme är inte fel det heller.


Solnedgång i Capri norr om Strömstad... jag tror faktiskt det heter Capri!?

Höll på att glömma det viktigaste... på resan till Strömstad gjorde jag ett besök på travmuséet i Årjäng (banan som var en viktig del av min uppväxt). Köpte några böcker och hittade gamla Årjängsprogram i biblioteket, fantastiskt dokumentation i biblioteket förresten.


Vy över litografier och gamla vagnar på muséet.

Nu har jag sett Nordiska travmuséet och kan planera ett besök på det "riktiga" travmuséet i amerikanska Goshen.

***
Övrigt på travfronten...
3-årige Clouds Above imponerade på Solänget förra måndagen. Prince Scorpio är riktigt på tårna och sprang 12,6ak på Visbys sommaroval. Brorsan och jag brukade hälla potatismjöl på hockeyspelet för att pucken skulle gå snabbare... det verkar vara något liknande på travbanorna i Sverige, det går kusligt fort. Jägersro förra tisdagen t.ex. då tiderna var osannolika i lopp efter lopp. Bäst var nog Filippa Balance som trots toköppning höll undan på 12,2ak i låg klass.

Lindesberg hade V64:an förra onsdagen och bra prestationer fick vi se av bl.a Finders Keepers (inget motstånd men såg fin ut) och Red Chili Leaf som vann enkelt trots tuff öppning.

Sprintermästaren i härligt solsken är en höjdare och i år fick vi se en riktigt bra segrare i Lavec Kronos. Bra prestationer även av tvåan Wood Laday, försökssegraren Yanantin Boko och Reven d'Amour. Stosprintern i fredags vanns av överraskningen La Bella Vita på fina 11,5ak, men moralisk vinnare var Bring Me Luck US som var trea trots två svängar i tredjespår. I fredags tog Viola Silas sjätte raka och imponerade igen, landets bästa 3-årssto? V75:an i lördags höll bra klass utan att vara himlastormande, men en häst som Spring Erom är alltid kul att se... underbar aktion på den här 4-åringen som blir intressant att följa.

i söndags vann Bob Hope storlopp i Finland... med Jorma Kontio, välkommen tillbaks Jorma. I Amerika imponerade Explosive Matter (den enda som möjligen kan hota Muscle Hill i Hambletonian). Lucky Jim tog 14:e raka på 09,5ak och var enligt rapporterna ruskig.

Carmel tog första årssegern i söndags och imponerade.

I förrgår var det topptrav på Bollnäs, åtminstone skulle det bli det... men både Maharajah och Sahara Dynamite åkte på pumpen. Att Maharajah fick stryk var inte oväntat när han fick gå utvändigt om topphästen Nu Pagadi... 1.16 första varvet är inget för Maharajah, Nu Pagadi var smått överlägsen.

V64 på Åmål igår och hästen för kvällen var tveklöst Ecco Flax som vann från dödens på mycket bra sätt.

***
Missa inte...
Uttagningarna till Stochampionatet på fredag... brukar vara oerhört tråkiga lopp med favoritparader. Quassia Lascaux är min vinnare av Stochampionatet i år.

Årjängs stora sprinterlopp på lördag som alltid är en folkfest.

Topptävlingarna på norska Jarlsberg som även är V65 på söndag... bra lopp överlag men framförallt Ulf Thoresens Minne är ett riktigt kanonlopp.

***


RSS 2.0