Nu drar vi till Paris...

Nu är hösten i Sverige på allvar och uppmärksamheten kommer mer och mer att förflyttas till Frankrike och Vintermeetinget som drar igång till helgen.

Efter framgångarna i Frankrike på senaste tiden och svenska hästars succé i Norden under året är förväntningarna större än på många år inför Vintermeetinget. Men vi ska inte glömma att grodätarna kommer laddade till tänderna när det vankas storlopp... i februari/mars när vi summerar får vi svaret.

Är förresten Ready Cash fräsch tror jag han vinner Prix d'Amerique... hoppas Nu Pagadi och Maharajah prepareras för den stora drabbningen, då blir det ruggigt spännande. Men glöm inte Meaulnes du Corta.

***
Hetast...
Local Conch och Trade East i V75-finalerna på Gävle.

***
Mera trav...
Regine d'Inverne imponerade på Umåker förra måndagen. Förra tisdagen på Jägersro var 3-årige Sebastian K riktigt vass, och samma tävlingsdag glänste Copper Beech vid enkel seger.

Onsdagens V64:a kördes i uselt väder och det bästa under dagen var 2-årige Pele DK som imponerade i händerna på Jan Nordin, Nordins första seger på Solvalla sedan återkomsten. I torsdags på Åby sprang 2-årige Argwintina 15,9k på bra sätt.

V75-finalerna på Gävle höll bra klass... bäst var Trade East, Marshal Hackstable och Local Conch.

***
Missa inte...
Livesändningen på tv4-sport i morgon... riktigt intressanta lopp, bl.a. Kriterie- och Oaksrevansch.

V65 på Örebro på torsdag med fina 2-åringar, 4-åringar och snabblopp med bl.a. Dig For Dollars och comebackande Artistic Ås.

V75 på Jägersro med flera fina lopp... kan bli bra pengar den här gången.

Prix de Bretagne, första B-loppet av fyra, till helgen där Meaulnes du Corta återkommer.

***

Kommentarer
Postat av: Grodätarn

Nu har ju både skuttburken Maharajah och 200-meterslöparn Torvald backat ur... lika bra det, den ena hade troligen blivit diskad för orent trav och den andre hade fått mjölksyra vid första uppförsbacken.

2009-11-22 @ 22:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0