Travblogg 3/3-2010

Åsajerven, trista och kalla travtävlingar samt dokusåpan ”Svanstedt” har dominerat två iskalla veckor i svenskt trav… jag längtar till våren och Triton Sunds årsdebut ikväll. 

Mycket snack om Lähdekorpis s.k. bojkott av Åby… Kari bojkottade inte Åby, han valde hockey. Men det går rykten om att Kari vill ändra reglerna så att man inte får åka bakom målet, det är orättvist enligt Kari. Dessutom vill han enligt samma grumliga källor att Brynäs ska få ha två lag med i samma match. Vet inte om ryktena stämmer, men det skulle inte förvåna mig.

Hetast…
Norska kallblodet Åsajerven (h8 e. Järvsöfaks-Sindy Vinter e. Atom Vinter) som i V75 på Bergsåker visade upp kusliga speedresurser.

Mera trav…
V75 på Bergsåker blev Örjans dag, fyra segrar och finast i hans segerskara var Go On Pale som vann Guld enkelt. Men dagens häst var utan tvivel Åsajerven, troligen bästa kallblodet som finns just nu… Wollebaek väntade och väntade och när spurten sattes in small det bara till, jisses så överlägsen han var. Äntligen ett litet vårtecken, och den här kyliga vintern var det givetvis ett kallblod som stod för vårtecknet.

- Lovande Zyrano Boko årsdebuterade med seger på Solvalla.
- Kapable Robin K imponerade på Jägersro.
- 3-årige Amaru Boko (h3 e. Coktail Jet-Sue Boko) övertygade på Sundbyholm.
- Elins Pride imponerade i comebacken på Bergsåker.
- Magic Space fin i årsdebuten på Romme.
- Lewis OM visade klass på Jägersro, hög kapacitet på den här pållen.
- Earl Tilly vann direkt på Halmstad efter sju månaders frånvaro.

V75 på Axevalla och Bobtail imponerade med dödensseger i Guld… annars går omgången till historien för att en ensam vinnare tog hem 63 miljoner på sju rätt.

- Ravage du Lys vann ett långlopp i överlägsen stil på Solvalla, Harper Hanovers?
- Handsome Face glänste i snöyran på Örebro.
- Latitud och Elvira E övertygade på Romme.

Internationellt…
Långloppet Prix de Paris gick till Private Love (s7 e. Goetmals Wood-Amour d’Aunou e. Speedy Somolli), toppstam på den hästen… kolla själva i Blodbanken.

- Tyske segermaskinen Bentley Sun tog 30:e raka på Berlin-banan Karlshorst.
- Lisa America vann på fantomtiden 11,3am i Milano, hur bra är hon?

The Best Madrik (h3 e. Coktail Jet) skrällde i Criterium des Jeunes på Vincennes. Det har varit kallblodslopp på Vincennes också, och Odin Tabac får efter en andra- och förstaplats betraktas som kallblodskung på Vincennes 2010.

Missa inte…
V64 idag på Solvalla… stjärnhästen Triton Sund gör årsdebut. Även i övrigt lite småintressanta lopp, det är som vanligt i mars det börjar hända saker.

V75 på Jägersro i mars brukar vara ett av de första vårtecknen, vi hoppas på det i år också… nu på lördag kör dessutom Tipslördag (med livetrav) i gång.

***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0