shitmydadsays.com

Det är många som anser att jag är en pessimist, herregud det är inte jag som blir deprimerad för att det vänder och blir mörkare vid midsommar, det är ren fakta. Dom s.k. optimisterna är enligt min mening dom sanna pessimisterna, det är dom som måste framtvinga allt bra för att dom annars går under av depression, dom klarar inte av negativa saker, vi som är riktiga optimister skrattar åt eländet...

Apropå nåt helt annat och ändå inte ska ni kolla in den här sidan... massor av helt oförglömliga citat, ta den här bara som anknyter till mitt resonemang om pessimism/optimism:

"No, I'm not a pessimist. At some point the world shits on everybody. Pretending it ain't shit makes you an idiot, not an optimist."

Citaten på den här sidan blev så populära att det blev en hel bok, huvudpersonen själv kommenterade givetvis det också:

"Your mom just ordered 35 copies of your book. I'm not paying for one. Fucking. Copy. Mine's free." http://shitmydadsays.com/book

***

Beyaz

Eftersom ingen nödgades svara på min undran om gamla klassikern Beyaz fick jag helt enkelt ta reda på fakta själv... fakta och fakta, det här stod i alla fall på Wikipedia:

 

***

Beyaz var ett vitt vin som såldes av Systembolaget. Vinet buteljerades av Vin & Sprit, hade sitt ursprung i Turkiet, och namnet betyder på turkiska just "vitt".

Vinet var inget för finsmakare utan tillhörde de absolut billigaste flaskorna i sortimentet. Smaken har beskrivits som "Halvsött, odrickbart med smak av wellpapp och sur disktrasa."[1]

 

***

Disktrasa... det har jag inget minne av. Å andra sidan är minnesbilden lite grumlig från den tiden.


***


Sport, sport och åter sport...

Bara sport, bara sport, bara massor utav sport... det är hockey-VM, CL-final och fotbolls-VM om några veckor. Snart spyr jag, och då är jag ändå i grunden sportintresserad.

Tur att jag köpt biljett till Peace And Love i Borlänge... Hives, Kooks och Patti Smith och massor av andra kanonband. T.o.m. sambon ska med, hörselproppar är inhandlade, fattas bara att det regnar, egentligen har man passerat bäst före datum för musikfestivaler, men ibland har man inget val.

Apropå sport och musik, läs Fredrik Strages mäktiga inlägg om sambandet mellan musik och sport... har ni inte humor, låt bli att läsa.

En stilla undran... finns Beyaz (osäker på stavningen, uttalas Bäjjass) kvar? Vore synd om den klassikern gått i graven...

***

Mor och far...

... jag hoppas inte ni missat att jag har en till sida, det är där allt om trav finns. Klicka på länken nedan så kommer ni dit, och så sparar ni länken sen !!!

Travfilosofens blogg

***


På fotosafari...

   

Mycket pinnar och skräp i vägen, men på det hela taget får man vara rätt nöjd ändå.

***

Rapport från Facebook...

Det händer inte speciellt mycket i min Facebook-värld, inser att man måste vara mer aktiv om man vill få ut något av det. Men det är en balansgång, ett aktivare facebookande kan dra ned mig i smutsen. Det gäller att vara försiktig, hålla isär Facebook och verkligheten... tror det är lätt att förledas tro att det faktiskt är på riktigt.

Noterade förresten att jag har 43 vänner, kan det verkligen stämma? Vissa jag känner har några hundra, vad har jag gjort för ont som bara har 43? Å andra sidan är jag imponerad att jag har så många, det hade jag inte innan jag gick med i Facebook... så lite effekt har det haft. Det roliga är att dom flesta jag betraktar som vänner inte är med, alltså har jag runt 45 vänner. Inte så illa.

Dessutom är det bra för oss som tycker fönstertittande är lite väl magstarkt, man får lite insyn i folks liv utan att begå lagbrott... det är väl egentligen det man vill, glutta lite i fönstret. Men det ska vara lagom, får inte bli för personligt, det orkar man inte riktigt. 

Har en känsla av att jag inte riktigt är accepterad på Facebook, har ingen bild på mig själv i profilen... fast det har jag i och för sig, men inte ansiktet, foten. Det heter ju trots allt Facebook, lite som att använda händerna i fotboll... eller snarare inte använda fötterna. Tror jag ses som en liten fuskare, en som deltar lite i smyg, en som tar men inte ger.

***

Volvo S80

Jag har varit osynlig, men vad gör man när räkningarna ska betalas, S80:n tankas och alla i familjen kräver den bästa råvaran på matbordet? Man jobbar arslet av sig förstås!

En kompis hävdar vildsint att ägare till Volvo S80 är kraftigt överåriga jämfört med andra bilägare. Det är möjligt att han har alldeles rätt, men jag vet i alla fall en sak: Man jävlas inte med S80-ägare...Kolla här hur det kan gå... trots ett digert utredningsmaterial är åldern på den här S80-ägaren okänd.

***


Jag fattar ingenting?

Nog vill man tro att kroppens olika beståndsdelar fyller någon funktion, att det finns en logisk förklaring till att vi har ben, armar och annat smått och gott!?

Men varför får vi män, när vi blir äldre, en massa hår i näsa och öron? Finns det någon som har en vettig förklaring till det? Och varför blir vissa flintskalliga, är dessa män ämnade för nåt annat än dom som har hår på hjässan hela livet?

Själv har jag en stor näsa som är full med hår... jag vill veta varför?

***

RSS 2.0