Vilka intressen är okej?

Jag har ju alltid varit intresserad av trav, bara att titta på travhästar som springer skänker mig en stor glädje. Trots att hästar är bra mycket ståtligare än människor, har flera ben och springer mycket snabbare verkar det suspekt för många att man tycker om att titta på trav fastän man inte spelat… varför är det så? Det är ju ingen som blir ifrågasatt för att dom tittar på friidrott, ni vet människor som springer på en rund bana… ungefär som trav fast mycket tråkigare.

Det finns faktiskt fågelskådare som finner mitt travintresse lite bisarrt... jo det är sant, fågelskådare!?

Dessutom ska man välja sina intressen så man inte blir betraktad som oduglig i det lutheranska klimat vi lever i. Att ligga i soffan och läsa eller lyssna på musik är alltså inte speciellt smart. Nej, det är bättre att skapa nånting som syns… man förefaller så flitig och kreativ då. Det spelar ingen roll att man målar eller bygger något som är helt meningslöst och fullständigt oanvändbart, bara man gör något med händerna som går att ta på… det är viktigt att det går att ta på.

Att spela korpfotboll med kompisarna anses inte så kreativt, det går inte att ta på och dessutom är ju sport bara en lek. Ska man ägna sig år sport ska det helst vara ett långt, tråkigt och riktigt utdraget lidande för att omgivningen ska vara imponerad… typ Vasaloppet. Detta kraftprov kan man hasa sig igenom hur som helst och ändå bli betraktad som ett idrottsligt fenomen… men, bara man inte har roligt för då gills det inte.

Personligen tycker jag nog att vi ska skita i vad andra tycker, gör något av ditt liv som du blir lycklig av… passar inte galoscherna för omgivningen kan dom byta omgivning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0