Lord Capar och Örjan...

Hetast just nu...

Åke Svanstedts storslam i Olympiatravet, Exploit Cafs fantastiska Elitloppsseger, Skully Gullys förkrossande seger i 4-åringseliten för ston, Commander Crowes segersvit som bara växer, Lie Detectors imponerande triumf i Drottningens pokal och Maharajahs tårdrypande uppvisning i långa E3 är några minnesvärda ögonblick i svenskt trav 2008... men frågan är om inte Lord Capar och Örjan Kihlström är de som imponerat mest på mig?

Idag vann Lord Capar Ulf Thoresens Minne och såg ut som världens bästa häst, det är han inte men så bra han såg ut! Lord Capar har imponerat i alla starter och det ska bli oerhört intressant att se honom möta Maharajah. Treåringen Maharajah har haussats, med rätta, för sin imponerande E3-triumf... men räkna inte bort Lord Capar än.

Örjan Kihlström kör med ruskig känsla. Han har hög lägstanivå och är fruktansvärt effektiv när det gäller stora lopp. Han kan vara världens bästa kusk? Gissa vem som kör Lord Capar och Maharajah...!? Plåt-Sven, stålmannen från dalom, lär dock få hitta en annan kusk när/om stjärnmötet äger rum.

Om 3-åringskullen ser bra ut på stjärnhimlen är det mera tveksamt när det gäller 4-åringskullen, de bästa är födda i Amerika, och det är väl egentligen bara Sahara Dynamite som har den där riktiga stjärnstatusen.

Om 4-åringarna är tveksamma råder det ingen tvekan om den äldre eliten... den är svag (om än bred) och har saknat en riktig stjärna sedan Gidde Palema drog sig tillbaka. Commander Crowe är förhoppningsvis undantaget, han ser åtminstone oslagbar ut, men han har ännu inte mött världseliten... missa inte Jubileumspokalen den 9 augusti när första mötet sker!


Missa inte..


Eskilstunas 4-åringstest körs på tisdag och har som vanligt har ett mycket bra startfält, Quarcio du Chene och Wellino Boko i en duell över lång distans smakar verkligen mumma. Kom ihåg att det brukar skrälla i just det här loppet... Qato Quattro, Latitud och Iceland (Örjan!) lurar i vassen.

Stochampionatshelgen på Axevalla är mindre än en vecka bort... ladda kylväskan och njut av underbart sommartrav!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0