Travkrönika 11/11-2008


Commander Crowe lekte hem segern i guldfinalen, han är oerhört stabil och verkar inte påverkas av vare sig väder eller banförhållanden... men hur går det när han ställs mot de bästa i Europa? Tänk om man för ett ögonblick fick drömma om ett möte mellan Commander Crowe, Exploit Caf och Deweycheatumnhowe... lär aldrig hända, men vilket drömmöte det skulle vara!!!

Det är mycket dystra tongångar just nu... i Italien har ekonomin varit i kris ett tag och i Sverige verkar sportens förhandlingar med staten gå riktigt negativt. Vi får se hur det går, men krisrapporter börjar man bli van med inom travet.

Då är det mycket roligare att bläddra i "100 years in Harness"... en bok full med läckra bilder från amerikansk sulkysport under 1900-talet. Det som alltid förundrat mig är varför vi i Sverige inte har arenor som den här... det måste ha varit ruskigt häftigt på den tiden såna här arenor var fullsatta. För er som inte känner till det kan jag meddela att trav var stort i Amerika på 60- och 70-talet.

Glömde i förra krönikan att påminna om alla bilder från Breeders Crown på Sundbyholm... här kommer länken till min egen hovfotograf.

Veckan som gått...
I måndags tog Erik Berglöf en fyrling på Färjestad, är den glade värmlänningen på gång igen?

Gift Kronos är en läcker travare, och i ljusa stunder riktigt vass... i tisdags hade han en sån dag och var förkrossande bra vid smått överlägsen seger. En som däremot varit en besvikelse sen han kom till Sverige är Milord de Melleray, perfekt resa den här gången och stinglös till slut.

Don Ariel vann på V64 i mycket fin stil.

Lördagens V75-finaler på Gävle bjöd på bra sport trots det dåliga banunderlaget. Commander Crowes lekstuga i guldfinalen var höjdpunkten tillsammans med Järvsöfaks uppvisning i 180:e segern. Men Teaser Elegance rökare på bortre långsidan var också en höjdare, liksom Livi Barcelonas kämpaseger i silver-finalen.

På Solvalla i söndags visade Plåt-Sven upp en ny fin tvååring... Baron Lux visade fin inställning och räknas i kommande uppfödningslöpning. Treårige It´s A Face svarade för en läcker svepning på bortre lång... lovande häst.

Internationellt...
Opal Viking vann Nationernas Pris... men i sanningens namn är det en gång så statusfyllda loppet numera sämre än en vanlig gulddivision i Sverige.

Fyraårige Island Effe stod för en strålande prestation i Frankrike... "... ingen jag kört har varit så snabb i 500 m", kommenterade tränaren Fabrice Souloy.

Unghäststjärnan Prince de Charme har hittat stilen i Norge.

Elitloppshästen Kito du Vivier hittades död i sin box i fredags morse.

Missa inte...
Kval till Europaderbyt i morgon på Solvalla... fina fyraåringar och kullettan Sahara Dynamite förstås den mest intressante.

V75 på Kalmar... ingen kanonklass, men jag ser ändå fram emot Gift Kronos i guld och Frillan Filiokus i stoloppet.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0