Nu Pagadi sagolik...

Nu Pagadi är definitivt vackrast i landets elit, och efter onsdagens uppvisning kanske han även måste betraktas som den bäste? Rättegången mot Svanstedt är däremot sorglig...

Det är synd att man inte kan få glädjas åt Nu Pagadis uppenbarelse utan att nämna den tragiska rättegången mot Svanstedt. 

Experter (veterinärer) på området grisfösare säger att man visst kan få en "positiv" effekt av ström och att man inte alls behöver se vilka hästar som råkat ut för den vidriga behandlingen... men Stig H och Tarzan verkar ha en annan erfarenhet, undrar var dom fått den i från? 

Samtidigt som rättegången mot Svanstedt är i full gång strömmar (ursäkta ordvalet) hästarna in till stallet och i tisdagens Travronden uttrycker de nya tränarna sin beundran över Åke Svanstedt som tränare... inom travet verkar all uppmärksamhet vara bra.

Nej, han är inte dömd... men nog är det märkligt att inte fler tvivlar.

***
Hetast...
Nu Pagadi i fullständig särklass denna vecka.

***
Mera trav...
Wiona och City Hall var båda riktigt bra på Färjestad. Having Said That gjorde en bra insats på Jägersro vid enkel seger.

Nu Pagadi var sagolik på Solvalla i onsdags, piggt på bettet utvändigt om Yield Boko och över upploppet lämnade han allt motstånd och kom i mål på strålande 12,3am... en fantastisk insats av den vackra hingsten efter Love You. Nu går han till Frankrike för storloppet Criterium Continentale, men det lär knappast bli Prix d'Amerique för honom heller.

V64:an på Solvalla bjöd även i övrigt på toppsport... Honest Prayer speedade sylvasst i 3-åringsloppet, i stoditot imponerade orutinerade Vitesse d'Inverne efter tuff resa och i stoloppet för 4-åringar var Target Hoss mycket bra från dödens.

I torsdags på Åby var Insect Face och Arras de stora glädjeämnena. På Bergsåker i fredags var Latitud riktigt bra när han drog hårt i ledningen och kom hem på fina 12,1ak.

Uppfödningslöpningen i lördags vanns som väntat av Raja Marchi, sonen till Viking Kronos var helt överlägsen och blir intressant att följa. I övrigt på V75:an kan nämnas Global Investment som vann Guld i bekväm stil, och duellen mellan Trade East och Chimall TT... Trade East vann, men båda gjorde riktigt bra insatser.

***
Missa inte...
Big Noon-pokalen i morgon på Solvalla, ett kul lopp... vinner Copy Tooma?

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0