Travblogg, 24/12-2009

Jag går mot strömmen... gillar open stretch, avskyr jackpot och anser givetvis att ström i arslet på hästar är djurplågeri.


Sundbyholm i april 2009.

Åby behåller open stretch, och det är ingen hejd på besvikelsen hos landets travtyckare... jag gläds åt att det fortfarande finns en travbana som vågar gå mot strömmen, och hävdar dessutom att Åby är årets bana. Min uppfattning är att det tävlas mer på Åby än t.ex. Solvalla och Jägersro. I lördags på V75 vann bara en från open stretch och åtminstone två från kön... har även tidigare noterat att det minsann inte alls är svårt att vinna bakifrån. Lähdekorpi får läsa på eller kanske träna hästarna bättre.

Jackpot ger kulor till travet, men det är orättvist och lurar småspelarna till ökade insatser... blä.

Ström i arslet är givetvis djurplågeri... och dessutom fusk och förbannat mygel.

***
Hetast i veckan
Vanessa du Ling som ägde Solvalla i onsdags tillsammans med tränaren Timo Nurmos.

***
Mera trav
Ottens Vigo överraskande bra i comebacken på Axevalla. Topptrav på Solvalla i onsdags... stjärnan var Vanessa du Ling som verkar ha hittat tilllbaks till vårformen, eller var det Nurmos-effekten? Timo Nurmos hästar tog hela 4 av 6 lopp inom V64, imponerade. Vid sidan av Nurmos springare var det Jodas Julia som visade mest, hon är riktigt bra just nu... topp 5 i landet av de som är i farten? Dreamalittledream svarade för en femstjärnig insats på Åby i torsdags. Staro Capricorn övertygade på Kalmar i fredags.

V75:an på Åby var svårfunnen, sportsliga höjdaren var Gulddivisionen där friskt dragande Copper Beech fick ge sig mot bra spurtande Bobtail.

Forne Elitloppstvåan JR Broline har avlidit i en ålder av 25 år, och senaste världsmästaren His Majesty har också fått sluta sina dagar 19 år gammal. His Majesty vann International Trot ("VM") 1995 och var en fröjd att skåda på banan.

***
Missa inte...
... V75-finalerna på lördag med bra travsport... i princip alla sju loppen håller hög klass.
... Criterium Continentale på Vincennes på söndag, Ready Cash mot Nu Pagadi... mums.
... Järvsöfaks avskedsföreställning på Romme på måndag.

***
Travfilosofen - bäst på plats
Senaste platsspelen har floppat och saldot dippat till -15 kr (4 585-4 600). Det ska bli ändring på det nu, insatsen ökas och på lördag blir det 300 plats på 2 Vanessa du Ling i V75-1. Bobtail har vunnit Guld och blir favorit, men Vanessa blåste förbi Spring Erom senast och är bästa hästen i loppet.

V75-finalerna på annandagen är överlag riktigt intressanta... bästa spiken måste vara
Vanessa du Ling i inledningen (favoriten Bobtail överskattad enligt mig) och ett livsfarligt långskott är Glory Southwind i V76-6.

V75-1: Vanessa du Ling ruggig senast, vinner trots Bobtail som kommer från Guldseger.
V75-2: City Hall och Zyrano Boko är topphästar, men varning för dåliga spår.
V75-3: Global Investment svårslagen, Jodas Julia, Super Light och Skogans Joker utmanar.
V75-4: Spika Robin K eller gardera rejält... lutar åt gardering för mig.
V75-5: Axelite och Never Again två snackhästar, tror mest på Axelite.
V75-6: Chimall TT är en kanon... Bamse Gema, Trade East och Glory Southwind utmanare.
V75-7: Mycket svårt... varnar för storskrällen Speedy Gold.

Många tänkbara spikar, men vassa utmanare ger mig bryderier... gäller att välja rätt. Ska ta ett långbad och analysera loppen rejält innan jag bestämmer mig.

***

Kommentarer
Postat av: Pelle

Nej, det är märkligt... alla skriker om hur orättvist det är med open stretch, men djurpågeri och fusk verkar inte väcka någon större uppmärksamhet bland landets tränare. Jag tror dom är rädda att själva bli granskade.

2010-01-01 @ 11:40:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0