SCB IK förlorade måndagens drama!


I en tät och grinig match förlorade SCB måndagens rinkbandymatch med 4-5. Förlusten innebär med största sannolikhet att SCB tvingas kvala för att hålla sig kvar i rinkbandyns högsta serie... det innebär också flera matcher, vilket många av spelarna ser som en underbar utmaning.

SCB hade inlett seriespelet med en uddamålsförlust och en oavgjord match mot seriens två bästa lag... en bra inledning som säkrats med ett ramstarkt försvar och vassa kontringar. Förhoppningarna var med andra ord stora när SCB på måndagskvällen skulle ta sig an en de förmodade bottenkonkurrenterna på den undermåliga isen på Vivalla Isrink.

Lagets viktigaste kugge, målvakten Lennartsson (även kallad väggen från Vetlanda), såg oerhört självsäker ut i värmningen, och lagledningen andades tillförsikt.


"Väggen från Vetlanda" har tränat benböj hela vintern... mmm, starka lår!

Taktiksnacket flöt också bra, humöret var på topp och det fanns inga moln på himlen.


Taktiksnack... men varför kollar Bernström in bicepsen?

Matchen började och "byrån" verkade kontrollera händelserna totalt med ett tight försvarsspel, bra passningsspel och sylvassa avslut... lite dålig utdelning på chanserna, men det såg stabilt ut.
 

Lagledare Hedström kollar stolt ut över sina adepter på den blanka isen.

Första halvleken klart på poäng till SCB och lagledare Hedström (som förresten inte kunde delta efter att i förra matchen heroiskt täckt ett stenhårt skott) är nöjd och vill gambla och gå "All-In"... Ekdahl, som gjort comeback efter en tids time-out, lugnar ned Hedström med taktiska argument. Matchen har hittills varit ganska het och smockan har verkligen hängt i luften... en match som hade passat SCB:s tidigare polis - Forsgren - som handen i handske. 
 

Pigga spelare som väntar på att mosa motståndarna i andra.

Andra halvlek fortsätter med hetsiga meningsutbyten och heta närkamper. SCB dominerar matchen, men åker på olyckliga kontringar som resulterar i baklängesmål. Motståndarlaget är ruggigt effektiva och det känns orättvist. SCB fortsätter dock oförtrutet att anfalla, men det vill säg inte riktigt trots flera vassa avslut.


Thorsteinsson testar målvakten med ett rappt skott.

Vid ställningen 2-5 tar lagledare Hedström beslutet att plocka ut målvakten och SCB startar en offensiv som inte setts på "byrån" sen julfesten 2004. SCB reducerar till 3-5 och 4-5... motståndarna går på knäna och försöker med smutsiga grepp få tiden att gå.


SCB:s enorma forcering har betalat sig och motståndarlaget är skärrat.

Avslutningen var oerhört dramatisk och det här måste ha varit säsongens match på Vivalla-rinken, men motståndarna håller undan och de tappra riddarna i SCB är fysiskt och mentalt slutkörda efter den enorma holmgången.


"Väggen från Vetlanda" har rasat... fem mål har han aldrig släppt in.

En tung förlust, men att komma tillbaks har SCB:arna lärt sig efter alla omorganisationer... En viktig match återstår i serien innan kvalspelet och sen är det också cupspel, en spelform som vi tror gynnar alla pokerspelare på SCB.

Den 24 februari är det dags för säsongens höjdpunkt, Rinkbandygalan som i år hålls på O'Learys... priser kommer att delas ut, tal kommer att hållas, champagne kommer att flöda och lagledare Hedström kommer som brukligt att bjuda på en eller annan överraskning... missa inte årets händelse!!!

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0