Topptrav på Solvalla...

Topptrav på Solvalla i onsdags i strålande sol under semestertider, det borde vara trångt på publikplats men innehåll lockar inte folk. Jag har en teori om varför.

Två av landets hetaste hästar, Yield Boko och Red Hot Dynamite, startade på Solvalla i onsdags. Båda imponerade storligen och borde locka storpublik, men lågmäld tränare (Timo Nurmos) ger inga rubriker och utan mediahype är inte folk intresserade.

Jag har i min enfald trott att Elitloppshelgen var ett bevis på att bra sport lockar publik, men nu har jag insett att det är folkfesten under Elitloppet som lockar, inte bra sport. Man ska vara där när det händer och är det bara en folkfest på gång spelar det ingen roll varför... det gör mig lite mörkrädd.

Yield Boko gör allting rätt..
Den underbart trevlige Yield Boko matchas försiktigt av Nurmos. Det är derbyt som gäller och i dagsläget ser det oförskämt bra ut. Han springer bara och leker med motståndet... det är snärt i steget och när han klipper med öronen och Björn Goop ler i sulkyn anar man framtida stordåd.


Yield Boko innan loppet i onsdags.

Red Hot Dynamite är en mäktig syn...
I långa E3 fick Red Hot Dynamite sitt genombrott och utvecklingskurvan pekar rakt uppåt. I onsdags travade han kriteriedistansen på 14,4a till synes helt okörd. Den maffige hingsten är oerhört mäktig när han stormar fram. I nuläget finns ingen 3-åring som är i närheten av sonen till Enjoy Lavec.

***
Hetast i veckan...
Snygge Spring Erom övertygade i 4-åringstestet på Sundbyholm i tisdags. I onsdags på Solvalla glänste Yield Boko och Red Hot Dynamite och i torsdags var det oerhört läckre Nu Pagadi som ägde hela Bergsåker.

***
Mera trav...
3-årige Joystick Ribb forstätter övertyga på Färjestad.

Sundbyholms fina V65-tävlingar i tisdags där favoriten Reven d'Amour blev tokhet i 4-åringstestet bäddade för läckre Spring Erom, som vann efter en tuff duell med Noras Bean. I ett annat lopp var Leading Lantern grymt bra.

I onsdags på Solvalla var det inte bara Yield Boko och Red Hot Dynamite som glänste. 3-åriga Di Leva Käll och Bamse Gema imponerade också.

I torsdags på Bergsåker hade Nu Pagadi uppvisning i Norrlands Grand Prix, han ser formidabel ut och händer inget oförutsett har Stig H definitivt en Elitloppshäst 2010.

***
Missa inte...
V75 på Hagmyren i morgon, V65 på Bollnäs på söndag och V65 på Rättvik på måndag... trevliga lopp överlag.

En av årets stora höjdpunkter - Hugo Åbergs - på Jägersro på tisdag... det är V75 med bl.a. Hugo Åbergs och utanför V75 startar Lavec Kronos och Marshland i ett 4-åringslopp och Marco di Jesolo i ett 3-åringslopp. Stor sport och jag har en stark känsla för Jaded i Hugo Åbergs, om det blir bra väder alltså.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0