Travkrönika 9/5-2009

Elitloppsbiljetter står på spel de närmaste dagarna i Rättvik, Oslo och Halmstad... och på onsdag startar Sundons Gift på Solvalla. Är Jägersros 3-åringar klassen bättre än Solvallas?

Jaded, Standpoint, Commander Crowe, Lie Detector, Offshore Dream, Finders Keepers och kanske Russel November jagar Elitloppsbiljetter närmsta dagarna... 2-3 riktigt imponerande insatser som får Elitloppsstämningen att höjas vore ytterst välbehövligt.

Startfältet i Elitloppet brukar dock lösa sig automatiskt när det väl är dags, jag är mer orolig för de 3- och 4-åriga ramloppen som har devalverats de senaste åren i takt med att allt fler unghästlopp poppat upp. Att starta under Elitloppshelgen är inte längre självklart för alla, det är förståeligt men synd.

***
Resultat måndag 4 maj-onsdag 6 maj...


Brionis brorsa Cumberland vann säkert på Mantorp och har onekligen utstrålning som räcker och blir över. Robin K vann på bra sätt på Halmstad. i tisdags på Axevalla gjorde Year In Review det riktigt bra när han ganska lätt slog Keep On Flying och Arras. Samma tävlingsdag imponerade Onyx Knick.

Jägersros tisdagstrav bjöd på imponerande kvallopp av "gamlingen" Citation (numera hos Ludde) och en grym insats av Luddes 3-åring Majestic Kronos... både tider och intryck tyder på att Jägersros (läs Luddes) 3-åringar är betydligt längre komna än de vi sett på Solvalla under våren. Är det så?

Alvena Pele fick revansch på Turbo Viking och Jörgen Westholm verkar ha en talang i River de Liton, men Solvallas onsdagstävlingar var annars tämligen bleka.

***
Missa inte...


Att på dagens dubbel idag kryssa Hilda CD och Lost Without You om ni vill ha odds på dubbeln, andra dubbelloppet står mellan Joel Cortina och Bob Hope.

V65 på Bjerke i morgon med bl.a. Oslo Grand Prix. V65:an innehåller flera fina lopp: Lie Detector i V65-2 bör nu leverera, men oprövade Sharapova är jag oerhört spänd på. Oslo Grand Prix är V65-3 och jag trodde Igor Font var klar men kretsen kring hästen är oerhört negativa över spåret och verkar ha gett upp, Russel November? I V65-4 kommer intressanta 3-åriga fransyskan Sanawa ut och bör vinna, och franskt bör det bli även i V65-5 genom 4-åriga Royale de Crepon. I V65-6 får vi se hyperintressanta Harpers Joker mot yrvädret Quarcio du Chene.

Halmstad på måndag där Commander Crowe går ut i ett rent Elitloppstest... intressant. Glöm heller inte att spana in Fredrik Perssons 3-åring Viola Silas som jagar 4:e raka.

***

Kommentarer
Postat av: Norrbaggen

Tack för tipsen till Oslo Grand Prix, sällan man får två klockrena spikar och en skräll levererad på så få hästar... med några enkla garderingar hade man en utdelning på i runda slängar 20 norska fjordlaxar.

2009-05-12 @ 21:15:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0