Bell Power - vilket makalöst avelssto!

I morgon onsdag gör Bell Powers fjärde avkomma debut och till helgen körs Kriteriet, Oaks och Europaderbyt... hösten har aldrig varit hetare.

Bell Power är mamma till Going-, Lantern-, Moonlight- och den tvååriga Nonpareil Kronos... att inleda med en sån svit helsyskon är sjukt imponerande. Enda motsvarigheten jag hittar är Ata Donna Y som på sin tid lämnade Ata Star L, Atas Fighter L, Atas Ace L och Atas Rocket... fyra kanoner och dessutom några andra dugliga avkommor.

Nu vet vi inte än hur bra Nonpareil Kronos är, men det ska hur som helst bli spännande att se i morgon.

Som sagt, Kriteriet till helgen... och i nästa blogg ska jag berätta om mina favoritminnen och kanske även ranka mina Kriteriefavoriter.

***
Hetast i helgen...
På svensk mark förstås Cash Winning Vita som stod för en klassisk Svanstedtsköljning på V75... annars har det varit mycket på den internationella scenen. Noras Bean, Main Wise As och Zola Boko har alla tagit tunga och/eller imponerande triumfer.

***
Mera trav...
Förutom Cash Winning Vita inget av värde på svenska banor.

Utomlands har det däremot varit större svenska framgångar... Noras Bean skrällde till och tog hem Gran Premio Continentale på topptid. Brioni tog andra raka i Frankrike och ser fortsatt fin ut. Langewegs 3-åringar har varit i farten - Main Wise As övertygade vid seger i kval till Italienska derbyt och Zola Boko vann Europeiskt 3-åringschampionat på Vincennes på 11,6a-2100m.

***
Missa inte...
Solvalla i morgon med redan nämnda Nonpareil Kronos i ett 2-åringslopp, och Staro Allentown i V64-inledningen och duellen mellan Ninotchka och Nellie Vingboons i V64-avslutningen... Solvalla - näst bäst på plats.

Helgens travfester på Solvalla och Tammerfors... återkommer senare i veckan med mera detaljer.

***
travfilosofen - bäst på plats...
Spelet i lördags var klockrent och ett trendbrott då Cash Winning Vita faktiskt vann, platsoddset på 1,29 är jag nöjd med. Nu kommer formtoppade Nellie Vingboons ut på Solvalla i V64, men hon möter lika formstarka Ninotchka och är inte ens favorit trots bättre läge.... jag är kusligt imponerad av Nellie och tror på bra chans.

Tillbaks till hundringen igen eftersom förra spelet gick in.

100 plats på nr 3 Nellie Vingboons i V64-6.

Summering före veckans spel: 500 kr i insats, 588 kr i vinst, netto +88 kr (+17%, ungefär)

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0