Travblogg 3/2-2010

En hejdundrande skräll i Prix d'Amerique när Oyonnax (vem?) vann efter stark spurt... med facit i hand kan man konstatera att det inte var ett av dom bättre loppen i historien.

Men det är ändå skönt med frisk körning, som alltid, i Prix d'Amerique... favoriterna försvann, men Meaulnes du Corta får godkänt för sin tredjeplats. Tvåa efter Oyonnax var en annan skräll - Quaker Jet - medan Opal Viking satt i kön hela loppet och var chanslös.

Frisk körning var det däremot inte när Mantorps V75:a kördes i lördags... rena sömnpillret och med tanke på svenska befolkningens samlade sömnproblem är det skönt när vi slipper open stretch, den enda som är vaken är ledarkusken vars huvud går som en propeller i slutsvängen. För oss som tittar är det lika spännande som segling på sportspegeln.

***
Hetast i helgen...
Förstås Oyonnax skrällseger i Prix d'Amerique.

***
Iskall är däremot...
Kari Lähdekorpi som inte accepterar Åbys fria vilja, troligtvis har han sett för mycket hockeymatcher i dragiga ishallar.

***
Mera trav...
Hobbe Skift (v5 e. Goetmals Wood-Avelone Skift) hade uppvisning på Gävle i torsdags. Samma dag på Åby var Ekets Patrik (v5 e. Rite On Line-Ekets Svarta Maja) grym efter vasst slutvarv.

Förutom Oyonnax (h8 e. In Love With You-Hermine d'Urga) seger i Prix d'Amerique kunde man på Atg-live se Touch Me Quick (s3 e. Jasmin de Flore) vinna imponerande i ett treåringslopp på Vincennes. Luddes Noak LB blev uppäten och letar fortfarande efter mållinjen.

***
Missa inte...
V65 på Åby på torsdag... med open stretch, Kari tycker det är orättvist.

V75 på Halmstad... utan open stretch, Kari jublar och har anmält 16 hästar (4-2-2-2-2-1-3). Spela 5-3 på dubbeln så kanske ni håller er vakna till avd 6.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0