Patti SmithJag har återupptäckt Patti Smith, punkdrottningen med den fantastiska rösten… debutalbumet ”Horses” är lysande, och på dom fem första albumen kryllar det av pärlor. Grymt cool är hon också, kolla in här bara... ...varför finns inga såna hjältinnor längre? Eller hjältar för den delen...

Här kan ni läsa om boken ”Just Kids”  som ges ut på svenska i mars. Boken handlar om Patti Smiths tid tillsammans med fotografen Robert Mapplethorpe, en tid då dom båda var unga, fattiga och fulla av drivkraft.

Because The Night som förresten är den största hiten hon haft fick hon av en tillfällighet, om jag är rätt underrättad!? Bruce Springsteen hade gjort låten men såg ingen naturlig plats för den på sitt album, så han gav helt sonika bort den till Patti som samtidigt spelade in ett album i studion bredvid. Så kan det gå och om ni såg Hall Of Fame-galan på tv för ett tag sedan kunde ni se Bono, Springsteen och Patti Smith framföra låten tillsammans… det var kul att se gubbarna krympa när Patti Smith tog över hela scenen.

Huva vilken utstrålning!

***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0