Travblogg 23/3/2010

Fina intryck på flera håll i veckan och den här veckan vankas det topptrav på bl.a. Solvalla och Jägersro... snart dags att skaffa stativ till kameran.

Hetast...
Magic Space som imponerade stort från dödens på Solvalla. Vånga Rally's seger på 12,3ak måste också nämnas... och Lucky Jim's årsdebut i USA.

Mera trav...
I onsdags på Solvalla var det mycket godbitar att hålla koll på... före V64 fick vi se imponerande insatser av välstammade Staro Dixieland (v4 e. Supergill-Emma Gee San) och Le Cannibale (h4 e. Jag de Bellouet-Hearts Queen). Men dagens häst var Magic Space (v6 e. Good As Gold)… fram till dödens där han fullständigt klädde av bl.a. Glory Southwind. Riktigt imponerande. Solvallaserien för 4-åringar vanns av fine Zyrano Boko (h4 e. From Above) som släpptes till ledningen och sen vann enkelt. På platserna bakom kom glädjande besked från både Russell Hill (h4 e. Conway Hall) och Sergei Hanover (h4 e. Yankee Glide).

I tisdags på Jägersro kördes det riktigt fort för årstiden, 4-årige Vånga Rally (v4 e. Armbro Trick) slog topphästen Juggle Face och kom hem på på 12,3ak. Toppinsatser av båda.

Amerikaimporten Moonbeam Hanover (s3 e. Cantab Hall) glänste på Axevalla.

Torvald Palema årsdebuterade i torsdags på Åby... och trots att motståndarna försökte sätta dit honom speedade han vasst till seger. Det såg bra ut och han blir säkert att räkna med även i år.

V75 flyttades från Färjestad till Åby p.g.a. tjälskador i Karlstad... dagens höjdpunkt var kvalet till Olympiatravet där Beanie MM hade uppvisning, förhandsfavoriten Quarcio du Chene fungerade inte alls och galopperade upprepat.

Internationellt...
- Lucky Jim (v5 e. SJ's Photo) imponerade i årsdebuten, 10,0ak i bländande stil.
- Commander Crowe vann årsdebuten mot blekt motstånd, men fin var han definitivt.

Missa inte...
V64-tävlingarna på onsdag med massor av fina travare, bl.a. Triton Sund i duell mot Scarlets Aino, Finders Keepers och Jodas Julia.

Jägersros topptävlingar på lördag, V75 med bl.a. Torvald Palema i uttagning till Olympiatravet. Det är kalastävlingar överlag och det kan också bli riktigt fint väder i Malmö.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0